«Samengevat, een boeiende en mooie reis, mooi werk van jullie team! (K.D., Rollegem)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Kilimanjaro - Arusha (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Kilimanjaro. Bij aankomst assistentie bij de douaneformaliteiten en transfer naar Arusha. 

Overnachting in Arusha Coffee Lodge.
Deze lodge bevindt zich in het midden van een koffieplantage en is dé ultieme plek om even te bekomen van een lange vlucht. De residentie telt 30 luxueuze, houten chalets in de tuinen aangelegd. Het verblijf telt een aantal boetieks, een spa, zwembad, restaurant en bistro. 

Dag 2 Arusha - Chem Chem en Tarangire NP (O/D)

Rit naar Chem Chem Concession. Dit gebied is een migratiecorridor tussen verschillende landschappen van het Tarangire NP en Lake Manyara NP. Het gebied is 20.000ha groot en geeft heel wat safarimogelijkheden. Game drive in Tarangire NP, de African bush van zijn meest rauwe kant. Dit park telt de grootste concentratie wildlife in Tanzania en is werkelijk een magneet voor olifanten, wildebeest, zebra, buffel, gazelle, eland, ... 

Overnachting in Chem Chem Lodge.
Deze lodge is gesitueerd aan de westzijde van het beschermde gebied van Chem Chem, bestaande uit een main house en 8 afgesloten, intieme tentsuites. Elke suite is 100m² groot en is opgebouwd uit lavasteen en hout. U beschikt er over een restaurant, vuurkorf op het dek, bibliotheek, lounge, panoramadek, zwembad en Amani Spa. Uw suite bestaat uit eigen binnen-en buitendouches, leeshoek, dressing en privépatio met dagbed. 

Dag 3 Chem Chem en Lake Manyara (O/L/D)

Volledige dag ter verkenning van Lake Manyara NP met zijn acaciabossen, baobabs, hot springs, moerassen en het meer zelf uiteraard. Ondanks klein in oppervlakte, is er een groot aantal dieren en een indrukwekkend vogelbestand. 
Overnachting in Chem Chem Lodge. 

Dag 4 Chem Chem - Ngorongoro (O/L/D)

Rit naar Ngorongoro Conservation Area, bij aankomst geniet u een safaritour op de vloer van de krater. Deze krater is safari van het bovenste niveau en om die reden dé highlight van Tanzania. In de krater gaat u op zoek naar zebra's en wildebeest, leeuwen en luipaarden, olifanten en neushoorns. De ruime omgeving is ook de woonplaats van de Masai. 

Overnachting in andBeyond Ngorongoro Crater Lodge. 
Aan de rand van de krater, bestaat de andBeyond Crater Lodge uit 3 aparte kampen, samen goed voor 30 suites. Elke suite heeft ramen van vloer tot plafond om over de krater uit te kunnen kijken. Een persoonlijke butler bedient u van thee, steekt de open haard aan en bereidt uw heerlijk bad voor. Dit is 'Masai meets Versailles', om u maar een idee te geven van de zeer rijkelijk versierde decors: denk kristal, zilver, hout en blingbling. 

Dag 5 Ngorongoro - Centraal-Serengeti (O/L/D)

Rit naar Serengeti NP met game drive en route. De centrale Serengeti is, samen met het Masai Mara-park in Kenia, het grootste en bekendste wildlifepark van Afrika. U denkt aan acaciabomen in een desolate, eindeloze steppe; de Masaimannen in hun rode plunje en de grote migratie van de gnoes tussen Serengeti en Masai. Dat zijn stereotiepe, maar ook werkelijke beelden van waar u vandaag in terecht komt. 

Overnachting in One Nature Nyaruswiga.
Dit opulente boetiekhotel tekent voor een unieke locatie, luxe ten top, duurzaamheid en een klassebediening. het intieme kamp opende in 2017 en kijkt uit over de Nyaruswiga Hills, de plek waar zo'n 1 miljoen zoogdieren jaarlijks langs lopen. Vanuit uw bad of onder de lakens ziet u de natuur op zijn best. Er zijn 13 luxueuze tenten met badkamer.

Dag 6 Serengeti (O/L/D)

Vandaag verkent u het Serengeti NP, dé wildtuin van Afrika. U kan per safarivoertuig op game drive door het nationale park, bekend voor zijn jaarlijkse migratie van de wildebeest. Ook een tocht te paard behoort tot de mogelijkheden. Optioneel kan u ook op ballonsafari boven de onmetelijke vlaktes, een nog uniekere ervaring. 
Overnachting in One Nature Nyaruswiga. 

Dag 7 Serengeti (O/L/D)

Volledige dag ter verkenning van Serengeti NP.
Overnachting in One Nature Nyaruswiga. 

Dag 8 Serengeti - Seronera - Zanzibar - Mnemba Island (O/L/D)

Transfer naar de airstrip van Seronera voor uw binnenlandse vlucht naar Zanzibar (via Arusha). Eventueel kort bezoek aan Stone Town, hoofdstad van Zanzibar. De stad is één van de oudste nog gebruikte handelssteden in dit deel van Afrika en was jarenlang de draaischijf van handel over zee. Verdwaal er in smalle steegjes, bazaars, moskeeën en Arabische huizen. Vervolgens transfer naar uw hotel op Mnemba Island. 

Overnachting in andBeyond Mnemba Island Lodge
Exclusief, maar pretentieloos. andBeyond Mnemba Island is een barefoot luxury-hotel, een stukje paradijs op aarde net voor de noordkust van Zanzibar. Hier verblijven maximaal 20 gasten op een romantisch stukje natuur. U geniet van een cocktail op het strand, een diner onder de blote sterrenhemel, languit dobberen op zee, heerlijk genieten van zonnebaden, ... Terug in actie? Dan kan u snorkelen, duiken, zwemmen of kajakken. Maar helemaal niets doen, is ook prima in orde!

Dag 9 Mnemba Island (O/L/D)

Een heerlijk dagje niets doen! Genieten van het resort en de mogelijkheden op het eiland.
Overnachting in andBeyond Mnemba Island Lodge. 

Dag 10 Mnemba Island (O/L/D)

Opnieuw een dagje heerlijk genieten!
Overnachting in andBeyond Mnemba Island Lodge. 

Dag 11 Mnemba Island - Zanzibar - Brussel (O)

Transfer naar Zanzibar Airport voor uw vlucht huiswaarts. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Wildlife & Waterfalls

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Onze reizen

Op verkenning in Volcanoes NP

Rwanda

Tuinroute & Kaapstad

Zuid-Afrika

Roadtrip puur natuur

Zuid-Afrika

Deel via mail!