«Samengevat, een boeiende en mooie reis, mooi werk van jullie team! (K.D., Rollegem)»

Tanzania Deluxe

Ook al krijgt u met deze rondreis slechts een fractie van Tanzania te zien, u zult versteld staan. Van de prachtige decors, het wildlife dat elkaar net niet voor de voeten loopt, de fantastische luxehotels, het zorgeloze genieten op Zanzibar, ... Deze reis neemt u mee naar de prachtige natuurparken in het noorden: Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro en de Serengeti. Daar verblijft u telkens in de beste lodges die te vinden zijn, prachtige parels van verblijfplaatsen. Prima service, intiem karakter, heerlijk eten en unieke setting; daar kan u telkens vanop aan. Eindigen doet u even stijlvol: op Mnemba Island voor de kust van Zanzibar is het heerlijk uitblazen en genieten van dit stukje paradijs. 

Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks op Kilimanjaro. Een blik op Afrika's hoogste berg als startpunt, dat kan al tellen. U rijdt meteen door naar Arusha, dé safarihoofdstad van het land aan de voet van Mount Meru en vlakbij alle nationale parken van het land. Het stadje werd gebouwd door de Duitsers als koloniaal centrum, maar groeide later uit tot dé startplek voor een safari in Noord-Tanzania. 

En voor safari bent u ook hierheen gekomen: Chem Chem is een migratiecorridor tussen Tarangire NP en Lake Manyara. Het is dus de ideale uitvalsbasis om al dat natuurschoon te ontdekken: een 'slow safari' is heerlijk ontdekken en sporen naar wild in de Afrikaanse bush. "It's not about breadth of experience, but depth!". Tarangire heeft de grootste concentratie wildlife in het land: denk wildebeest, zebra, buffel, gazelle, eland, oryx,... tussen de baobabbomen die hier talrijk te vinden zijn. Lake Manyara is dan weer een verzameling van acaciabos, moeras en het meer zelf, mét een rijke vogelkolonie.

De reis gaat verder naar Ngorongoro Crater, het woongebied van de lokale Masai. Op de kratervloer van de uitgedoofde vulkaan ontwikkelde zich een enorm rijke wildconcentratie, dit is echt safari 2.0: leeuwen en luipaarden grazen naast olifanten en neushoorns. Uw verblijf aan de rand van de kraterwand maakt de ervaring compleet!

Van hieraf staat u snel in de Serengeti, dat samen met Masai Mara in buurland Kenia, misschien wel hét bekendste wildpark is in Afrika. Dit is immers hét decor van de jaarlijkse migratie van de wildebeest (gnoes), de grootste verplaatsing van zoogdieren op onze aarde. Meer dan een miljoen dieren volgt jaarlijks de regen, op zoek naar vers gras. Bent u er niet in de goede periode, dan geniet u echter wel evenzeer van leeuwen, olifanten, giraffen en gazellen. 

Vanuit Serengeti vliegt u naar het laatste geheimpje van Tanzania: Mnemba Island. Het eiland hoort toe tot Zanzibar, een eilandengroep zo'n 40 km voor de kust, in de Indische Oceaan. U verblijft er op een prachtig stukje paradijs, het privé-eiland Mnemba. Beter wordt het echt niet!

Contacteer

In een notendop

aantal dagen11 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode januari, februari, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Vol pension (uitz. Arusha: kamer + ontbijt)

ervaring begeleide rondreis, safari, natuurreis, huwelijksreis, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Namibië: natuur op zijn best

Namibië

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Onze reizen

Namibië Deluxe

Namibië

Tuinroute & Kaapstad

Zuid-Afrika

Colours of Madagascar

Madagaskar

Deel via mail!