«"Waarschijnlijk één van onze beste reizen ooit!" (S.H., Nokere)»

Colours of Madagascar

Deze ontdekreis door Madagaskar voert vanaf hoofdstad Antananarivo zuidwaarts met een heerlijke combinatie van couleur locale, een opeenvolging van prachtige natuurgebieden (op zoek naar de lemuren en andere, ontelbare endemische soorten) en eindigend met een aantal dagen puur relaxen op het strand van Tsiandambe. Een heerlijke kennismaking met dit kleurrijke, ongerepte Afrika.

Starten doet u in hoofdstad Antananarivo of kortweg 'Tana'. De stad tussen 12 heuvels is tijdens deze reis uw vertrek-en aankomstplek, maar bovenal een gezellige stad met zijn historische 'haute ville' als trekpleister. Vanaf de stad reist u eerst zuidwaarts, naar een opeenvolging van nationale parken. Dit is het oosten van Madagaskar met zijn tropische stranden, indrukwekkende natuur, kruiden en tropisch fruit.  Eerste stop is Andasibe, een verzameling van parken met een grote biodiversiteit. Andasibe NP werd opgericht ter bescherming van de indri's; maar groeide uit tot een beschermd gebied oerbos met halfapen, kameleons en lemuren. 

Van Andasibe naar Antsirabe, een koloniale kuurstad met thermen, imposante gebouwen en een heerlijke sfeer. De karaktervolle stad aan het Tritriva-meer wordt het best verkend per lokale riksja. Van daaruit reist u naar het Andringitra-massief met zijn valleien en richels. Vanaf Andringitra gaat de tocht westwaarts. 

Vooraleer aan zee te eindigen, komt u nog in Isalo NP, het Colorado van Madagaskar. Het park is de moeite door zijn grillige rotsformaties, kloven en grotten met watervallen, natuurlijke poelen en stroompjes. Het park heeft een erg diverse natuur met tal van inheemse dier-en plantensoorten. En dan lonkt de zee: in Toliara bent u aangekomen bij het Mozambique Channel, een stukje savanne aan zee. U blaast na een intense reis vol indrukken uit aan het strand van Tsiandambe, waar we een luxeresort voor uw laatste nachten voorzien. Vanaf Toliara vliegt u terug richting Tana voor de retour.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen14 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Parel van de Indische Oceaan

Mauritius

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Wildlife & Waterfalls

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Onze reizen

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Botswana Deluxe

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Tuinroute & Kaapstad

Zuid-Afrika

Deel via mail!