«Ik wil je graag bedanken voor de goede organisatie van onze reis. Het is zeker voor herhaling vatbaar. (H.C., Rollegem) »

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Seoul (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Seoul.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Seoul (O)

Aankomst in Seoul. Transfer naar uw hotel. Vrije dag in de stad, tijd om even op adem te komen na een lange vlucht. 
Overnachting in Seoul.

Dag 3 Seoul (O/L)

Volledige dag voorbehouden aan uitgebreid stadsbezoek Seoul. We nemen u mee langs enkele van de hoogtepunten van de stad: Gyeongbokgung Palace (koninklijk paleis, dateert uit de 14e eeuw), Folk Museum, Jogyesa Temple en Hanok-village Bukchon (traditionele wijk met zo'n 900 Koreaanse huizen, een flashback in tijd). U eindigt de dag in Insadong Street met zijn antiekshops en kunstgalerijen. Lunch in een lokaal restaurant.
Overnachting in Seoul.

Dag 4 Seoul - DMZ - Seoul (O/L)

Transfer naar de DMZ (demilitarized zone), de grenszone tussen Noord-en Zuid-Korea. De 38e parallel is de befaamde grens die in 1953 tussen beide Korea's werd getrokken als einde van de oorlog op het schiereiland. De zogenaamde wapenstilstand van Panmunjom zorgde voor een gescheiden Noord en Zuid. Paspoortcontrole gevolgd door een korte introductie op verleden en heden van de grens in het VN-kwartier. Bezoek Dora's Observatory en Dorasan Railway Station, Imjingak Park, Liberty Bridge en de bel van vereniging. Vervolg langs de 3e Tunnel, een tunnelcomplex tussen beide landen in. Late lunch. Transfer naar Joint Security Area. Retour naar Seoul. 
Overnachting in Seoul.

Dag 5 Seoul - Andong (O/L)

Vertrek uit Seoul richting Suwon. Suwon herbergt het Hwaseong Fort, één van de grootste militaire complexen van het land, vandaag de dag UNESCO-erfgoed. Bezoek aan de 24 Martial Arts Performance, een demonstratie van de militaire troepen van de Joseon-dynastie. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolg naar Andong met bezoek Dosan Confucian Academy.
Overnachting in Andong.

Dag 6 Andong (O/L)

Vertrek naar Andongs traditionele dorp Hahoe voor bezoek. Lunch in een lokaal restaurant. Namiddag bezoek Andong Hanji Factory en de Woryeonggyo Bridge, de langste voetgangersbrug uit hout in het land. 
Overnachting in Andong.

Dag 7 Andong - Gyeongju (O/L)

Rit naar Gyeongju, het spirituele en culturele hart van het land. U bezoekt er het Gyongju National Museum, luncht in een lokaal restaurant en geniet van het 'museum zonder muren'. De oude hoofdstad van het Shilla-koninkrijk staat op de UNESCO-erfgoedlijst. Bezoek aan Cheomseongdae Tower (634) en Anapji Pond.
Overnachting in Gyeongju.

Dag 8 Gyeongju - Busan (O/L)

Begeleid bezoek Bulkugsa Temple en Seokguram Cave (beiden UNESCO-werelderfgoed). Lunch in een lokaal restaurant en vervolg naar Tumuli Park met 23 tombes uit het Shilla-koninkrijk. Rit naar Busan. 
Overnachting in Busan.

Dag 9 Busan (O/L)

Volledige dag verkenning Busan. Start bij Haeundae Beach, een populaire vakantiebestemming voor de Koreanen. Vervolg langs de Jagalchi-vismarkt en het kerkhof van de Verenigde Naties. Deze laatste is uniek in de wereld en wordt sinds 1960 door de VN onderhouden. Het brengt hommage aan de bijna 38.000 VN-leden die tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren '50 het leven lieten. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolg naar Beomeosa Temple nabij Busan. 
Overnachting in Busan.

Dag 10 Busan - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

The land of blue skies

Mongolië

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Moshi Moshi Japan

Japan

Onze reizen

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

De Chinese Muur van bovenaf

China

Slow travel in Mongolië (incl. Naadamfestival)

Mongolië

Deel via mail!