«De dag van de doden, een one-of-a-kind Mexicaans festival»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Mexico City (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Mexico City. Bij aankomst transfer naar uw hotel. 
Overnachting in Mexico City.

Dag 2 Mexico City en omgeving (O)

Rit naar Teotihuacán, één van de belangrijkste Meso-Amerikaanse sites in de Amerika's. Rondleiding met gids langs de voornaamste ruïnes zoals de Piramides van de Zon en de Maan. Retour naar de hoofdstad voor rondrit langs Mexico City's meest iconische landmarks. Bezoek Nationaal Paleis, El Templo Mayor, Paleis voor Schone Kunsten, ... 's Avonds geniet u van het 'Ballet Folklorico' of woont u een 'high-flying wrestling'-match bij in de Mexico Arena. 
Overnchting in Mexico City. 

Dag 3 Mexico City en omgeving (O)

Verkenning van het minder bekende Mexico City: het charmante Coyoacán. Dit is een traditionele wijk met kasseistenen straten, koloniale kerken, hectische markten, gezellige pleintjes, ... Bezoek Dolores Olmedo Museum met hun tradtionele Día de los Muertos-exhibitie. Vervolg naar Casa Estudio, het voormalige huis van Mexicaanse iconen Diego Rivera en Frida Kahlo. 's Avonds diner en cocktail in een lokale jazzclub.
Overnachting in Mexico City.

Dag 4 Mexico City - Oaxaca (O)

Transfer naar de luchthaven van Mexico City voor uw vlucht naar Oaxaca. Bij aankomst transfer naar uw hotel en vrije namiddag voor rust aan het hotel of verkenning van het stadscentrum. Avond: guided food tour langs de meest verfijnde gastronomische restaurants van de stad. 
Overnachting in Oaxaca.

Dag 5 Oaxaca (O)

Verkenning van het gezellige Oaxaca, de stad van schoonheid en charme. De stad maakt zich stilaan op voor de festiviteiten rond Día de los Muertos, er heerst een gezonde spanning in de straten. Een gids leidt u langs de voornaamste pleinen en gebouwen, een eerste kennismaking met de stad. Proef zeker de Oaxaca kaas, traditionele chocolade en sprinkhanen van de lokale markt. Geniet van een glaasje 'mezcal'; dat spreekt voor zich. 
Overnachting in Oaxaca.

Dag 6 Oaxaca (O)

Verkenning van Oaxaca en omgeving. We nemen u mee naar de archeologische site van Mitla en u neemt deel aan een kookworkshop in Mexico's culturele hoofdstad. Vervolg langs Monte Alban (archeologische site, één van de oudste steden in dit deel van de wereld) en bezoek aan enkele nabijgelegen dorpjes.
Overnachting in Oaxaca.

Dag 7 Oaxaca (O)

De festiviteiten rond de Día de los Muertos gaan beginnen! U maakt vandaag van heel dichtbij de voorbereidingen mee van dit bijzondere spektakel en voelt samen met de lokale inwoners de gezonde spanning stijgen terwijl de stad wordt aangekleed. Alles moet plaats maken voor de drukke voorbereidingen op het feest; er staat iets te gebeuren ... Bezoek aan de lokale, bruisende markt waar locals allerlei vers brood, kaarsen, 'sugar skulls', geurstokjes, ... klaarmaken voor de offers. U ziet ten huize van enkele Oaxaca de voorbereiding van het altaar voor hun dierbaren met bloemen, broden, kaarsen, ... en leert over de rol en tradities van de feestdag. 's Nachts gaat u mee naar het lokale kerkhof met de familie om te zien hoe men met bloemen en kaarsen de graven van hun gestorven familie en vrienden versiert. Het kerkhof verandert in een zee van kleurrijke bloemen en verlichtende kaarsen; een spektakel in zijn eenvoud. Het belooft een intense, maar authentieke ervaring te worden. 
Overnachting in Oaxaca.

Dag 8 Oaxaca (O)

Vandaag, 1 november, is de echte start van de Día de los Muertos-festiviteiten. Het feest komt tot een hoogtepunt met de bekende Día de los Muertos-parade die door de straten van Oaxaca trekt. De locals tooien zich in prachtige kleurrije of legubere kostuums. Skeletten, dames in jurk met griezelig gezicht, zwevende geraamtes, ... trekken samen door de stad. U woont de parade bij en beleeft vanop de eerste rij het evenement. Laat je meeslepen door de vrolijke massa, geniet van het talrijke lokale eten en drinken, kijk rond, leg deze fotogenieke evenementen op beeld vast en vooral, geniet! Niets ligt vast, u moet zich vooral laten meeslepen. Uw gids duidt de verschillende gebruiken en weet de juiste plekjes.
Overnachting in Oaxaca.

Dag 9 Oaxaca (O)

Vervolg van de Día de los Muertos. Geniet van de heerlijke drukte in de straten van Oaxaca, duik opnieuw onder in de uniek atmosfeer of kom tot rust in het hotel. Slotdiner in Oaxaca.
Overnachting in Oaxaca.

Dag 10 Oaxaca - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven van Oaxaca. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 11).

Contacteer

Onze reisverhalen

Colombia, heerlijk divers

Colombia

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Onze reizen

Under the Florida sun

Verenigde Staten

De beste ham ter wereld

Spanje

Hoogtepunten Colombia

Colombia

Deel via mail!