«Een perfecte afwisseling van bruisende steden en heerlijke rust!»

Roadtrip Washington - Boston

Het oosten van de Verenigde Staten is een instapklare, gevarieerde en boeiende reisbestemming. U kan niet rond steden als Boston, Washington en New York vanzelfsprekend, maar laat u ook verrassen door het minder bekende oosten. Met zijn prachtige 'mansions' op de kliffen, heerlijk fietsen op een groen eiland, kennismaken met de bijzondere Amish en onversneden Amerikaanse geschiedenis! Deze voorbeeldreis brengt u van Washington naar Boston, met alle highlights tussen beiden in.

Vertrekpunt is de hoofdstad Washington, een stad die bulkt van de bekende monumenten. Wandel langs de Mall van het Capitool naar het Witte Huis of verdiep u in één van de vele nationale musea die de stad telt. Verderop ligt Arlington Cemetery, een nationale begraafplaats waar menig president en bekend Amerikaan rust vond. 

Vanaf Washington neemt u de trein noordwaarts. Eerst naar Philadelphia, een historisch enorm belangrijke plaats voor de Amerikanen. 'Philly' deed nog dienst als hoofdstad van het land en het was het decor voor de ondertekening van de Amerikaanse Onafhankelijkheid. De trein brengt u daarna tot in the Big Apple, New York. 

New York, een bruisende wereldstad waar door een bonte mengeling van culturen een unieke sfeer heerst. Fantastische musea, ontelbare wolkenkrabbers, gezellige parken, trendy shops, ... Hoeveel tijd u ook in New York doorbrengt, ze zal te kort zijn. De mogelijkheden zijn legio: shoppen langs Fifth Avenue, kunst bewonderen in het Guggenheim Museum, fietsen door Central Park, de boot nemen naar Liberty Island, wandelen langs de High Line, ... De stad die nooit gaat slapen, zal u geenszins vervelen. 

Wat velen niet weten, is dat op slechts een paar uur rijden van New York een gans ander plaatje opduikt. Langs de Long Island Sound rijdt u naar Newport, Rhode Island. Newport is bekend  voor zijn enorme villa's op de kliffen, zijn huizen uit de koloniale tijd en het ruime aanbod watersport. Nog een kleine rit verder staat u op het schiereiland van Cape Cod, Massachusetts. 'Kaap Kabeljauw' is een heerlijke plek om te rusten, te genieten van de rauwe natuur en uit te blazen halverwege de reis. 

Een korte boottocht brengt u vervolgens naar één van de zuidelijke eilanden voor de kust: Martha's Vineyard of Nantucket. Weg van alle hectiek, zijn dit residentiële en mondaine, maar vooral erg charmante toevluchtsoorden. Huisjes in het groen, dobberende boten op zee, heerlijk fietsweer! We brengen u terug aan land voor de laatste roadtrip naar Boston. Boston, bekend van de Boston Tea Party en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, charmeert zijn bezoekers met verfijnde musea, de toegankelijke Freedom Trail en bekende onderwijsinstanties als Harvard en MIT.

Contacteer
Verenigde Staten

Verenigde Staten

In een notendop

aantal dagen17 aantal overnachtingen15 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Enkel logies

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), citytrip, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • We voorzien nu een verblijf van 4 nachten in New York. Dit is, voor een eerste kennismaking, een absoluut minimum. Verlengen kan uiteraard steeds!
  • Voor wie interesse heeft in de Amish, kunnen we tussen Washington en Philadelphia een omweg voorzien in Lancaster. U reist erheen per auto, 1 overnachting is aangewezen. 

Onze reisverhalen

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Indian Summer

Canada

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Onze reizen

The Western Buckle

Verenigde Staten

West-Canada: de Rockies & Vancouver Island

Canada

Luxury lodges of Australia

Australië

Deel via mail!