«"Waarschijnlijk één van onze beste reizen ooit!" (S.H., Nokere)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Antananarivo (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Antananarivo, aankomst 's avonds. Transfer naar uw hotel. 
Overnachting in Antananarivo. 

Dag 2 Antananarivo - Andasibe (O/D)

Rit naar Andasibe langs een groot aantal dorpjes waar u kennismaakt met de traditionele levenswijze van de Malagasiërs. U geniet van een landschap van gouden graslanden, vruchtbare rijstvelden, rode huizen uit klei en oneindige straatmarktjes waar fruit, vlees en handwerk de toon zetten. Bezoek aan de Peyrieras Farm waar reptielen en kameleons kunnen worden gespot. Vrije namiddag in uw hotel. Diner in de lodge.
Overnachting in Andasibe. 

Dag 3 Andasibe (O/D)

Vandaag verkent u uitgebreid de natuurlijke regio rond Andasibe. De vochtige wouden zijn één van de mooiste en rijkste qua biodiversiteit. Op het programma staan het Special Reserve of Indri Indri op zoek naar de indri halfaap (een unieke endemische soort) alsook de bruine maki en de grijze halfmaki, Mantadia National Park (territorium van één de mooiste apen van Madagaskar: de diadeemsifaka), VOIMMA Park (avondwandelingen mogelijk hier op zoek naar de kameleons en lemuuraapjes) en de 'Islets of Lemurs', een privéreservaat van de Vakona Forest Lodge. Hier genieten vier types lemuren een erg grote vrijheid. Diner in de lodge. 
Overnachting in Andasibe. 

Dag 4 Andasibe - Antsirabe (O/D)

Na het ontbijt stapt u de auto in voor een lange rit zuidwaarts, richting Antsirabe, de kuurstad. Ontdek de typische hooglanden met rijstvelden en traditionele rode huizen opgebouwd uit klei. Stop bij Ambatolampy, een klein dorp aan de voet van het Ankratramassief (3e hoogste top van het eiland). Bij aankomst, diner in het hotel. 
Overnachting in Antsirabe. 

Dag 5 Antsirabe - Fianarantsoa (O/L/D)

Lange rit opnieuw op de planning: u rijdt naar Fianarantsoa met stop bij Ambositra voor een bezoek aan het atelier van meesters in de houtsnijkunst en meubelmakers. De stad zelf is een parel met verschillende muren en vensterluiken in prachtig geometrisch design. Vervolg langs Sahambay, lunch in een lokaal restaurant. Bij aankomst bezoekt u een lokale theeplantage. Diner in de guesthouse. 
Overnachting in Fianarantsoa.

Dag 6 Fianarantsoa - Tsaranoro (O/D)

Rit naar Tsaranoro Valley met stop bij het prachtige natuurreservaat van Anja, beheerd door een lokale gemeenschap. Observeer er de ringstaartmaki, die hier in verschillende groepen aanwezig is. Hiking door het bos tussen de machtige pieken en naar enkele bergtoppen met een fantastisch zicht over de dorpjes gegarandeerd. Vervolg naar Tsaranoro Valley, aan de voet van het massief van Andringitra. Installatie en diner in het kamp. 
Overnachting in Tsaranoro Valley. 

Dag 7 Tsaranora - Ranohira (O/L/D)

Vroeg opstaan, verkenning an Tsaranoro Valley met een prachtige wandeling. De wandeling geeft de mogelijkheid de vallei, bergen en wouden van Tsaranoro te ontdekken. De wandeling omvat de beklimming van de Peak Chameleon (6u hiking heen+ terug, hoogteverschillen tot 700 meter) door een landschap van bergen, langs smalle bosstroken, door natuurlijke baden en via verschillende 360° vista's. Picknicklunch en route. Na de wandeling rit naar Ranohira, uitvalsbasis voor Isalo NP. Bij aankomst installatie in het hotel, diner. 
Overnachting in Ranohira.

Dag 8 Ranohira / Isalo NP (O/D)

Op dag 8 ontdekt u de ganse dag een nieuwe natuurlijke parel van Madagaskar: Isalo Massif, het tweede grootste park van het land. Het massief is de oudste geologische formatie van het land en is opgebouwd uit zandsteen uit de Jura. De dieren in dit gebied zijn typisch voor het unieke klimaat, de vegetatie en de geologie van het park, de meesten zijn endemisch. U kan er op zoek naar 77 unieke vogelsoorten, 14 dag-en nachtlemuren (waarvan 7 enkel hier voorkomen), reptielen, amfibieën, insecten, ... U verkent het park te voet met bezoek aan enkele natuurlijke zwempoelen, de kloven, watervallen, ... Het is ook mogelijk de verkenning per fiets of te paard af te leggen. Bij terugkomst in het hotel, vrije tijd in de spa. Diner in het hotel. 
Overnachting in Ranohira.

Dag 9 Ranohira - Toliara (O/D)

Rit naar Toliara met stops onderweg. Toliara is een stad gelegen aan het Mozambique Channel in het zuidwesten van het land vlakbij de Kreeftskeerkring. De regio is omgeven door duinen en mangroves met de bekende baobabs in een verder lege savanne. Bezoek er de tombes van Antandroy en Mahafaly. Vrije namiddag in het seafront hotel. Diner in het hotel. 
Overnachting in Toliara.

Dag 10 Toliara - Tsiandamba (O/D)

Rit langs de kust naar Tsiandamba. Stop bij het Reniala Private Reserve voor een gegidste rondleiding in het park, op zoek naar enkele lokale vogelsoorten. Dit reservaat, gelegen aan zee, ligt net buiten Tulear en staat bekend om zijn verschillende endemische plantensoorten, reptielen, slangen, lemuren en schildpadden. Vervolg naar Tsiandamba, een dorp van Vezo-vissers en bekend omwille van zijn grote rif / lagune. Diner in de lodge. 
Overnachting in Tsiandamba. 

Dag 11 Tsiandamba (O/D)

Volledige dag ter ontspanning in uw lodge in Tsiandamba ten midden van een fantastische natuurlijke schoonheid en vlak aan zee. Diner in de lodge.
Overnachting in Tsiandamba. 

Dag 12 Tsiandamba (O/D)

Vrije dag in Tsiandamba; genietend van uw lodge na een intense rondreis en de prachtige omgeving. Diner in de lodge.
Overnachting in Tsiandamba. 

Dag 13 Tsiandamba - Antananarivo (O)

Vrije dag in de lodge tot checkout. Rit naar de luchthaven van Toliara voor uw binnenlandse vlucht naar Antananarivo. 

Dag 14 Antananarivo - Brussel (/)

Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Wildlife & Waterfalls

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Onze reizen

Roadtrip puur natuur

Zuid-Afrika

Tanzania Deluxe

Tanzania

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Deel via mail!