«Het was een zalige reis. Alles was tot in de puntjes geregeld. Bedankt voor de goede organisatie! (E.C., Avelgem) »

La Réunion Deluxe

Een groen juweel in een zee van blauw.  Het groen staat voor de rijke natuur op het eiland: bergen, regenwoud, vulkanen en hoogvlaktes; het blauw staat symbool voor de Indische Oceaan waarin het eiland als het ware lijkt te zijn verdwaald. Voeg er nog wat goud (tropische stranden) aan toe en u krijgt een goed beeld van La Réunion. Dan ontbreekt alleen nog 'veelkleurig' dat staat voor de inwoners van het eiland en hun diverse keuken en specerijen. Denk vanille, kaneel, kardemom, kurkuma en gember. Doet goesting krijgen in meer ... Welkom op 'l'île intense'.

Op deze rondreis laten we u letterlijk alle hoeken van het eiland ontdekken. Per huurwagen trekt u vanaf Saint-Denis in wijzerzin over het eiland langs alle voorname hoogtepunten van La Réunion. De rondreis geeft u verschillende mogelijkheden om het avontuurlijk en actief aan te pakken, maar er is evenzeer tijd voor rust en ontspanning. U bepaalt het tempo en de intensiteit van de reis. We zorgen daarbij voor een fijne afwisseling tussen hotels en charmante 'maisons d'hôtes'.

Vanaf Saint-Denis reist u eerst naar het oosten, de streek van Sainte-Anne. De regio heeft tal van lagunes, watervallen, bossen en charmante creoolse dorpjes. Het keteldal van Salazie, één van de drie caldera's van de Piton des Neiges is een must! De Piton is met zijn meer dan 3km hoogte de hoogste van de twee vulkanen op het eiland, maar is inactief. De streek nodigt uit voor een stevige hike, uitblazen doet u daarna in één van Frankrijks mooiste dorpjes (of althans het meest exotische): Hellbourg. Vanaf Sainte-Anne reist u zuidwaarts, eerst naar de zuidelijke hoofdstad Saint-Pierre en daarna langs bochtige wegen naar het hart van het eiland: Cilaos. Dit is een ander keteldal aan de voet van de Piton des Neiges, dat zich leent tot avontuurlijke activiteiten zoals canyoning of mountainbike.

Langs de zuidkust verblijft u in Grande Anse van waaruit de andere vulkaan van het eiland, de Piton de la Fournaise, verkent. Dit vormt beslist het hoogtepunt van uw reis of toch één van de ... Deze vulkaan is een stuk kleiner (2.631m) dan zijn partner, maar in tegenstelling tot de Piton des Neiges nog steeds actief. Verschillende lavastromen van weleer laten duidelijk hun sporen na in het landschap. De vulkaan is te beklimmen of per heli te overvliegen, beide indrukwekkend. Al maken ook de naburige, maanachtige 'plaines' veel indruk. 

Langs de westkust keert u tot slot terug naar Saint-Denis. Dit deel van La Réunion geeft u een vakantieafsluiter zoals u die zelf wil invullen: een parapente van de heuvels naar het strand, zeeschildpadden spotten, duiken en snorkelen in het imposante zeereservaat, een gezellig marktje aandoen, per catamaran op zee, ... Doorwinterde wandelaars gaan dan weer hiken rond Mafate, het derde keteldal van de Piton des Neiges, maar zonnebaden is even perfect! Vanuit Saint-Denis keert u terug huiswaarts, het groene juweel in een zee van blauw achter u latend.

Contacteer
La Réunion

La Réunion

In een notendop

aantal dagen13 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), natuurreis, huwelijksreis, strandverblijf, bijzondere ervaring, wandel-of fietsreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan een rondreis op La Réunion combineren met naburig eiland Mauritius, een vlucht van nog geen uur verwijderd. Waar op La Réunion de nadruk ligt op een actieve vakantie en ruwe natuur, is het dat op Mauritius vooral op de bounty beaches en pure rustmodus! Een ideale combi! In dat geval wordt de rondreis op La Réunion ingekort naar 7 à 10 dagen, in combinatie met een aantal dagen / een week strandextensie op Mauritius.

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Parel van de Indische Oceaan

Mauritius

Onze reizen

Roadtrip puur natuur

Zuid-Afrika

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Tuinroute & Kaapstad

Zuid-Afrika

Deel via mail!