Mauritius

Marie Beels
Marie Beels

Parel van de Indische Oceaan

Het herfstige, grijze België ligt ver achter ons als we na een nachtvlucht via Dubai met Emirates aankomen op de luchthaven van Mauritius. Vanuit de lucht overheerst het groene karakter van het eiland en eens we buiten komen, worden we wakker geblazen door een warme zeebries. We worden er opgewacht door onze lokale agent en trekken onmiddellijk naar ons eerste hotel op het eiland. Dankzij de compactheid van het eiland kunnen we in 5 dagen gemakkelijk de hele kustlijn van het eiland afleggen, dat geeft de mogelijkheid een heel aantal interessante hotels te bezoeken.

Waar verblijven? (een selectie van mijn favoriete hotels)

Onze eerste stop is al onmiddellijk een fijne verrassing, Hotel Héritage Le Telfair Golf& Welness Resort ***** is een geraffineerd hotel, opgetrokken in koloniale stijl met een moderne twist (denk veel wit en houttinten). De kamers zijn heel ruim en luchtig en wat mij betreft de meest stijlvolle van de hele reis. De lunch vindt plaats aan het strand, net niet 'les pieds dans le sable'. Het mooie zandstrand hier heeft niet de verhoopte typisch witte kleur, maar dit domein beschikt over zodanig veel charme en verfijning dat we de beige zandkorrels er zonder probleem bijnemen.                

Naast Le Telfair ligt het zusterhotel Heritage Awali Golf & Spa *****. Dit hotel focust meer op gezinnen en families, maar ondanks het feit dat er heel wat kinderen aanwezig zijn, blijft de sfeer toch ingetogen en rustig. Dit vijfsterrenhotel is opgetrokken in een eerder Afrikaanse stijl en is volledig in harmonie met de Mauritiaanse natuur rondom het domein.

Paradis Beachcomber Golf resort & Spa ***** op zijn beurt lost dan weer alle paradijselijke verwachtingen in. De pluspunten zijn legio: gelegen in de schaduw van het indrukwekkende gebergte van de Morne, voorzien van een uitgestrekt strand (7km lang), helblauw water, een golfterrein dat grenst aan het water, heel ruime en luchtige kamers, een verfijnde keuken en excellente service.  Deze beschrijving gaat ook volledig op voor het zusterhotel, dat juist naast het Paradis Beachcomber hotel ligt, nl. Dinarobin Hotel Golf & Spa *****. Ook hier een uitgestrekt, groen domein, grenzend aan het strand, met hele ruime, nette kamers. De inrichting van de kamers is eerder klassiek, niet zo modern en luchtig als in Hotel Héritage maar de sfeer, service en keuken van het hotel zijn onovertroffen.

Volgende stop: op de noordwestkust van het eiland bevindt zich het legendarische hotel Trou Aux Biches *****, ook  onderdeel van de Beachcomber-keten. Dit hotel beschikt wat mij betreft over het mooiste domein: een prachtige tropische tuin van 35 hectare langs een subliem strand van het eiland, mét wit zand en helblauw water. De sfeer is er heerlijk relaxed.

Het nabijgelegen Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa ***** is recentelijk heropend na een grondige renovatie en ligt op een exclusief schiereiland waardoor het volledige domein aan het strand grenst. Dit charmante familiehotel beschikt over kleine, maar moderne kamers, een uniek wellnesscenter genesteld in het hart van een eeuwenoude banyan tree en een sublieme keuken. Ook hier is het gezellig en rustig vertoeven, zelfs met de vele families met kinderen die er verblijven.

Mijn verblijf op Mauritius sluit ik af in twee tophotels: Royal Palm Beachcomber ***** en Shangri-La’s Le Touessrok Resort *****. Royal Palm beschikt over slechts 69 ruime suites, wat het hotel tot het hotel met het kleinste aantal gasten en het grootste aantal personeelsleden maakt. Dat zegt al voldoende over de discrete en buitengewone service die u hier kan verwachten. Het prachtig strand aan de lagune van Grand Baie is volledig afgeschermd van de wind. De keuken is van hoog gastronomisch niveau, onder leiding van de Franse chef Michel de Matteis. Als dit superieure hotel u misschien wat te stijfjes overkomt, dan is de Shangri-La een echte aanrader. Ook hier overheerst de vlekkeloze service, maar de sfeer is hier wat losser. Er is een uiterst gezellige beachbar, de kamers zijn ruim en hedendaags ingericht. Het hotel heeft zelfs een eigen privé-eiland, Ilot Mangénie, waar u in alle mogelijke rust kan genieten van het strand en van een lekkere lunch, met de voeten daadwerkelijk in het zand. Een unieke troef!

Wat doen?

Wie Mauritius zegt, denkt aan zonovergoten, tropische stranden met helblauw water en dit cliché klopt voor de volle 100%. Maar er zijn ook tal van leuke excursies te ondernemen op dit kleine eiland, zoals La Terre de 7 Couleurs, een open plek tussen het groen waarbij de grond een zevental verschillende kleuren vertoont, van oker tot bruin, rood en violet. Dit geologisch verschijnsel is te wijten aan de aanwezigheid van vulkanische assen in de grond. De waterval van Chamarel, waarbij het water zich een 100-tal meter van de rotsen in de diepte stort, is ook een fotostop waard. De rumdistilleerderij van Chamarel ligt dan weer op een prachtige locatie, omgeven door ananas- en suikerrietplantages. De verwerking van het suikerriet gebeurt terwijl ik erbij sta en het bezoek wordt afgesloten met een degustatie van verschillende rumsoorten, likeuren en zelfs confituren. Een aanrader! 

Mauritius is behoorlijk ver vliegen, maar in ruil kan u kiezen uit een hele waaier aan hoogstaande hotels, van charmante 4* familiehotels tot hippe of eerder traditionele 5* luxehotels, gelegen aan prachtige zandstranden. U wordt er steevast vergast op een hele lekkere, fijne keuken en een fantastische service en sfeer in een idyllisch kader!


Interesse in een relaxreis naar Mauritius? Ik help u graag verder!
Marie

Contacteer Marie

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Baie skoon Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Onze reizen

La Réunion Deluxe

La Réunion

Les sources de Caudalie & Les sources de Cheverny

Frankrijk

Roadtrip puur natuur

Zuid-Afrika

Deel via mail!