«De hoogtepunten van Armenië»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Yerevan (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Yerevan. 
Overnachting aan boord.

Dag 2 Yerevan (O/L)

Bij aankomst, transfer naar uw hotel voor een aantal uren slaap (aankomst 's morgens vroeg). Volledige dag begeleide verkenning Yerevan met o.a. Plein van de Republiek, de Opera, North Avenue, het 'Cascade'Monument, de Staatsuniversiteit, Victory Park met het standbeeld van 'Moeder Armenië' (vanwaar u een fantastisch zicht hebt over de stad) en de kathedraal van Gregorius de Verlichter. Lunch in een lokaal restaurant. Bezoek aan het Genocide Memorial en Genocide Museum alsook Matenadaran Manuscript Museum met de grootste collectie oudste manuscripten in de wereld. Bezoek aan de food markt met een ruim aanbod fruit en groenten. Proeverij van de Yerevan Brandy in de fabriek van het gelijknamige drankje. 
Overnachting in Yerevan. 

Dag 3 Yerevan - Mount Ararat en omgeving - Yerevan (O/L)

Rit naar de Ararat-vallei met bezoek aan het Khor Virapklooster. Dit klooster ligt aan de voet van de bijbelse Mount Ararat en staat symbool voor de aanvang van het Armeense christendom rond 300 n.C. Het is hier dat symbolisch de Ark van Noah na de zondvloed strandde. Vanaf het klooster hebt u een fantastisch zicht over de berg in al zijn glorie. Vervolg naar het Noravank Monastery in een fantastische setting. Stop in het dorp van Areni voor lunch en een bezoek aan een wijnboerderij, uitgebaat door een lokale familie. In de vallei van Noravank ligt Bird's Cave waar de eerste wijngaard ter wereld werd ontdekt zo'n 6.000 jaar voor Christus. Terugkeer naar Yerevan. 
Overnachting in Yerevan.

Dag 4 Yerevan - Dilijan NP (O/L)

Rit vanaf Yerevan naar het noorden. Onderweg bezoekt u het Hagartsinklooster dat teruggaat tot de 13e eeuw. Vervolg naar het centrum van Dilijan met de fameuze Sharambeyan Street. Wandeling in het nationale park. Het grote park is erg bosrijk, maar telt ook tal van geneeskrachtige bronnen en culturele monumenten. Er zijn tal van meren. Bekende inwoners van het park zijn het edelhert, de Syrische bruine beer, de lynx, wolf en wilde kat. Dilijan is één van de vier nationale parken van het land. Lunch onderweg.
Overnachting in Dilijan of omgeving.

Dag 5 Dilijan NP - Lake Sevan en omgeving - Yerevan (O/L)

Rit vanaf Dilijan naar de heidense tempel van Garni die teruggaat tot de 1e eeuw n.C. Dit was ooit de zomerresidentie van de Armeense koningen, gelegen op een pittoreske plaats die uitkijkt over de diepe vallei. Bezoek Geghard Cave Monastery, deels uitgehouwen uit de rotsen en voorzien van een uitzonderlijke akoestiek. Lunch in een lokaal dorpshuis waar de locals een Armeense BBQ voorzien in de schaduw van de fruitbomen. U krijgt er een demonstratie van het Armeens broodbakken door de vrouw des huizes. Vervolg naar Lake Sevan, de zogenaamde parel van Armenië. Dit is één van de grootste hoger gelegen meren ter wereld, op zo'n 1.900 meter hoogte. U bezoekt er het 9e eeuwse Sevanklooster, genesteld op een klif boven het meer. Van hieruit hebt u een wonderlijk zicht over het Sevan-meer en zijn veranderende kleuren. Als de tijd het toelaat, voorzien we een boottocht op het meer. Terugkeer naar Yerevan. 
Overnachting in Yerevan.

Dag 6 Yerevan - Etchmiadzin - Yerevan (O/L/D)

Bezoek aan de religieuze hoofdstad van het land: Etchmiadzin, UNESCO-werelderfgoed. U gaat via de archeologische site van de Zvartnots-kathedraal (een meesterwerk van Armeense architectuur, 7e eeuw) naar de hoofdkerk van Etchmiadzin. Dit is de zetel van de Armeense kerk; legendes vertellen dat Jezus Christus uit de hemel neerdaalde en deze plaats aanduidde om een kerk te bouwen. Op zondag is er de Heilige Mis met een opvoering door koor, die kan u bijwonen. Lunch en route. Terugkeer naar Yerevan voor uw laatste avond in de stad. We nemen u nog mee naar de Handicraft Market en trakteren op een diner met live Armeense folkmuziek. 
Overnachting in Yerevan (kamer beschikbaar tot transfer naar de luchthaven).

Dag 7 Yerevan - Brussel (/)

Transfer naar de luchthaven van Yerevan voor uw nachtvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Verrassend en puur

Georgië

Welcome to my country!

Iran

Turkish Delight

Turkije

Onze reizen

Combi St. Petersburg en Moskou

Rusland

In de voetsporen van Peter de Grote: Sint-Petersburg

Rusland

Op zoek naar het oude Perzië

Iran

Deel via mail!