«Proeven van een rijk land!»

Een divers Turkije ontdekken

Een reis Turkije hoeft zich niet te beperken tot uitsluitend een bezoek aan de levendige stad Istanboel of een strandvakantie richting Turkse Rivièra rond Izmir. Waarom niet combineren en ook een fragment van het binnenland van Centraal-Anatolië meenemen: de prachtige rotslandschappen van Cappadocië en de zoutterrassen van Pamukkale? Zo krijgt u een gevarieerd beeld op het prachtige vakantieland Turkije.

Een bezoek aan Istanboel, vlot te bereiken vanaf België, is de perfecte start van een reis door Turkije. De stad ligt letterlijk op een geografisch kruispunt: de Bosporus scheidt de stad in een Europees en Aziatisch gedeelte. Maar Istanbul is ook een kruispunt van culturen en geschiedenis: het oude Constantinopel was eerst hoofdstad van het Romeinse Rijk en daarna van het Ottomaanse Rijk. Prachtige parels als het Topkapi-paleis, de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia domineren het stadsbeeld en zijn drie niet te missen bezienswaardigheden tijdens uw stadsbezoek. De Galata-toren, een boottocht op de Bosporus en de bazaar vervolledigen uw lijstje van must-do's tijdens de citytrip Istanboel.

U ruilt daarna de hectiek van de stad in voor het Turkse binnenland: Centraal-Anatolië. In Cappadocië ontdekt u een heuvelachtig landschap van tufsteen en kalksteen waar grillige rotsformaties in de rotsen zijn gehouwen. Het gebied, deels beschermd door het Nationaal Park Göreme behoort tot UNESCO-werelderfgoed. U bezoekt er verschillende valleien en de ondergrondse stad. Een ballontocht de volgende ochtend toont het landschap vanuit de lucht, een prachtige afsluiter en een erg fotogenieke beleving.

Terug naar het oosten: via Konya, het culturele hart van de streek, reist u door naar Pamukkale. Het beeld van de kalkstenen zoutterrassen met het verblindende wit van het zout enerzijds en het helderblauwe water in elk van de terrassen is wondermooi. Pamukkale is ook het decor van het 'katoenkasteel' en de oude stad van Hierapolis, een oude Romeinse stad met zijn amfitheater en warmwaterbronnen. 

Eindpunt van de reis is het strand van de Turkse Rivièra. Na een intense week reizen, geniet u in Kuşadası van zon, zee en strand zoals het stereotype beeld van Turkije doet verwachten. Deze badstad staat bekend om zijn luxueuze resorts en gezellige sfeer; hoog tijd dus om van het comfort te profiteren. Een laatste cultuurboost op deze reis is de antieke stad van Efese. De stad is een combinatie van Griekse (Hellenistische) en Romeinse nederzettingen. De bibliotheek van Celsus en het imposante amfitheater kunnen niets anders dan bewondering oproepen.  

Contacteer

In een notendop

aantal dagen9 aantal overnachtingen8 Beste reisperiode mei, juni, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

kamer + ontbijt

ervaring begeleide rondreis, citytrip, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien. U kan het verblijf in Istanboel of aan de Turkse Rivièra uiteraard verlengen, naargelang uw voorkeur. 

Onze reisverhalen

Turkish Delight

Turkije

Welcome to my country!

Iran

Winters Transsylvanië

Roemenië

Onze reizen

Roadtrip Transsylvanië & Boekarest

Roemenië

Op zoek naar het oude Perzië

Iran

Het onbekende Griekse noorden

Griekenland

Deel via mail!