«" Enkel maar lof voor de inspanningen die jullie zich getroost hebben om deze reis te organiseren. Echt een dikke merci voor de organisatie! (W.N., Rollegem)»

Oost-Canada: Quebec & Ontario

Het oosten van Canada heeft klinkende namen als Toronto, Montreal en Quebec. Akkoord, één voor één boeiende steden met een rits aan bezienswaardigheden. De ene een metropool, de ander een groot uitgevallen dorp. Maar een reis door Oost-Canada heeft meer troeven: de machtige Niagara Falls, het verrassend onbekende  Ottawa, de oneindige bossen en meren van Mauricie, de kust van de St. Lawrencebaai in La Malbaie, het fjord van Saguenay met de walvissen bij Tadoussac, ... Een roadtrip door Oost-Canada stelt zelden teleur!

Met een rechtstreekse vlucht op Toronto vanaf Brussel staat u heel snel en makkelijk in de grootste stad van Canada: Toronto. De stad aan Lake Ontario voelt best bevattelijk en heeft heel wat in huis om mee uit te pakken: de bekende CN Tower, de heerlijke Toronto Islands, gezellige winkelstraten, multiculturele wijken, marktjes, ... Een daguitstap brengt u langs de oevers van het meer naar de Niagara Falls. De wereldberoemde watervallen zijn een toeristische bezienswaardigheid, dat is duidelijk. Maar tegelijk blijft het wonderbaarlijk om zien en, volgens ons, desondanks een must-see. Terug in Toronto vat u de reis naar het oosten aan; steden en parken mooi afgewisseld. 

Volgende stop: Kingston, uitvalsbasis voor de Thousand Islands in het Lake Ontario en een heerlijke rustplek na de drukte van Toronto. Vanaf Kingston reist u naar Ottawa, de gezellige en ongekende hoofdstad van het land. U bezoekt er de Rideau Locks en het iconische parlementsgebouw. Vanaf Ottawa reist u naar St. Alexis-des Monts, vanwaar u Mont Tremblant en Mauricie NP kan verkennen. Hier geniet u van het stille, groene Canada. De parken zijn de ideale locatie om uit te rusten in een eenvoudig, maar deuggdoend decor. Maar ook tal van activiteiten dringen zich op (wandelen, fietsen, kano, zwemmen, MTB, ...). Verder noordwaarts komt u ververvolgens bij Lac St. Jean, vanwaar het Saguenay Fjord naar de Lawrencebaai leidt. Terug de natuur in dus, met een whale watch vanuit Tadoussac als absolute hoogtepunt. 

De St. Lawrencebaai, die hier alsmaar vernauwt, voert u terug naar het zuiden. Quebec kan u niet missen: de pittoreske vestingsstad ademt pure romantiek en gezelligheid. Verdwaal er over de kasseien straatjes in de benedenstad, geniet er van het panoramaterras langs het water of neem de kabellift naar het hoogste punt van de stad. Vanaf Quebec reist u terug verder, naar eindhalte Montreal. De stad van jazz en poutine, van bagels en ondergrondse straten. Montreal vormt een goede afsluiter: heerlijke sfeer, lekker eten, interessante musea en tal van winkelmogelijkheden. Vanaf Montreal vliegt u (opnieuw rechtstreeks!) terug naar België.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen16 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

enkel logies

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), citytrip, natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Als alternatief voor Kingston kan u ook kiezen voor Algonquin Park, onderweg van Toronto naar Ottawa.

Onze reisverhalen

Indian Summer

Canada

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Onze reizen

Luxury lodges of Australia

Australië

Roadtrip Washington - Boston

Verenigde Staten

Under the Florida sun

Verenigde Staten

Deel via mail!