«Ayubowan!»

Sri Lanka ontdekken

Deze kennismakingsreis Sri Lanka focust op het zuidwesten en centrum van het land. Tijdens een twaalfdaagse reis ontdekt u enkele van 's lands hoogtepunten, een variatie van natuur en cultuur, én met een garantie op tophotels op elke locatie! Zo geniet u in stijl van de imposante Sigiriya Rock, de grottempel van Dambulla, de theeplantages van Ella, de wildpracht in Yala en het koloniale Galle. 

Onze voorbeeldreis start en eindigt in Colombo in het zuidwesten van het land. Bij aankomst reist u meteen naar rustigere oorden: in Kaleliya komt u even tot rust na een lange vlucht en doet u nieuwe energie op voor de reis in het verschiet. Vanaf daar gaat het richting binnenland, naar het hart van het eiland. In Dambulla bezoekt u de grottempel van koning Valagambahu, meer dan 2.000 jaar oud en één van de populairste religieuze sites in het land. Verderop ligt Sigiriya, UNESCO-erfgoed en een prachtige, wat absurde plek. Het fort werd destijds aangelegd door koning Kasyapa als verdediging tegen familietwisten met een ingenieus watersysteem, grachten, tuinen en een leeuwenstandbeeld als ingang. Vanaf de top hebt u een fantastisch zicht over de regio, evenzo vanaf de evenknie Pidurangala Rock. Die andere rots, een paar kilometer verder, biedt bij zonsopgang een prachtig panorama over de Sigiriya Rock. Een derde bezienswaardigheid in de buurt is Polonnaruwa, de antieke stad die 2 eeuwen lang hoofdstad werd na het verval van Anuradhapura.

Zuidwaarts komt u in het heuvelachtige hart van het land met de stad Kandy. U bezoekt er de botanische tuinen en de Tempel van de Tand (u leest het goed!). Dit is de streek van de wereldberoemde theeplantages. Golvend groene heuvels, theefabrieken en het Engels aandoende Nuwara Eliya voelen charmant en lieflijk aan. In de streek rond Ella vraagt het plateau van Horton Plains voor een verkenning te voet. Dit hooglandplateau heeft enkele van de grootste rivieren van het eiland én de twee op één na hoogste pieken van het land in zijn portfolio: Kirigalpotha en Thotupola Kanda die de 2.400 meter bereiken. Mis zeker 'World's End' niet, dramatischer wordt het beslist niet! 

In het volgende luik van de reis staat wildlife centraal met een stop bij het Elephant Transit Home, een nobel initiatief om achtergelaten olifantenkalfjes op te voeden. Yala is hét nationale park bij uitstek. Dit park heeft een enorme variatie aan wild met olifanten, krokodillen en luipaarden in de hoofdrol. Vanaf uw luxekamp gaat u tweemaal daags op safari om zoveel mogelijk wildlife met eigen ogen te spotten. 

Langs de zuidkust zet u tot slot de terugtocht naar Colombo in met nog een stop bij Weligama, het koloniale Galle (een stukje Nederland in Sri Lanka) en Kalutara. In Colombo eindigt uw trip en keert u huiswaarts. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen13 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode januari, februari, maart, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt; lunch in Yala.

ervaring begeleide rondreis, safari, natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Sri Lanka na een bewogen periode

Sri Lanka

Hidden land of happiness: een handleiding tot Bhutan

Bhutan

Onze reizen

De gouden driehoek

India

Luxueus logeren in Sri Lanka (deel 1)

Sri Lanka

Colours of Madagascar

Madagaskar

Deel via mail!