«Ayubowan!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Colombo (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Colombo.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Colombo - Kaleliya (/)

Bij aankomst, transfer naar uw hotel in Kaleliya. Vrije namiddag in het hotel. 
Overnachting in Kaleliya.

Dag 3 Kaleliya - Dambulla - Sigiriya (O)

Rit naar Sigiriya. Bij aankomst rond de middag bezoek Dambulla Cave Temple. Deze tempel werd gebruikt als vluchtoord voor koning Valagambahu in de 1e eeuw v.C. Als dankbaarheid voor de gastvrijheid van de lokale monniken liet de koning een grote grottempel optrekken met een complex van boeddhistische huizen. De muren tonen prachtige fresco's, sommigen 2 millennia oud. Ze tonen de boeddhistische mythologie en verhalen van Boeddha. Deze tempel heeft het grootste aantal boeddhistische beelden op één plaats met onder meer een 14m hoge Boeddha uit de rotsen gehouwen. Na uw bezoek, vervolg naar Sigiriya. Vrije namiddag.
Overnachting in Sigiriya.

Dag 4 Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya (O)

Bij zonsopgang beklimming van het Sigiriya Rock Fortress. Sigiriya is een befaamd paleisfort, gebouwd in de 5e eeuw op een gigantische monoliet. De plek heeft een rijk verleden met onder meer de moord van koning Kasyapa op zijn vader Dhatusena. Omdat Kasyapa niet de directe troonopvolger was, liet hij het fort optrekken om zich er met zijn gezin veilig in terug te trekken. Daarmee wou hij de komst van zijn halfbroer prins Moggallana ontwijken, die uit India kwam om de troon op te eisen. Het fort heeft zijn hoogte en steile wanden, aangevuld met een resem soldaten en een wal destijds. Maar het mocht niet baten ... Het leger liet de nieuwe koning achter, Kasyapa werd verslagen en pleegde zelfmoord en Moggallana koos de rots als zijn nieuwe paleis. Alternatief beklimt u Pidurangala Rock, enkele kilometers verder en een stukje lastiger. Maar met een prachtig panorama over Sigiriya Rock bij zonsopgang als beloning. Namiddag: bezoek aan de middeleeuwse hoofdstad Polonnaruwa met zijn indrukwekkende waterreservoirs als echte monumenten. Mis niets van het Koninklijk Paleis! Retour naar Sigiriya.
Overnachting in Sigiriya. 

Dag 5 Sigiriya - Kandy (O)

Rit naar Kandy, het laatste koninkrijk van Sri Lanka. Stadstour met onder meer bezoek aan de koninklijke botanische tuinen, aangelegd sinds de 18e eeuw met meer dan 10.000 bomen in het arboretum en zo'n 60ha aan lanen met bloemen. Vervolg naar de Tempel van de Heilige Tand (Dalana Maligawa), opgetrokken rond de heilige tand van Lord Buddha die in de 4e eeuw n.C. hierheen werd gebracht. De tempels en schrijnen eromheen verbergen de tand, die krijgt u eigenlijk niet te zien. Het relict is immers enorm heilig en een symbool van de koningen. Bewonder de decoratieve muren, gouden plafond en fijn houtwerk van de tempel.
Overnachting in Kandy. 

Dag 6 Kandy - Nuwara Eliya (O)

Rit naar N'Eliya (Nuwara Eliya) met onderweg een bezoek aan een theefabriek- en plantage. Dit is het hart van de Sri Lankaanse theeindustrie, waarvoor het land wereldwijd bekend staat. De bergflanken en valleien zijn een tapijt van groen, slechts onderbroken door stroompjes en watervallen. Het stadje heeft verschillende charmante huizen in Engelse stijl, bloemrijke tuinen, een golfcourt en racecircuit; wat het een erg Britse indruk geeft. Vrije namiddag.
Overnachting in Nuwara Eliya. 

Dag 7 Nuwara Eliya - Ella (O)

Vroeg vertrek voor een ochtendlijke wandeling in de mist naar Horton Plains, ontbijt en route. Horton Plains is een plateau tot 2.000 meter hoog ten zuiden van N'Eliya. Denk grasvlaktes onderbroken door kleine stukken woud, de habitat van luipaarden, herten, beren, aapjes en een rijk palet vogels. Het meest bijzondere plekje in het park is 'World's End', waar het plateau abrupt aan een einde komt en een kilometer naar beneden stort. Namiddag: vervolg naar Ella, vrije middag.
Overnachting in Ella.

Dag 8 Ella en omgeving (O)

Vroege ochtend: trek naar Little Adam's Peak, de impressionante regio rond Ella. Het pad start bij uw hotel en leidt door weelderige, groene theeplantages naar een hoogte van 1,1 km. De hike is eenvoudig en makkelijk doenbaar. Namiddag: Nine Arches Bridge en Rawana Falls. Vrije middag.
Overnachting in Ella.

Dag 9 Ella - Yala (O)

Rit naar Yala. Onderweg bezoekt u het Elepahnt Transit Home. De olifanten zijn een bedreigde diersoort in Sri Lanka, hun overleven is in gevaar door menselijke activiteiten in hun natuurlijke habitat: verschillende dieren worden gedood, kalfjes worden wees. Het Transit Home in Udawalawe National Park heeft als doel deze kalfjes op te vangen en hen, eenmaal sterk genoeg, terug in hun habitat vrij te laten. Vervolg naar Yala en vrije middag.
Overnachting in Yala.

Dag 10 Yala (O/L)

Vroeg opstaan voor een ochtendlijke game drive in Yala NP. Dit nationale park, het op één na grootste in het land, ligt in het zuiden van het land aan de Indische Oceaan. Yala telt verschillende ecosystemen en trekt een mooi aanbod aan dieren aan: 44 verschillende zoogdieren (waaronder olifanten, beren, buffels en luipaarden), krokodillen, vogels, ... Bij terugkomst, ontbijt in uw hotel en vrije middag. Lunch in de lodge. Vrije namiddag: bird watching of guided walking tour mogelijk. Evening game drive.
Overnachting in Yala.

Dag 11 Yala - Weligama (O)

Rit naar Weligama. Bij aankomst vrije namiddag in uw hotel.
Overnachting in Weligama.

Dag 12 Weligama - Galle - Kalutara (O)

Transfer naar Kalutara. Onderweg bezoekt u nog Galle, UNESCO-werelderfgoed. De stad wordt al in de bijbel vermeld als de plaats waar koning Salomo kruiden en specerijen komt inkopen. Het is de plaats waar de Portugezen in 1505 voet aan wal zetten en het waren de Nederlanders die in de 17e en 18e eeuw van hieruit het maritieme Sri Lanka domineerden. De stad voelt nog vrij Hollands aan met een fort, omwallingen, oude Hollandse kerken en monumenten, oude typerende huizen en verschillende Nederlands klinkende straatnamen. Vrije middag in uw hotel in Kalutara.
Overnachting in Kalutara.

Dag 13 Kalutara - Colombo - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven van Colombo voor uw retour naar België.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Futurisme versus spiritualiteit

Singapore, Indonesië

Contrast: Dubai vs. Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

De draken van Komodo

Indonesië

Onze reizen

Divers Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Rondreis Bhutan

Bhutan

Thailand bekoort

Thailand

Deel via mail!