«Maak kennis met de lokale culturele gewoontes van Rajasthan»

India themareis: Woestijnfestival in Jaisalmer

Bij het jaarlijkse woestijnfestival van Jaisalmer kun je kennis maken met de lokale culturele gewoontes van Rajasthan, zoals kamelenracen, tulbandknopenwedstrijden, de verkiezing van Mister Snor, vuurdansen en folkzangers. Daarnaast is het land van de vele forten en paleizen een must-see, met de wereldberoemde Taj Mahal als klapstuk. Slenter door de wirwar van straatjes in de oude steden en geniet van de heerlijke Indiase keuken. Veel van de indrukwekkende bouwwerken staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

 

Wij hebben rond het woestijnfestival, dat doorgaat van 3 tot en met 5 februari 2023, een rondreis India samengesteld zodat u zowel van het festival als van het beste wat India te bieden heeft kunt genieten. Ideale reistijd van 29 januari tot en met 12 februari.

Geuren en kleuren. Chaotisch, hectisch en traditioneel. Dit is India… Ga cultuur snuiven in dit unieke land van forten, paleizen en de wereldberoemde Taj Mahal. Slenter rond door de wirwar van straatjes in de mystieke steden en geniet van de heerlijke Indiase keuken. Maak kennis met de lokale culturele gewoontes van Rajasthan tijdens dit bijzondere festival. Kamelenrace, kleurrijke optochten van vuurdansers en folkzangers, spannende wedstrijden en verkiezingen maken dit exotisch evenement uniek!

Het bruisende Jaisalmer Desert Festival is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in de prachtige, oude stad Jaisalmer. Het staat ook bekend als Maru Mahotsav Jaisalmer en wordt gehouden in de hindoeïstische maand Magh (februari), drie dagen voor volle maan. Het festival wordt gevierd te midden van de prachtige, gouden duinen van de Thar-woestijn in de pittoreske Sam-duinen, die ongeveer 42 kilometer van de stad Jaisalmer liggen. Dit betoverende festival is een must voor iedereen die de regio in deze periode bezoekt.

Zelfs binnen het fort van Jaisalmer zult u versteld staan van het grote aantal beroemde bezienswaardigheden. De bruisende bazaars van Manak Chowk, Pansari Bazaar en Bhatia Bazaar liggen allemaal binnen de muren van het fort. Als u iets verder gaat, wordt u getrakteerd op een aantal betoverende meren zoals Gadsisar Lake, waar u kunt genieten van schilderachtige boottochten of een bezoek brengt aan bewaard gebleven historische residenties en u verbaast over hun architecturale schoonheid, zoals de verbluffende Salim Singh Ki Haveli en de indrukwekkende Patwon Ki Haveli.

Naast het unieke festival bezoekt u ook steden zoals Jaipur, Agra, Jodhpur, New Delhi,... Kortom de ideale reis om de cultuur en het land te ontdekken. Het volledige dagprogramma vind u hier. Heeft u interesse in deze reis? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode januari, februari Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring citytrip, cultuurtrip, bijzondere ervaring, culinaire trip Comfort Intensiteit

Onze reisverhalen

Contrast: Dubai vs. Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Rajasthan (2/2): Jaipur - Delhi

India

Mystiek Myanmar

Myanmar

Onze reizen

Puur China: Yunnan

China

Cultureel circuit met Amankora

Bhutan

Highlights China

China

Deel via mail!