«Van de ene verbazing in de andere vallen ... En dan moet Galapagos nog komen !»

Rondreis Ecuador

Ecuador heeft geschiedenis, fascinerende inheemse culturen en een gevarieerde, verbluffende natuur waarin kabbelende rivieren, weelderig tropisch regenwoud, spectaculaire besneeuwde vulkanen en het meest bijzondere wildlife op aarde om uw aandacht schreeuwen. Onze rondreis combineert het beste van dat alles in een begeleide trip doorheen het land: van Quito naar Coca, verder naar Cotopaxi en Cuenca om te eindigen in Guayaquil voor een climax op de Galapagos-archipel.

Starten doet u in Quito, de hoofdstad van het land. De stad, opgericht in 1534, heeft één van de best bewaarde historische, koloniale centra van Zuid-Amerika en staat op Unesco's werelderfgoedlijst. Met zijn karakteristieke straatjes, verschillende kerken en koloniale aanzicht, is het een aangenaam welkom in Ecuador en het goede vertrekpunt van uw reis doorheen het land. Die voert vervolgens naar Coca, het diepe binnenland en uitvalsbasis voor uw verkenning van het Ecuadoriaanse Amazonewoud. Een korte vlucht brengt u erheen, een tocht per kano voert vervolgens nog dieper het woud in. In een lodge, diep verscholen in de Amazone geniet u een aantal nachten van het pure regenwoud. De regio leent zich tot het spotten van de 'parrot clay lick', een bijzonder fenomeen dat menig fotokliks zal opleveren. In de regio rond Napo maakt u enkele uitdagende wandelingen, bezoekt u een inheemse stam om kennis te maken met het lokale leven in het woud en klimt u naar een uitkijkplatform voor een verbluffend zicht over het woud en zijn bewoners. 

Via Quito gaat het naar het zuiden van Ecuador: eerste stop is Cotopaxi. De besneeuwde bergtop van de Cotopaxi-vulkaan doemt op aan de horizon, samen met de Antisana-vulkaan. Een wandeling in de regio brengt u naar Lake Limpiopungo en een klimmershut op 4.800 meter hoogte. Nog verder zuidwaarts stapt u op de 'Devil's Nose Train', een fascinerende en tegelijk adembenemende rit. De trein zigzagt zich een weg langs diepe kloven en valleien enerzijds en steile, loodrechte rotswanden anderzijds. Een technisch huzarenstukje dat u lang bijblijft. Terug met de voeten op de grond bezoekt u de ruïne van Incastad Ingapirca om daarna door te rijden naar Cuenca.

Laatste halte is het El Cajas NP met zijn gevarieerde landschappen en boeiende bewoners. Het park telt meer dan 200 meren en tal van bergtoppen boven de 4.000 meter. Lama's, beren en tigrillo's worden met wat geluk uw metgezel. Eindpunt is Guayaquil, vanwaar u terugvliegt naar Brussel of de reis verderzet naar de onwaarschijnlijk mooie Galapagoseilanden.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen11 aantal overnachtingen9 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Colombia, heerlijk divers

Colombia

Roadtrip 'Pura Vida'

Costa Rica

Van Patagonië tot Atacama

Chili

Onze reizen

Puur natuur!

Costa Rica

Chili Deluxe: de wauw-factor!

Chili

Explora connects Patagonia

Argentinië, Chili

Deel via mail!