«Slingeren van de ene verbazing naar de andere»

Puur natuur!

Een rondreis door Costa Rica is slingeren van de ene ooh naar de ander aah. Het land is een aanschakeling van prachtige parken, vulkanen, meren, stranden en jungle. Natuurliefhebbers met zin voor avontuur, dit is uw droombestemming! Deze voorbeeldreis doet een lusje Costa Rica waarbij beide kusten aan bod komen. U verkent vooral het westen en centrum van het land. 

Vanaf San José, de uitvalsbasis van een reis door het land, gaat het naar Tortuguero NP. Dit nationaal park telt 11 ecologische systemen en is een kluwen van lagunes, stranden, regenwoud en moeras. In de regenmaanden spot u hier de groene zeeschildpad die tot wel 100 eitjes achterlaat op het strand alvorens gezapig terug te keren naar zee. 

Het gebied rond Arenal in het noorden van Costa Rica is dan weer een geheel van meren, lagunes, vulkanen, rivieren en watervallen. Het nodigt natuurliefhebbers uit voor een wandeltocht, klimavontuur, boottocht, ... De Arenal is bedekt met tropisch regenwoud en omgeven door heuvels; de laatste uitbarsting dateert van 2010. Halverwege de reis geven we u de nodige rust in een prachtig tropisch oase (Punta Islita). U bevindt zich hier op het Nicoya-schiereiland, een 'off the beaten path'-bestemming met verlaten stranden, mangroves én avontuur. Voor dat laatste hebt u de keuze uit kajak, paardrijden, jetski, vissen, ... 

Vervolgens nemen we u nog mee naar Monteverde, een hoger gelegen regenwoud aan de Pacifische kust. Hier hebben meer dan 400 vogelsoorten, zo'n 500 vlindersoorten, meer dan 100 zoogdieren (jaguar, tapir, ...), een tienduizendtal insecten en zo'n 2.500 plantensoorten (waaronder 500 orchideeëntypes) hun thuis. Om van te duizelen ... Eindpunt van de lus Costa Rica is Manuel Antonio, het kleinste nationale park van het land maar meer dan de moeite. Het park mag verschillende prachtige stranden (ideaal om te gaan snorkelen) en twaalf eilanden op zijn naam schrijven. U wordt er vergezeld door tal van aapjes, waaronder de doodshoofdaapjes. Het park nodigt uit voor een boottrip, watersport, zipline, hiking tussen de boomtoppen, snorkelen, ... 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Een rondreis door Costa Rica is ook mogelijk per selfdrive; enkel voor de Caraïbische kust is een transfer aangewezen. 
  • De tijd op elke locatie is beperkt in dit voorbeeldprogramma. Wilt u meer hikes of andere activiteiten ondernemen of rustiger reizen, kan u de reis verlengen of ervoor kiezen om u tot één van beide kusten te beperken.

Onze reisverhalen

Panama ontdekken ...

Panama

Een reis over twee continenten

Ecuador, Panama

Colombia, heerlijk divers

Colombia

Onze reizen

Rondreis Ecuador

Ecuador

Panama ontdekken; op de breuklijn van continenten

Panama

Auténtica Cuba

Cuba

Deel via mail!