«Een verrassende uithoek van Europa»

Roadtrip Transsylvanië & Boekarest

Onze rondreis Roemenië neemt u mee naar Transsylvanië, het kloppende hart van Roemenië. 'Zevenburgen' is een verzameling van verschillende historische Saksische steden waaronder Brașov, Cluj-Napoca, Sighișoara en Sibiu. De historische regio trekt makkelijk toeristen met zijn middeleeuwse steden, de spectaculaire Transfăgărășan, de indrukwekkende Karpaten, het ruige platteland met authentieke dorpen en houten kerken, ... En in dat alles duiken Dracula en de verhalen van Vlad regelmatig de kop op. Op onze voorbeeldreis combineren we de streek met de Roemeense hoofdstad Boekarest, een alsnog onbekende Europese hoofdstad.

We starten de rondreis met een citytrip Boekarest. De Oost-Europese hoofdstad brengt misschien weinig in u naar boven, maar kan aardig positief verrassen. De hoofdstad heeft een historisch hart, maar tegelijk erg levendige buurten, cafés en restaurants en boeiende winkels. U komt er ogen tekort bij de eclectische architectuur in de stad: nu eens communistisch aandoende blokken, dan weer art deco of modernistisch. Het meest imposante aan de stad is het paleis van leider Ceaușescu dat de stad domineert door zijn megalomane grootte en imposante interieur. Een bezoek aan dit gigantische bouwwerk doet verbazen. 

Vanuit Boekarest neemt u de auto om noordwaarts te trekken, weg uit de stad. U reist, na een dag hiken in het nationaal park van Piatra Craiului, dwars over de Karpaten naar Transsylvanië, een historisch en toeristisch erg belangrijke regio in het land. De streek bulkt van de kastelen, gefortificeerde kerken en middeleeuwse stadscentra; allen in Saksische stijl en eeuwenoud. Om de regio ten volle te verkennen, laten we u verblijven in drie van die historische steden, telkens een goede uitvalsbasis voor de ruimere regio: Brașov, Sighișoara en Sibiu. Brașov met zijn imposante Zwarte Kerk en de weerkerk van Prejmer; Sighișoara met zijn kleurrijke huizen, het geboortehuis van Vlad en de imposante citadel en tot slot Sibiu met het indrukwekkend kunstmuseum Brukenthal. 

Verder op het programma: de zomerresidentie van de koninklijke familie Peleș, het befaamde kasteel van legende Dracula in Bran, de spectaculaire 'Top Gear' Transfăgărășan-autoweg en de kathedraal van Curtea de Argeș. Om het lokale, authentieke leven zo veel mogelijk te ontdekken, nemen we u tot slot nog mee naar een lokale likeurstokerij, een wijnbedrijf (al eens Roemeense wijn geproefd?) en geniet u de lunch ten huize een Saksische familie in een dorpje op het platteland. 

Een combinatie van authentiek Roemenië, de rijkste natuur en een veelheid aan cultuur; zo leert u dit deel van Roemenië het beste kennen. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen12 aantal overnachtingen11 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), citytrip, natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan dit programma uitbreiden met een noordelijke extensie naar Cluj-Napoca of de regio's Maramureș en Boekovina. Het oosten leent zich perfect voor een strandverblijf aan de Zwarte Zee; ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken met de vogelrijke delta van de Donau.

Onze reisverhalen

Turkish Delight

Turkije

Island hopping Griekenland

Griekenland

Terug naar het geloof ...

Armenië

Onze reizen

De schoonheid van Griekenland

Griekenland

Het onbekende Griekse noorden

Griekenland

Een divers Turkije ontdekken

Turkije

Deel via mail!