«Een verrassende uithoek van Europa»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Boekarest (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Boekarest. Transfer naar uw hotel, vrije middag in de stad. Verkenning van de historische stad op eigen houtje.
Overnachting in Boekarest.

Dag 2 Boekarest (O)

Volledige dag begeleid bezoek aan Boekarest. Boekarest is de hoofdstad en grootste stad van het land. De architectuur van de stad is een mix van historisch (neo-klassiek), interbellum (bauhaus en art deco), communistisch en modern. Opvallend zijn Victoria Avenue met zijn art deco, het Telephone Palace, het CEC Palace, ... We voorzien een rondleiding in het Presidentiële paleis van Ceaușescu, het tweede grootste administratieve gebouw ter wereld (na het Pentagon); bezoek interieur en terras. Vrije namiddag: shoppen, bezoek musea, bezoek Village Museum, ...
Overnachting in Boekarest.

Dag 3 Boekarest - Magura (O)

Pick-up van de huurauto en selfdrive naar Magura. Stop met bezoek aan het kasteel van Peleș (Sinaia), de zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie. Het is één van de meest bezochte kastelen van het land, gebouwd in de 19e eeuw. Lokale lunch en verder naar het kasteel van Bran, beter bekend als het kasteel van Dracula. Bram Stoker koos deze locatie voor zijn romans over Dracula. In werkelijkheid heeft de echte Dracula, Vlad Tepes III, er nauwelijks tijd doorgebracht. Rit naar Magura, uitvalsbasis voor een verblijf in het Piatra Craiului National Park de komende dagen.
Overnachting in Magura.

Dag 4 Magura (O/L)

Volledige dag begeleide hike in de wilde natuur van het nationale park Piatra Craiului (Karpaten). Geniet van de onbekende, prachtige en weidse setting van het park met zijn kloven, waterallen en grotten. Lunch in een lokale lodge. 's Avonds kan u naar een 'bear hide': net voor het donker wordt komen beren vaak om voedsel; u kan ze vanuit de houten hut in het bos met wat geluk observeren.
Overnachting in Magura.

Dag 5 Magura - Brașov (O/L)

Vrije voormiddag in de regio rond Magura, geschikt om te rusten of om een nieuwe hike in het nationale park te ondernemen. Namiddag: selfdrive naar Brașov met stop bij een lokaal wijnhuis voor rondleiding, degustatie en lunch. Vervolg via de citadel van Râșnov, één van de best bewaarde forten van Transsylvanië. 
Overnachting in Brașov.

Dag 6 Brașov (O)

Volledige dag verkenning van het middeleeuwse Brașov, centrum van Transsylvanië en goeie uitvalsbasis voor de Karpaten, met onder meer het centrale stadsplein, Strada Sforii (het smalste straatje) en de Zwarte Kerk, het belangrijkste gotische gebouw in het land. Buiten de stad kan u ook enkele Saksische dorpen (Crit, Homorod, ...) bezoeken of naar het fort van Prejmer, een 'weerkerk'. De regio telt zeven 'weerkerken', allen op de UNESCO-lijst; het gaat om geforticifeerde kerken in Saksische architectuur.
Overnachting in Brașov.

Dag 7 Brașov - Sighișoara (O/L)

Selfdrive naar Sighișoara met stops in Rupea en Viscri. Bezoek aan de 'weerkerk' van Viscri (UNESCO) en het nog rurale dorpsleven dat hier overheerst. U geniet er van een lunch, klaargemaakt door een lokale Saksische dame. Help gerust mee met het bereiden van confituur, siroop, ... Ingrediënten komen direct uit de tuin, u zit middenin in het dagelijkse gebeuren. Viscri staat verder bekend voor het 'buitenverblijf' dat prins Charles van Engeland er bezit. Stap op een paardenkaar om mee te gaan met de schaapherders naar hun kuddes verderop. Vervolg naar Sighișoara.
Overnachting in Sighișoara.

Dag 8 Sighișoara - Sibiu (O)

Voormiddag: bezoek Sighișoara, de stad met de zeven torens. De stad ligt in het hart van Transsylvanië en behoort met zijn middeleeuwse citadel tot UNESCO. Beklim de imposante klokkentoren en ga voor een lunch in het geboortehuis van Dracula. Afsluiten doet u met een bezoekje en proeverij in een lokale likeurstokerij. Namiddag: rit naar Sibiu met stop in Biertan voor bezoek aan het 16e eeuwse kasteel. Biertan  is opnieuw UNESCO-erfgoed omwille van zijn geforticifeerde kerk (weerkerk); één van de mooiste van de streek. Het was hier dat destijds koppels die planden te scheiden twee weken werden opgesloten met slechts één bed en één set bestek. Een bedenkelijke, maar efficiënte strategie: in 400 jaar tijd bleef slechts 1 koppel na de 'vakantie' overtuigd van hun scheidingsplannen.
Overnachting in Sibiu.

Dag 9 Sibiu (O)

Volledige dag in Sibiu, verkenning van de culturele metropool. Sibiu is en middeleeuwe stad. Opvallend zijn de vele huizen met hun dakkapellen als 'kijkende ogen' en het Brukenthal Museum met een indrukwekkende schildercollectie van oude meesters. Namen als Bruegel, Van Eyck en Titiaan hangen er aan de muren.
Overnachting in Sibiu.

Dag 10 Sibiu - Curtea de Argeș (O)

Rit naar Curtea de Argeș langs de befaamde Transfăgărășan. Deze autoroute is bijzonder en wordt vaak 'de meest spectaculaire weg ter wereld' genoemd. De onophoudelijke reeks  haarspeldbochten spelen daarin een rol, maar ook de adembenemende landschappen met meren, dammen en forten die ze passeert. De weg verwierf bekendheid door een optreden in Top Gear. Transfăgărășan is doorgaans toegankelijk vanaf eind juni tot begin oktober.
Overnachting in Curtea de Argeș.

Dag 11 Curtea de Argeș - Boekarest (O)

Bezoek aan Curtea de Argeș, één van de oudste steden van het land. De kathedraal, een nationaal monument, kan niet anders dan imponeren. Selfdrive naar Boekarest, afgifte van de huurauto. Vrije avond in de stad, afsluitend traditioneel diner.
Overnachting in Boekarest.

Dag 12 Boekarest - Brussel (O)

Vrije tijd in de stad. Rit naar de luchthaven.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Verrassend en puur

Georgië

Winters Transsylvanië

Roemenië

Combi Dubrovnik & Montenegro

Kroatië, Montenegro

Onze reizen

Cultuur opsnuiven in Georgië

Georgië

Armenië: proeven van ...

Armenië

De smaken van Istrië

Kroatië

Deel via mail!