«Een onbekend stukje Balkan, gastvrij Europa»

Albanië, nieuwe horizonten verkennen

Albanië, zo'n land in de diepe Balkan dat meer aandacht verdient dan het krijgt. Het land heeft zijn imago vaak tegen of roept weinig beelden bij ons op. Tijd om daar verandering in te brengen ... Het land heeft een schat aan cultuur (talrijke Unesco-sites, historische locaties, musea) aan de ene kant en een onbekende natuur (de Albanese Alpen, de Adriatische Kust, de talrijke meren en rivieren) anderzijds. Laat u eens verrassen en ga op roadtrip doorheen Albanië ...

Met deze dertiendaagse voorbeeldreis combineert u het beste van Albanië op een lus door het land, een goede introductie op wat Albanië te bieden heeft. We starten vanaf Tirana met het noorden van het land, waar we focussen op de natuur van de Albanese Alpen, daarna gaat het oostwaarts met een korte kijk bij de buren in Kosovo en Noord-Macedonië, om daarna langs de Albanese Rivièra terug naar Tirana te keren. 

Vanaf Tirana reist u eerst naar Shkodra bij de grens met Montenegro. De culturele hoofdstad van het land ligt prachtig aan het gelijknamige meer en is een goede uitvalsbasis voor een verkenning van het ruigere noorden. De Albanese Alpen hebben talrijke uitnodigende bergdorpjes, valleien en rivieren, ...; het ideale terrein voor een stevige hike op relatief onontgonnen terrein. De ferry brengt u van Koman naar Fierzë over de Drin-rivier, vanwaar u verder oostwaarts trekt. U kan probleemloos de grens over met Kosovo (Prizren) en vervolgens Noord-Macedonië (meer van Ohrid). We houden het bij een korte kennismaking met beide landen, om daarna volop het zuiden van Albanië te kunnen ontdekken. Dit is de streek van Korça, het 'Parijs van Albanië' en Gjirokastra, bijgenaamd de 'stad van steen'. De route gaat langs de Griekse grens en levert weer een gans ander beeld van het land op. Het laatste traject gaat via de kust, de Albanese Rivièra: vanaf Butrint met de bekende 'Blue Eye' gaat het langs de Adriatische kust naar het noorden. Een rit over de Llogara Pass voert u tot Berat, opnieuw een Unesco-parel. Laatste stop, want eindigen doet u in Tirana. De Albanese hoofdstad is een comfortabele en verrassende plek om uw reis af te sluiten met een ongewone citytrip. Vanaf Tirana vliegt u terug huiswaarts.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen13 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

kamer + ontbijt / verblijf Thethi: vol pension

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Deze reis combineert de hoogtepunten van het volledige land op een reis. Voor kortere trajecten kan u zich beperken tot noorden (nadruk natuur / wandelen) of zuiden (nadruk cultuur); steeds met Tirana als uitvalsbasis. Het noorden is steeds aangewezen met chauffeur/gids, het zuiden is mogelijk te ondernemen per selfdrive.

Onze reisverhalen

Shortbreak: proeven van Kroatië

Kroatië

Kalimèra, Kreta!

Griekenland

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Onze reizen

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Myconian Collection: luxe en design

Griekenland

De schoonheid van Griekenland

Griekenland

Deel via mail!