«Een onbekende bestemming, des te meer de moeite!»

Panama ontdekken; op de breuklijn van continenten

Panama staat bekend om het wereldberoemde kanaal dat het land doorkruist, een levensader tussen de Atlantische en Stille Oceaan. Maar er is meer ... Op deze verkennende rondreis maakt u kennis met de rijkdom van het land: op het programma staan, naast het kanaal, Panama City, El Otro Lado, Boquete en Isla Palenque. 

Reizen door Panama gaat steeds via de hoofdstad, Panama City. We laten u de stad en zijn rijke omgeving verkennen op een tweedaagse tocht: een helikoptertocht ter verkenning van de unieke ligging van de stad; een wandeltocht langs de highlights van het antieke Panama, een bezoek aan de sluizen en het bezoekerscentrum van het beroemde Panamakanaal en tot slot een kennismaking met de lokale Embera-stam langs de Chagres River. 

U verlaat de hoofdstad noordwaarts, richting Portobelo, een havenstad in het noorden van Panama aan de Caraïbische Zee. De stad (UNESCO) is van een belangrijke historische waarde met een rijk koloniaal verleden dat nog sterk voelbaar is. 

Terug via Panama City trekt u naar David City in het westen van het land. Het is uw uitvalsbasis voor het Baru Volcano National Park. Vanaf Boquete zijn de Chiriquí Highlands en de Caldera Higlands nooit ver weg. Must-do's in de regio zijn een paardrijtocht door deze unieke flora en een bezoek met rondleiding aan een lokale koffieplantage. Het panorama over de Pacifische Oceaan is werkelijk verbluffend.

Laatste stop, opnieuw vanaf David City, is er eentje om in te kaderen. Een boot brengt u naar Isla Palenque, een tropisch eiland voor de zuidkust. Hier komt u ogen en oren, maar vooral tijd tekort. U kan heerlijk genieten van de hotelfaciliteiten, niet in het minst van de unieke setting ervan; maar heel bijzonder wordt het als uw gids u meeneemt op één van de talrijke activiteiten. Een kajaktocht, hiking, snorkelexcursie of partijtje vissen laat u kennismaken met de diverse natuur van het eiland. U geniet er in alle rust en intimiteit van de Panamese jungle. Vanaf David keert u terug naar Panama voor uw retour naar Brussel.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen11 aantal overnachtingen9 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, strandverblijf, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Colombia, heerlijk divers

Colombia

Een reis over twee continenten

Ecuador, Panama

Roadtrip 'Pura Vida'

Costa Rica

Onze reizen

Yucatan: rondreis langs de mooiste hacienda's

Mexico

Rondreis Ecuador

Ecuador

Van Mexico City naar het westen

Mexico

Deel via mail!