«Het einde-van-de-wereld-gevoel!»

Naar het einde van de wereld

Het zuiden van Argentinië en Chili draagt mysterieuze namen als Vuurland en Patagonië. Ze spreken tot de verbeelding van natuurliefhebbers, avonturiers en voor iedere reiziger wie letterlijk naar het einde van de wereld wil trekken. 

Na een korte verkenning van Buenos Aires reist u naar het uiterste zuiden van het Amerikaanse continent. 

Vanaf Ushuaia verkent u het Tierra del Fuego NP. Dit park is van een erg gevarieerde aard: steile bergtoppen, rivieren, valleien en meren, ... wisselen elkaar in sneltempo af. Tijdens een boottocht over het Beaglekanaal, dat de grens met Chili vormt, ziet u een kleurenpracht van bloemen en bomen samen met vossen, konijnen, bevers, zeehonden, otters en tal van vogels als vaste bewoners.

Volgende hoogtepunt, te ontdekken vanaf El Calafate, is de Perito Moreno, een gigantische gletsjer die nog constant beweegt en af en toe een stuk ijs het meer induwt. Het maakt deel uit van het nationale park Los Glaciares, waar verschillende gletsjers en ijsbergen rond de oevers van Lago Argentino te vinden zijn. 

Het tweede deel van de tocht gaat naar Puerto Natales en het nationale park Torres del Paine in buurland Chili. Het park combineert prachtige fotogenieke meren en watervallen met heuvels, graslanden en gletsjers. Tussen al dat moois ziet u zeker een aantal guanaca's grazen. 

Eindpunt van de reis is Punta Arenas, vanwaar u terugkeert naar huis. Een tussenstop in Buenos Aires of Santiago de Chile is uiteraard ook mogelijk. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen13 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode januari, februari, maart, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring natuurreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Van Patagonië tot Atacama

Chili

Hoog op de bucketlist

Argentinië

Luxe op wielen: Belmond Andean Explorer

Peru

Onze reizen

Awasi Chili & Argentinië

Argentinië, Chili

Combi Peru & Bolivia

Bolivia, Peru

Chili Deluxe: de wauw-factor!

Chili

Deel via mail!