«" Enkel maar lof voor de inspanningen die jullie zich getroost hebben om deze reis te organiseren. Echt een dikke merci voor de organisatie! (W.N., Rollegem)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Toronto (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Toronto. Bij aankomst, pick-up van uw huurauto en rit naar het centrum. Vrije avond in de stad.
Overnachting in Toronto.

Dag 2 Toronto - Niagara Falls - Toronto (/)

Rit langs de oevers van Lake Ontario naar Niagara Falls. De 'honeymoon capital of the world' staat bekend om de spectaculaire watervallen op de grens van de VS en Canada. Geniet van de watervallen langs de kade, achter de muur van water, vanop het uitkijkplatform of vanuit de befaamde 'Maid of the Mist'. Natte voeten gegarandeerd! Terugkeer naar Toronto.
Overnachting in Toronto. 

Tip: voor wie langer in de regio is, kan een overnachting in het charmante Niagara-on-the-Lake overwegen, weg van de drukte en hectiek bij de Falls. De regio heeft zijn wijncultuur, verschillende historische sites en forten, golfcourts en vismogelijkheden rond Lake Ontario en Lake Erie. 

Dag 3 Toronto (/)

Vrije dag in de stad Toronto, de grootste stad van Canada. Maak kennis met de multiculturele zijde van de stad (Chinatown, Little Italy, Little Portugal, India Bazaar, ...), verken Toronto vanuit de hoogte op de top van de impossante CN Tower, maak een boottocht naar de stranden en tuinen van de Toronto Islands, neem de iconische tram over King Street en verken de gezellige Harbourfront langs Lake Ontario. De stad heeft verder een ruime keuze aan kunstgalerijen, restaurants, winkels en musea (Royal Ontario Museum, Art Gallery of Ontario, ...). 
Overnachting in Toronto. 

Dag 4 Toronto - Kingston (/)

Self-drive naar Kingston en de Thousand Islands. Kingston was de eerste hoofdstad van het verenigde Upper en Lower Canada, alvorens Ottawa hoofdstad werd van het land. De stad is vandaag vooral bekend als zeilhoofdstad van Noord-Amerika en als uitvalsbasis voor een boottocht op het meer naar de Thousand Islands. 
Overnachting in Kingston.

Dag 5 Kingston - Ottawa (/)

Selfdrive naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. De stad heeft een unieke geschiedenis en setting. U bezoekt er het parlement, de Rideau Locks en Falls. 
Overnachting in Ottawa.

Dag 6 Ottawa - St. Alexis-des Monts (/)

Rit vanaf Ottawa naar Sainte Alexis-des Monts. Deze plek grenst aan Mastigouche Wildlife Reserve en het Parc National Mauricie. Geniet van de lodge en het park met tal van outdoor activiteiten: fietsen, MTB, hiking, zwemmen, kano, vissen, raften, bootverhuur, ...
Overnachting in St. Alexis-des Monts.

Dag 7 St. Alexis-des Monts (/)

Vrije dag in de lodge, verkenning van de prachtige regio rond het verblijf. 
Overnachting in St. Alexis-des Monts.

Dag 8 St. Alexis-des Monts (/)

Vrije dag in de lodge, verkenning van de omgeving (Mastigouche en Mauricie). 
Overnachting in St. Alexis-des Monts.

Dag 9 St. Alexis-des Monts - Lac St. Jean (/)

Rit noordwaarts naar Lac St. Jean (regio St.-Félicien). Rond het zoetwatermeer ligt een rijke regio vol culturele, sportieve en outdooractiviteiten. Bezoek aan het historische dorp Val-Jalbert. 
Overnachting rond Lac St. Jean. 

Dag 10 Lac St. Jean - Tadoussac (/)

Fietstocht langs het Saguenay-fjord. Rit naar Tadoussac, daar waar de Saguenay-fjord uitmondt in de baai, met bezoek aan Saguenay en route. Whale watch in Tadoussac. 
Overnachting in Tadoussac. 

Dag 11 Tadoussac - Quebec (/)

Rit zuidwaarts langs de oevers van de St. Lawrence-rivier tot in Quebec, de historische en politieke hoofdstad van de provincie. U komt langs La Malbaie en andere stadjes van de Charlevoix-kust, een regio die menig artiesten in het verleden wist te charmeren. Vrije avond in het charmante Quebec, kuieren door de stad.
Overnachting in Quebec.

Dag 12 Quebec (/)

Volledige dag ter verkenning van Quebec, hoofdstad en hart van het Franstalige Canada. De ommuurde stad is goed bewaard gebleven, wat door UNESCO een erkenning als werelderfgoed opleverde. De charmante stad voelt herkenbaar en Europees. Niets moet, alles mag: kuier rond in de stad, pik een museum mee, flaneer langs Terrasse Dufferin of ga per kabelbaan naar het imposante Château Frontenac dat de stad domineert. 
Overnachting in Quebec.

Dag 13 Quebec - Montreal (/)

Rit van Quebec naar Montreal, eindpunt van de reis. Drop-off van uw huurauto. Vrije avond in de stad. 
Overnachting in Montreal. 

Dag 14 Montreal (/)

Vrije dag in de stad. Montreal barst van leven: in de winter vormen de ondergrondse straten (underground city) een warm welkom voor het dagelijkse leven; in de zomer is het heerlijk genieten van het jaarlijkse jazzfestival, de sfeer langs de kade of de rust op één van de groene eilanden in de baai. Geniet van een heerlijke bagel en probeer de lokale 'poutine', beklim de trappen van de Mont Royal en bezoek het historische Vieux-Montreal. Het ideale decor om uw Oost-Canadareis af te sluiten in schoonheid.
Overnachting in Montreal.  

Dag 15 Montreal - Brussel (/)

Vrije dag in de stad. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 16).

Contacteer

Onze reisverhalen

Indian Summer

Canada

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Onze reizen

West-Canada: de Rockies & Vancouver Island

Canada

Día de los Muertos

Mexico

Australië in 4 hoogtepunten

Australië

Deel via mail!