«"Wij hebben een heerlijke reis gehad! Alles verliep 'op wieltjes'. (S.R.,Brussel)»

De gouden driehoek

De 'Gouden Driehoek' is een populaire route in het noorden van India. Ze combineert de drie steden Delhi, Agra en Jaipur met de Taj Mahal als absolute hoogtepunt. Dit is Rajasthan, het land van de Maharadja's. We breiden de reis ook nog graag uit met een uitstap naar Udaipur en de hectische metropool Mumbai, het filmhart van India. 

Deze negendaagse trip start in de hoofdstad Delhi, een stad met twee gezichten. Enerzijds het oude Delhi met zijn levendige straten, smalle steegjes en verbluffende 'spice markets'; anderzijds New Delhi met een combinatie van Britse en Mughal-architectuur. 

Vandaar trekt u naar Agra, de stad van de Taj. De magische Taj Mahal trekt bezoekers van over de hele wereld aan, ze komen voor de pracht van de tempel, het fort van Agra en verschillende tombes en mausolea. Voor wie dat wenst is Ranthambore NP met zijn tijgers vlakbij. 

De roze stad Jaipur, laatste stop in het culturele trio, is de voormalige koninklijke residentie. De stad telt tal van monumenten en bazaars. Net buiten de stad vergezellen we u naar het fort van Ajmer, een sprookjesachtig paleis op de heuvel. 

Udaipur mag dan wel niet bij het culturele drieluik horen; zijn forten/ paleizen op het water en schitterende bevolking verwelkomen u graag. De 'romantische stad' ligt aan het idyllische Picholameer.

Eindpunt is Mumbai, een hectische en drukke metropool. De grootste stad van het land telt meer inwoners dan gans België, dus u bent er goed omringd. Het is de uitvalsbasis voor vele Indiase films (de Bollywoodsector). Een drukke, maar fijne afsluiter van een reis door India 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen9 aantal overnachtingen8 Beste reisperiode januari, februari, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt (+diner Udaipur)

ervaring begeleide rondreis, citytrip, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Deze rondreis combineren met een heerlijk ontspannend wellnessresort? Bekijk dan zeker ons aanbod Ananda in the Himalayas.

Onze reisverhalen

Rajasthan (2/2): Jaipur - Delhi

India

Contrast: Dubai vs. Oman

Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Blitzbezoek: 72u Noord-India

India

Onze reizen

Highlights China

China

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

Rondreis Bhutan

Bhutan

Deel via mail!