«Drie van onze favorieten ...»

Luxueus logeren in Sri Lanka (deel 2)

We stellen u drie tophotels voor om een verblijf in Sri Lanka compleet te maken. Elk uniek, maar elk op zich een perfecte aanvulling voor uw luxeueuze reis doorheen het land.

Wild Coast Tented Lodge 

De Wild Coast Tented Lodge is dé perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in Yala National Park, een walhalla voor olifanten, beren en jachtluipaarden. U ontdekt ze met een game drive (inbegrepen in de all-in formule) met eigen ranger of, met wat geluk, aan één van de waterholes waarrond de logies zijn opgetrokken. 

De setting van het kamp is schitterend: waar de Indische Oceaan zich op de gouden stranden van Sri Lanka stort en mooi overgaat in de jungle. In dat decor van groen zijn, rond waterpoelen, 28 'cocoons' opgetrokken uit natuurlijke materialen, die opvallen en tegelijk blenden in de omgeving. Zie het als een 5* hotel onder tentzeil. De tenten liggen middenin de jungle, zijn met 55m² ruim en voelen aan als 'koloniaal chic' met losstaand bad, teak vloer en elementen van koper en leer. Enkele cocoons hebben ook een eigen plunge pool.


Er is een bar en dineerpaviljoen (het hotel is onderdeel van Relais & Chateaux), maar geniet zeker ook van de sundowner op het strand of het diner in de duinen.  

Ceylon Tea Trails

In de Centrale Hooglanden (UNESCO-erkend gebied), in het hart van de Ceylon Tea-regio ligt Ceylon Tea Trails verscholen. Het 'tea bungalow resort' bestaat uit vijf bungalows, verspreid op enkele kilometers van elkaar en allen rustiek en rustig nabij het meer. De bungalows brengen de bezoekers terug mee naar het koloniale verleden onder de Britse 'tea planters'. Elk van de bungalows bestaat uit 4 tot 6 kamers, als geheel of afzonderlijk te boeken. Gasten genieten van een all-in formule: ontbijt, lunch, afternoon tea, sunset cocktail, viergangendiner en dranken. En een niet te missen 'Tea Experience' met bezoek aan de theevelden-en fabriek is niet meer dan vanzelsprekend. Een onderdompeling in het theehart van Sri Lanka kan niet mooier beginnen dan op deze locatie!

Ceylon Tea Trails vraagt een minimum verblijf van 2 nachten. 

Cape Weligama

Langs Sri Lanka's zuidelijke kust, een halfuurtje van Galle, ligt Cape Weligama. Dit Relais & Chateaux-hotel kan uitpakken met een wauw-setting: villa's uitgestrooid over een tropische tuinomgeving, bovenop een rots boven de Indische Oceaan. Vooral het maanvormige zwembad (Moon Pool) is een echte eyecatcher. Er zijn 23 villa's (per 8 gegroepeerd rond een eigen zwembad) en 16 suites (gegroepeerd per vier rond de Cove Pool), die samen aanvoelen als een traditioneel Sri Lankaans dorp in het groen. 

Gasten kunnen tijdens hun verblijf scubaduiken, surfen, fietsen, genieten van de spa, ... Voeten onder tafel schuiven doet u in Tableau, het signature restaurant, bij het Ocean Terrace of de Surf Bar.


Als Serendipians (by Traveller Made)-hotel geniet u bij boeking via ons kantoor van fijne extra's zoals een handgemaakte sarong en een boek over de Ceylon Tea als geschenkje.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen1 aantal overnachtingen1 Beste reisperiode januari, februari, maart, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring huwelijksreis, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Deze suggesties dienen slechts ter inspiratie. We werken steeds op maat. Met deze tips geven we u enkel een idee van het genre luxe-accommodatie in Sri Lanka.

Onze reisverhalen

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Vol bewondering!

Nepal

Rajasthan (1/2): Jaisalmer - Jaipur

India

Onze reizen

Rondreis Bhutan

Bhutan

Luxueus logeren in Sri Lanka (deel 1)

Sri Lanka

Een legendarische tocht over de Ganges

India

Deel via mail!