«The land of the peaceful dragon»

Rondreis Bhutan

Bhutan is een land met rijke natuur (bossen, rijstvelden, groene valleien en besneeuwde bergtoppen) en een interessante cultuur (terug te vinden in talrijke kloosters, de lokale bouwstijl en de vele tradities van het land). In deze rondreis maakt u in een week tijd kennis met elk aspect ervan en leert u waarom de Bhutanen zo succesvol zijn in het maken van geluk. Deze introductiereis combineert de vallei van Paro, Thimphu en Punakha (de drie voornaamste valleien van het land) met de avontuurlijke en ongerepte regio van Khotokha. Hoogtepunten zijn de Dochula Pass, het befaamde hangende klooster Taktsang, de lunches met locals in de farmhouse, een proef boogschieten en de mythische vallei Khotokha. 

Startpunt is de luchthaven van Paro, dé plek waar u Bhutan binnenkomt. U verlaat meteen de stad (u komt er later wel terug) op weg naar Thimphu. In de actuele hoofdstad van het land kan u niet om de dzong, het grote boeddhabeeld en de Memorial Chorten heen; maar we nemen u ook graag mee op wandeltocht naar Wangditse Monastery. U ontdekt er de 'takin', het nationale dier van Bhutan en krijgt een fantastisch zicht over de vallei van Thimphu. Zo krijgt u de hoofdstad op zowel natuurlijk als cultureel vlak te zien. 

U verlaat Thimphu langs de indrukwekkende Dochula Pass en gaat met een korte stop in Punakha, de tweede grote vallei van het land, richting Khotokha Valley. De vallei wordt niet door alle bezoekers aangedaan, maar is een aangename afwisseling met de steden en cultuur in de valleien. De Khotokha Valley presenteert u een ongerepte regio met slechts een handvol inwoners en verschillende kleine dorpjes en heilige sites. Hiken in deze regio is helemaal van de begane paden weg, tussen waterbronnen, vlaktes, bergpassen en dichte naaldbossen door. Onderweg komt u langs verschillende kloosters, tempels en schrijnen die als uitkijkpunt en rustpunt dienen. 

Terug naar Paro tot slot voor een bezoek aan de culturele stad met het nationale museum van het land en uiteraard de lokale dzong. Het slot van de reis én mogelijks ook de climax is Tiger's Nest of Taktsang Monastery. Dit klooster is enorm fotogeniek, hangend boven de kliffen op meer dan 3 kilometer hoogte. Met wat geluk krijgt u het klooster (dat nog steeds in werking is) in volle licht te zien. Het is de beloning van een intense hike naar de top van de vallei. 

Vanuit Paro vliegt u terug huiswaarts.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen9 aantal overnachtingen7 Beste reisperiode april, mei, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer met vol pension

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, bijzondere ervaring, wandel-of fietsreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Onderdompelen in het grootste spektakel ter wereld

India

Blitzbezoek: 72u Noord-India

India

Vol bewondering!

Nepal

Onze reizen

Avontuur in Nepal

Nepal

Ladakh in stijl

India

India themareis: Woestijnfestival in Jaisalmer

India

Deel via mail!