«Even voorbij de bekende hoogtepunten kijken en u ontdekt authentiek China!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Kunming (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Kunming.
Overnachting aan boord. 

Dag 2 Kunming (D)

Aankomst in Kunming (1.900m), de hoofdstad van de Yunnanprovincie. Transfer naar hotel en vrije namiddag. Diner in het 1910 South Railway Station Restaurant, een herinnering aan de 60.000 Fransen die hier begin 20e eeuw de spoorweg Hanoi-Kunming aanlegden (met cijfers om van te duizelen: 450km, 3.500 bruggen, 170 tunnels). 
Overnachting in Kunming.

Dag 3 Kunming (O)

Gegidste dag in Kunming: wandeling in Green Lake Park (waar de locals tai chi beoefenen of Mahjong spelen in alle vroegte), de Yuantongtempel uit de 7e eeuw, de Gouden Tempel en het lokale museum. 
Overnachting in Kunming. 

Dag 4 Kunming - Yuanyang (O/L)

Transfer naar Yuanyang met tussenstop in Hui voor lunch. Deze regio staat bekend voor zijn massa aan kleurrijke rijstterrassen, als trappen in het bergachtige landschap. Zonsondergang met een blik op de rijstvelden. 
Overnachting in Yuanyang. 

Dag 5 Yuanyang (O/L/D)

Vroege ochtend voor de zonsopgang boven Duoyishu. Bezoek aan de lokale Hani-markt. De Hani zijn een minderheid van 1,5 miljoen en zijn vooral in Yunnan te vinden, ze zijn meester in het omvormen van heuvelachtig landschap naar bewerkbare rijsterrassen. 's Namiddags lange wandeling door de rijstvelden vanaf Duoyishu tot Bada. Zonsondergang boven Bada.
Overnachting in Yuanyang.

Dag 6 Yuanyang - Jianshui (O)

Transfer naar Jianshui. Bezoek aan de stad met onder meer de Confuciustempel, één van de mooiste van het land, het Zhang Family Estate en Zhu Family Estate. Einde bij de Twin Dragon Bridge, één van de oudste bruggen van het land. 
Overnachting in Jianshui. 

Dag 7 Jianshui - Shilin - Kunming (O/L)

Rit naar Lunan voor een bezoek aan het Black Stone Forest, een rustig deel van het Stenen Woud, een verzameling van stenen bomen. Picknick en route. Vervolg naar Kunming.
Overnachting in Kunming. 

Dag 8 Kunming - Dali (O/L/D)

Vanaf Kunming reist u naar Dali, thuis van de Bai-minderheid en ooit het centrum van het Dali-koninkrijk. Bezoek aan de 'Drie pagodes' van de Chongsheng-tempel. Verkenning van de stad met bezoek aan enkele typische Bai-huizen. 
Overnachting in Dali.

Dag 9 Dali - Shaxi (O)

Vervolg van de reis richting Shaxi (2.200m). Shaxi staat bekend als stop op de voormalige theeroute, een route die handelaars tussen Tibet, Nepal, Laos, Myanmar en India bracht. Onderweg houdt u halt bij Erhai Lake, met zijn lokale markt in één van de meerdorpjes. 
Overnachting in Shaxi. 

Dag 10 Shaxi (O)

Vrije ochtend in Shaxi om uit te rusten (halfweg de reis) of het doolhof aan straatjes in de stad te ontdekken. Bezoek aan de lokale markt van de Bai en Yi. Namiddag: bezoek aan Shibaoshan, een collectie tempels, grotten en stenen sculpturen. Terugkeer naar Shaxi.
Overnachting in Shaxi.

Dag 11 Shaxi - Lijiang (O)

U reist vandaag naar de stad van de Naxi: Lijiang, op 2.500 meter hoogte. De stad is de uitvalsbasis voor Jade Dragon Mountain. Vrije tijd in de stad.
Overnachting in Lijiang. 

Dag 12 Lijang (O)

Bezoek aan de stad Lijiang: slenteren langs Lion Hill, het Mu-paleis, de lokale markt, Black Dragon Pond Park, de Oude Markt, ...
Overnachting in Lijiang.

Dag 13 Lijiang - Tiger Leaping Gorge - Zhongdian (O/L)

Transfer naar Zhongdian, een stop langs de theeroute. De stad staat tegenwoordig bekend als Shangri-La, het 'mythische paradijs' voor Tibetaanse boeddhisten. Onderweg wacht echter eerst Tiger Leaping Gorge, één van 's werelds diepste kloven. Het is de Jinsha-rivier die zich hier een weg baant door ruw terrein. Wandeling in de kloof en lunch met zicht op de kloof. Wandeling in de oude stad. 
Overnachting in Zhongdian.

Dag 14 Zhongdian (O)

Bezoek aan Songzanlin, een belangrijke plaats in het Tibetaans boeddhisme. Workshop thangka en vervolg naar Napa Lake. Eventueel kan u een fietstocht ondernemen langs het meer. Einde is de Ringha-tempel. 
Overnachting in Zhongdian.

Dag 15 Zhongdian - Deqin (O/L/D)

Transfer naar Deqin, op zo'n 3.500 meter hoogte. Stops zijn voorzien in Nixi, bekend voor zijn pottenbakken en de lokale specialiteit 'tsampa'; Benzilan en Dhondrupling Gompa. Late aankomst!
Overnachting in Deqin.

Dag 16 Deqin - Zhongdian (O/L)

Terug naar Zhongdian. Bewonder de zonsopgang boven de Feilaisi-tempel en de mythische Kawa Karpo op 6.700 meter. Via de Mekong komt u in Mingyong. Wandeling naar de Lotustempel voor een prachtig zicht over de gletsjer, alternatief kan te paard. 
Overnachting in Zhongdian.

Dag 17 Zhongdian - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven van Shangri La.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

The land of blue skies

Mongolië

Indochina deel 1

Vietnam

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Onze reizen

Slow travel in Mongolië (incl. Naadamfestival)

Mongolië

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

De gouden driehoek

India

Deel via mail!