«Better be prepared ...!»

Haunted Ireland, een spookachtige trip door Ierland

Ierland is een eiland vol mythes en legendes. En daar spelen geesten en duivelse verschijningen vaak de hoofdrol in. Echo's van die verhalen bezorgen reizigers op een spookachtige trip ongetwijfeld kippenvel. 

Een greep uit het legubere aanbod ...
  • Maak kennis met Banshee, de Ierse geest met een klagerige, schrikbarende stem. Beschrijvingen van haar verschijning variëren per verhaal: de ene keer een lelijke, oude heks; de volgende keer een prachtige jonge vrouw. Maar één ding komt steeds terug: Banshee heeft een hemeltergende stem die bij iemands dood tot drie keer weerklinkt. 
  • Wicklow Gaol draagt de reputuatie één van de meest behekste plaatsen in Ierland te zijn. Hier waren talloze gevangenen van de Ierse opstanden tegen het Britse gezag thuis. De legende gaat dat zij vaak een vrouw in 19e eeuwse kledij met een klein meisje zagen opduiken en even snel weer verdwijnen. Nooit werd een bewijs gevonden ...
  • 'The Hell Fire Club' is dan weer de populaire naam die werd gegeven aan een ruïne op de top van Montpelier Hill, waar de duivel in hoogsteigen persoon zou zijn verschenen.
  • Loftus Hall is een groot, verlaten herenhuis op Hook Peninsula dat door de duivel bezeten is en de geest van een jonge dame herbergt. 
  • ...

We nemen u mee op een 11-daagse reis door Ierland en Noord-Ierland om enkele van deze verhalen in hoogsteigen persoon te ervaren en de gruwel zelf aan den lijve te ondervinden. Tegelijk ontdekt u het mooiste van Ierland en Noord-Ierland, netjes voor u uitgestippeld. Want laat plekken met een ietwat leguber verhaal meestal ook gewoon prachtige plekken zijn: verlaten abdijen, imposante kastelen, befaamde kerkhoven, ... Een gekke combinatie! Om wat moois te zien, moet u dus een portie durf voor de dag leggen.


Contacteer

In een notendop

aantal dagen11 aantal overnachtingen10 Beste reisperiode juni, juli, augustus Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), cultuurtrip, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Deze reis kan als selfdrive met eigen huurauto worden aangevat, maar u kan ook kiezen voor een begeleide rondreis met gids/chauffeur gedurende de ganse duur van de trip

Onze reisverhalen

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

De Faeröer-eilanden in slow travel mode …

Denemarken, Faeröer

Onze reizen

Les sources de Caudalie & Les sources de Cheverny

Frankrijk

Belmond Afloat, luxueus op Franse wateren

Frankrijk

Zalig fietsen in de Provence

Frankrijk

Deel via mail!