«De mooiste zeereis ter wereld»

Hurtigruten: bootreis Bergen - Kirkenes

Een tocht aan boord van de Hurtigruten wordt vaak de mooiste zeereis ter wereld genoemd. Oordeel vooral zelf: stap in Bergen aan boord van de Hurtigruten-postboot voor de noordelijke route naar Kirkenes, een tocht van zo'n 2.500 zeemijlen langs de Noorse kust richting Noordkaap. De natuur gaat van groen naar arctisch en u komt langs schilderachtige steden als Trondheim en Ålesund. 

Uw Hurtigruten-avontuur start in Bergen, de charmante havenstad met een rijk hanzeverleden. De stad is compact maar gezellig, een kleine citytrip zeker waard. Verken de Bryggen-kade of ga met de kabelbaan tot Fløyen voor een breedbeeld over de stad. Onder u beweegt het gezellige Bergen, verderop neigt uw blik naar de fjorden en de weidse zee. Die laatste wordt de komende dagen immers uw deel, u kiest het ruime sop. In Bergen scheept u in voor een verkenning van de Noorse westkust, helemaal tot in Kirkenes aan de Russisch-Finse grens.

Vanaf Bergen reist u in een week noordwaarts langs talrijke fjorden, de scherenkust en tussen fotogenieke eilanden door. De reis voert langs de voornaamste steden van de westkust, elk met hun troeven en elk het decor voor meerdere excursies aan land. Het zijn (ook figuurlijk) uw ankerpunten op deze zeereis: Ålesund is verrassend de hoofdstad van art nouveau; Trondheim is de koningsstad van Noorwegen, Tromsø noemt zich de 'poolmetropool' en Hammerfest is de meest noordelijke stad van het land. Onderweg noteren we nog een passage langs het imposante Geirangerfjord (hét postkaartje van Noorwegen); de magische poolcirkel (verwacht u aan een echte pooldoop door zeegod Neptunus); de eilandengroep Lofoten (proef gerust een verse, drogende kabeljauw van het rek) én de Noordkaap op de kop van Europa. 

Tot de lijst activiteiten waar u kan voor intekenen (meer dan 90 alles samen), behoren kajakken, fietsen, hiken in de bergen, vogels observeren en een tocht per sneeuwscooter. Of een huskyboerderij bezoeken, een waar vikingfeest bijwonen, een vissersdorp aandoen, kennismaken met de Samicultuur, ... In Kirkenes, eindpunt van de zeereis, kan u nog doorsteken per quad of boot naar de Russische grens voor een king crab-safari of hondensleetocht.


Hurtigruten

Hurtigruten (letterlijk 'snelle route') is van immens belang in het Noorse dagelijkse leven; sinds 1893 en tot op de dag van vandaag worden langs de kleinere havens goederen gelost en geladen om te voorzien in het levensonderhoud van vele afgelegen dorpen die zonder de postboot volledig afgesloten zijn van de buitenwereld. Al zet de maatschappij vandaag de dag even sterk in op vervoer van passagiers en toeristen. De route tussen Bergen en Kirkenes telt 34 havens, een enkele route neemt alles samen 6 à 7 dagen in beslag. Verschillende Hurtigruten-boten zorgen in een goed uitgekiende planning voor een dagelijkse dienst met zowel passagiers als vracht. De dienst functioneert het ganse jaar door. Aan boord bevinden zich comfortabele hutten in verschillende klasses; er zijn een restaurant en bar. Aan boord wordt u begeleid door een professioneel team van reisleiders en wetenschappers die lezingen voorzien en u gidsen door het aanbod aan activiteiten. U reist steeds o.b.v. vol pension.

Voor bezoekers aan Noorwegen is de Hurtigruten de beste manier om de fjordenkust te ontdekken en het ruige, eenzame leven op afgelegen plekken van dichtbij mee te maken. Bovendien is het een vlotte manier van transport. En u maakt, naargelang uw reisperiode, kans om het noorderlicht of de middernachtzon mee te maken. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen9 aantal overnachtingen8 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring natuurreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

  • De route in dit voorbeeld beperkt zicht tot een enkele reis Bergen - Kirkenes. U kan ook het traject ontdubbelen: u reist in 12 dagen (11 nachten) van Bergen naar Kirkenes en daarna opnieuw naar Bergen. U stopt zo in de havens waar u in de reis noordwaarts lag te slapen en geniet op die manier van de volle Hurtigruten-ervaring.

Onze reisverhalen

Winters Lapland ontdekken

Finland

De Faeröer-eilanden in slow travel mode …

Denemarken, Faeröer

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Onze reizen

Faeröer per selfdrive

Denemarken, Faeröer

Shortbreak Ijsland

Ijsland

Airship Cruise North Pole 2023-24

Svalbard & Jan Mayen

Deel via mail!