«De reis is zeer goed verlopen. Hotels waren volledig naar ons verwachtingen. (J.V., Meulebeke)»

Shortbreak Ijsland

Ijsland, een bijzonder stukje Europa. Het eiland van vulkanen, geisers en gletsjers is een stukje puur natuur. Het land is onder meer apart omdat het zowel in de zomer als in de winter bereisbaar is en, elk op zijn manier, prachtig. Deze reis biedt een korte kennismaking met het land. Althans met een deel van het land: de regio rond Reykjavik, Þingvellir en de befaamde Golden Circle. Het is een introductie op het land en geeft zin in meer ...

Een korte vlucht brengt u naar de zuidwestelijke hoek van het eiland. Op de Keflavik-luchthaven pikt u de huurauto op en start uw verkenning. Stop nummer één: de befaamde Blue Lagoon. De warmwaterbaden ten midden van de open natuur zijn erg populair, maar simpelweg niet te missen op uw rondje door het land. De reis gaat daarna verder langs de zuidkust richting Selfoss, de grootste stad van Zuid-IJsland en op de breuklijn van twee vulkanische zones. De rit voert langs de Seljalandsfoss-waterval, een blik op de bekende Eyjafjallajokull, verschillende geothermische velden, kleine havens en authentieke stadjes. 

Vanuit Selfoss kan u de volgende dag oostwaarts naar de voet van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van het eiland (en ver daarbuiten). De rit voert langs de Skogafoss-watervall, langs het gletsjermeer van Jökulsarlon, het Skaftafell NP en het zwarte lavastrand van Reynisfjara. 

Op dag 3 staat de bekende 'golden circle' op het programma. Het is het populaire traject dat Gullfoss, Geysir en  Þingvellir met elkaar verbindt . De fotogenieke Gullfoss, tevens uw slaapplaats van deze nacht, is één van de meest indrukwekkende watervallen van Europa. Geyser is dan weer de geiser waarnaar het natuurfenomeen vernoemd werd.  Þingvellir tot slot is het park dat bekend staat om zijn lavaformaties en bijzondere geologie. Het  Þingvellir-park verkent u verder op dag 4 alvorens naar Reykjavik af te zakken.

Eindigen in Reykjavik, de IJslandse hoofdstad, geeft de gelegenheid even op adem te komen of een laatste dagexcursie te ondernemen. De mogelijkheden zijn legio: een walvissafari, een tocht te paard, rit per quad, ... Reykjavik is een compacte stad die nooit als hoofdstad gaat aanvoelen: ze is kleurrijk, culinair verfijnd en best de moeite waard. De volgende ochtend rijdt u terug naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen6 aantal overnachtingen5 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt 

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), natuurreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Deze reis is een korte kennismaking met het land. Hebt u meer tijd ter beschikking, kan u overwegen de ringweg rond het eiland af te leggen. Houd in de winter rekening met afgesloten wegen!
  • Ijsland is een heel populaire bestemming, weet dat het heel belangrijk is vroeg te boeken voor deze bestemming!

Onze reisverhalen

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

De Faeröer-eilanden in slow travel mode …

Denemarken, Faeröer

Winters Lapland ontdekken

Finland

Onze reizen

Shortbreak Lapland

Finland

Hurtigruten: bootreis Bergen - Kirkenes

Noorwegen

Haunted Ireland, een spookachtige trip door Ierland

Ierland

Deel via mail!