«Better be prepared ...!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Dublin (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Dublin. Bij aankomst transfer naar het stadscentrum voor een 'haunted walking tour' door Dublin. U bezoekt enkele spookachtige en behekste plaatsen in de stad zoals Captain Boyd's graf in St. Patrick's Cathedral, waar een geest van de zwarte Newfoundlander-hond vaak wordt gespot aan de voet van een levensgroot marmeren standbeeld van Captain Boyd of bij het graf van de man buiten de kathedraal. De hond verkoos de hongerdood bij het graf van zijn baasje eerder dan hem te verlaten, na de heroïsche dood van Boyd in 1861. Transfer naar uw hotel: Shelbourne Hotel. Niet zomaar gekozen: dit hotel zou zijn behekst door een jonge dame genaamd Mary Masters. Mary stierf aan cholera in dit hotel in de 19e eeuw. Sindsdien hebben talloze bezoekers en gasten haar geest gezien of een onverklaarbare ervaring meegemaakt tijdens hun verblijf.
Overnachting in Dublin.

Dag 2 Dublin (O)

Bezoek aan het notoire Kilmainham Goal. Als u de Ierse geschiedenis, vooral de sappige verhalen over de weerstand tegen het Britse Rijk, wil leren kennen; moet u zeker langs de voormalige gevangenis lopen. Dit beangstigende, grijze gebouw werd gebouwd in 1796 en speelde een voorname rol in nagenoeg elke ontwikkeling van de Ierse onafhankelijkheid, een pijnlijke levensweg. Zelfs vandaag, ondanks de sluiting van de cellen in 1924, heeft deze plek nog de kracht om u de daver op het lijf te brengen. Vervolg naar de oostkust voor begeleide tour, retour naar de stad. 
Overnachting in Dublin.

Dag 3 Dublin - Belfast (O)

U verlaat Dublin en trekt noordwaarts richting Belfast. Onderweg bezoek aan enkele bijzondere kastelen: Malahaide en Ardgillan Castle, beiden volgens de legende in de ban van een geest die door de hallen ronddwaalt met een gebroken hart.
Overnachting in Belfast. 

Dag 4 Belfast - Antrim (O)

Begeleid bezoek aan de stad Belfast, de politieke en religieus rijke hoofdstad van Noord-Ierland met een bewogen historie. Bezoek de Peace Wall en geniet van de bekende 'Black Cab Tour'. Vervolg naar Ballygally Castle, dat tot één van de meest spookachtige hotels in Noord-Ierland behoort. Geniet er van een classic afternoon tea.
Overnachting in Antrim.

Dag 5 Antrim - Derry (O)

Een lokale gids leidt u tijdens een 'haunted tour' rond langs de Causeway Coast. U bezoekt verschillende manors, kastelen, ... en leert er de verschillende spooky legendes die ze met zich meedragen. Eindigen doet u met een stadstour in 'legenDerry' Derry.
Overnachting in Derry.

Dag 6 Derry - Connemara (O)

Even geen horrorverhalen vandaag. U vervolgt zuidwaarts, richting Connemara. Richting Ashford Castle in Connemara, uw slaapplaats voor de nacht. Vrije verkenning van het nationale park of om te genieten van de spa en faciliteiten van het schitterende hotel. 
Overnachting in Connemara. 

Dag 7 Connemara en omgeving (O)

Volledige dag ter verkenning van Connemara en Aran Islands met een lokale gids. Uiteraard ook hier een spookachtige sfeer met griezelige kerkers, beangstigende kastelen en een aantal (vriendelijke) geesten in de hoofdrol. Terugkeer naar Ashford Castle.
Overnachting in Connemara.

Dag 8 Connemara - Offaly (O)

Rit naar Galway City voor een privé-wandeling food tour. U proeft de lokale keuken op zijn best. Vervolg naar Offaly, waar u verblijft in één van de meest griezelige hotels van Ierland: Kinnitty Castle, een kasteel met een indrukwekkende en lange geschiedenis waarin verschillende 'lords' en 'kings' de hoofdrol spelen.
Overnachting in Offaly.

Dag 9 Offaly - Kildare (O)

U verlaat Offaly en bezoekt het iconische Rock of Cashel. Vervolg naar Kilkenny voor een begeleide wandeling door Ierlands middeleeuwse hoofdstad. Rit naar Kildare voor de laatste nachten van uw trip. 
Overnachting in Kildare.

Dag 10 Kildare (O)

Vrije dag op het domein van uw hotel, vrije invulling. Denk bijvoorbeeld aan een instructie valkenjacht ... 
Overnachting in Kildare.

Dag 11 Kildare - Brussel (O)

Rit naar Dublin Airport voor uw retour. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

De Faeröer-eilanden in slow travel mode …

Denemarken, Faeröer

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Een stevige brok natuur!

Ierland

Onze reizen

Shortbreak Ijsland

Ijsland

Faeröer per selfdrive

Denemarken, Faeröer

Les sources de Caudalie & Les sources de Cheverny

Frankrijk

Deel via mail!