«"Nog eens bedankt voor de service. De reis was perfect in orde zodat wijzelf geen zorgen meer hadden op vakantie." (G.V., Gent)»

Jordanië ontdekken

Jordanië is meer dan Petra alleen. Uiteraard nemen we u mee naar het wereldwonder in de woestijn. Maar er is meer: we vergezellen u ook graag langs de antieke schatten van het oude Amman, de Romeinse site van Jerash, de bijbelse plaatsen in de vallei van de Jordaan, de mozaïekpracht van Madaba en het kruisvaarderskasteel van Shobak. En een nachtje onder de blote sterrenhemel in de Wadi Rum-woestijn is het absolute hoogtepunt! We eindigen aan het strand van Aqaba, alvorens terug te keren naar Amman. 

Een rondreis door Jordanië start in Amman, een stad met een rijke brok geschiedenis. De stad is 's werelds oudst permanent bewoonde stad, de citadel en het Romeinse theater mag u zeker niet missen op uw tocht. 

In de buurt ligt Jerash, één van de  best bewaarde Romeinse steden van weleer. De voormalige provinciestad is een geheel van geplaveide straten omzoomd door kolonnades, tempels en theaters, torens en poorten, publieke pleinen, baden, fonteinen, muren, ... Volgende stops: de kerk n klooster van Anjara en het oude islamitische fort van Ajlun. De ene plek vol geschiedenis volgt de andere snel op hier!

Tijd om Amman te verlaten: via de oude nederzetting van Salt en de bijbelse plek waar Jezus zou zijn gedoopt door Johannes de Doper reist u naar de Dode Zee. Mis zeker de rijke mozaïekkunst van Madaba niet! Mount Nebo garandeert u een prachtig zicht over de Dode Zee en de vallei van de Jordaan; het Shobakkasteel herinnert aan de tijd van de kruisvaarders. En dan moet het hoogtepunt van de reis nog komen ...

Petra is één van de zeven wereldwonderen en zonder twijfel één van Jordaniës grootste trekpleisters. De oude stad werd geheel uit het rode zand gehouwen door de Nabateeërs. Meer dan 2.000 jaar geleden vormde het een belangrijk knooppunt tussen de handelsroutes van China en India enerzijds en Egypte, Griekenland en Rome anderzijds. Een indrukwekkende, smalle kloof voert naar hét oh-en ah-moment van deze reis: het aanzien van de Schatkamer van Petra. Maar dat is slechts een fractie van de site, om alles te ontdekken zou u meerdere dagen nodig hebben. 

Een overnachting onder de blote sterrenhemel in het maanlandschap van Wadi Rum maakt een reis door het land helemaal compleet. 

Om nog even af te koelen, eindigen we in Aqaba, het enige stukje zee dat Jordanië telt. Hier ziet u de Rode Zee en kan u een  bezoek brengen aan het fort van de stad alvorens terug te keren naar de hoofdstad Amman.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen8 aantal overnachtingen7 Beste reisperiode maart, april, mei, juni, september, oktober, november Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

extra info

  • Indien u dat wenst, kunnen nog een aantal dagjes aan de Rode Zee (Aqaba) worden toegevoegd aan het programma. 
  • Weet ook dat Jordanië perfect te combineren valt met Israël (Jeruzalem, Tel Aviv). Vraag ons ernaar!

Onze reisverhalen

De roze parel

Jordanië

Onze reizen

Citytrip vol contrast: Jeruzalem & Tel Aviv

Israël

Een onbekende wereld ontdekken ...

Saoedi-Arabië

Deel via mail!