«"De reis is heel goed verlopen en scoort hoog wat klantentevredenheid betreft. Een geslaagde trip!" (M.S., Sterrebeek)»

Citytrip vol contrast: Jeruzalem & Tel Aviv

Onze voorbeeldreis Tel Aviv en Jeruzalem combineert op een week tijd het beste van beide steden. In elke stad brengt u 3 nachten door, voldoende tijd om de stad en ruime omgeving beter te leren kennen. Verwacht een brok geschiedenis en religie, architectuur, een heerlijke keuken, lekker luieren aan het strand en een topaccommodatie verzekerd!

U bereikt de regio via de luchthaven van Tel Aviv. Van hieruit brengen we u meteen naar Jeruzalem, de hoofdstad van het land. Het Bijbelse Jeruzalem is een stad vol verhalen, verleden en religie. Een uitgebreid bezoek aan de stad voorziet in onder meer een bezoek aan de Olijfberg, de Klaagmuur, Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk en Yad Vashem, het herdenkingsmuseum voor slachtoffers van de Holocaust. Eén dag is voorzien om een daguitstap te maken richting Masada en Ein Gedi. De ruïnes van Masada liggen op een dramatische locatie, op een heuveltop in de woestijn van Judea; Ein Gedi is een groene oase in het midden van diezelfde woestijn, aan de rand van de Dode Zee die de grens met Jordanië bepaalt. 

Het tweede luik van de reis brengt u terug in Tel Aviv, een gans andere gewaarwording. In de kuststad heerst een volledig andere 'vibe'. Dit is het liberale Israël waar zon, zee en strand altijd op de voorgrond treden. De stad heeft heel wat troeven naast alleen zijn ligging aan zee. Er zijn Jaffa, de oude haven van Tel Aviv; de overal aanwezige Bauhaus-architectuur (die de stad zijn bijnaam 'witte stad' geeft) en de intrigerende smaken en geuren van de Carmel Market. U verkent ze tijdens een begeleide stadwandeling en al fietsend door de stad.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen7 aantal overnachtingen6 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring begeleide rondreis, citytrip, cultuurtrip, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Op vrijdag en zaterdag dient u rekening te houden met de sabbat. Vanaf 16u valt het leven in Israël grotendeels stil tot zaterdagavond. Openbaar vervoer is beperkt en de meeste beziens-waardigheden zijn gesloten. Houd hier rekening mee in uw dagplanning!

Onze reisverhalen

Turkish Delight

Turkije

De roze parel

Jordanië

Onze reizen

Een divers Turkije ontdekken

Turkije

Een onbekende wereld ontdekken ...

Saoedi-Arabië

Jordanië ontdekken

Jordanië

Deel via mail!