«Proeven van een rijk land!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Istanboel (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Istanboel. Bij aankomst, transfer naar de stad. Vrij bezoek aan de stad.  
Eerste overnachting in Istanboel.

Dag 2 Istanboel (O)

Begeleid bezoek aan de Oude Stad van Istanboel, UNESCO-werelderfgoed. We brengen u langs de drie hoogtepunten van het oude Constantinopel:

  • De Blauwe Moskee (Sultanahmet Moskee) heeft een interieur van meer dan 20.000 blauw gekleurde tegels, het exterieur valt op door de 6 symbolische minaretten die ver boven het stadsbeeld prijken. Vervolg langs Hippodroom, een centraal plein in de stad waar tal van sportevenementen, politieke bijeenkomsten of events plaatsvinden. 
  • Hagia Sophia (of Aya Sofia) is een pure architecturale schoonheid. Het monument dateert uit het Byzantijnse en het Ottomaanse Rijk. Ooit een kerk, later moskee en vandaag doet het prachtige gebouw dienst als museum. De kerk werd tot 3 keer toe herbouwd op deze locatie. 
  • Het Topkapi-paleis is de keizerlijke woonplaats van de Ottomaanse sultan. Vooral de uitgestrektheid en de prachtige panorama's over de Bosporus vanop de verschillende terrassen blijven bij. Het paleis heeft een rijke collectie Chinees porselein, wapens en kalligrafiewerk.

Vervolg langs de Grand Bazaar, een aantrekkelijke 'soek', de grootste in de wereld met meer dan 4.000 kleine boetieks die werkelijk alles aan de man brengen. Vrije avond in de stad.
Overnachting in Istanboel.

Dag 3 Istanboel - Cappadocië (O)

Vrije ochtend in Istanboel voor een boottocht op de Bosporus. Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Kayseri. Bij aankomst, wacht de chauffeur en gids u op voor de transfer naar uw hotel in de regio rond Cappadocië.
Overnachting in Cappadocië. 

Dag 4 Cappadocië (O)

Volledige dag begeleide verkenning van de prachtige regio rond Cappadocië: de ondergrondse stad, Pasabag Valley, Camel Stone, Goreme Open Air Museum en Uchisar Castle. Deelname 'Carpet en pottery'-workshop. Wandeling in de vallei.
Overnachting in Capadocië.

Dag 5 Cappadocië - Konya (O)

Voormiddag: vroeg opstaan voor een 'hot air balloon', een ballontocht boven de regio van Cappadocië. Een fantastische, fotogenieke ervaring verzekerd! Rit naar Konya, het culturele hart van Anatolië. De stad staat vooral bekend voor de 'derwisjen', een subgroep die op zijn beurt dan weer bekend staat voor het beoefenen van de 'sema', een traditionele, rituele dans in traditionele kledij. Begeleide wandeling door de stad. 
Overnachting in Konya.

Dag 6 Konya - Pamukkale (O)

Rit naar Pamukkale. Begeleid bezoek aan de bekende zoutterrassen, Hierapolis City en het 'katoenkasteel'. 
Overnachting in Pamukkale. 

Dag 7 Pamukkale - Kuşadası (O)

Rit naar de kuststad Kuşadası, gelegen aan de Egeïsche Zee met onderweg stop in de antieke stad van Aphrodisias. Vrije namiddag in het kustresort. 
Overnachting in Kuşadası.

Dag 8 Kuşadası - Efese - Kuşadası (O)

Voormiddag: begeleid bezoek aan de oude stad van Efese met zijn amfitheater, oude stenen wegen en de bibliotheek van Celsus. Middag: retour naar Kuşadası voor een vrije namiddag aan het strand of om van de faciliteiten van uw strandhotel te genieten. 
Overnachting in Kuşadası.

Dag 9 Kuşadası - Izmir (O)

Vrije tijd in uw hotel tot transfer naar de luchthaven van Izmir. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Kalimèra, Kreta!

Griekenland

Island hopping Griekenland

Griekenland

Welcome to my country!

Iran

Onze reizen

Op zoek naar het oude Perzië

Iran

Het onbekende Griekse noorden

Griekenland

De schoonheid van Griekenland

Griekenland

Deel via mail!