«De reis is zeer goed verlopen. Bedankt! (P.P., Oostende)»

Het onbekende Griekse noorden

Wie naar Griekenland reist, kiest snel voor de talloze eilanden en de hoofdstad Athene. Het noorden van het land is een stuk minder gekend en geliefd. Nochtans is het aanbod aan rijke cultuur en oogverblindende natuur er onbevattelijk. Dat gecombineerd met rust en onontgonnen terrein en u begint een avontuurlijke roadtrip!

In deze voorbeeldreis maakt u een roadtrip met de hoofdstad van de streek, Thessaloniki, als begin-en eindpunt. U verlaat meteen de stad en trekt richting Edessa, het binnenland. De groene streek telt verschillende watervallen, meren en stenen bruggen. Het is een opwarmertje voor de streek van Kastoria, een historisch en traditioneel erg belangrijke plek in de regio. De stad heeft de tand des tijd goed doorstaan en toont tientallen monumenten en kerken van de Byzantijnse cultuur. 

De volgende stop, waar u een aantal dagen tot rust komt, is de Zagori-regio. De streek heeft heel wat troeven: enerzijds de natuur en anderzijds zijn 46 traditionele dorpjes. De natuur bestaat uit een indrukwekkend nationaal park met bos, watervallen, meren en de impressionante Vikos-kloof die bijna 1km diep is. Het is de habitat van honderden soorten vogels, vlinders, slangen en amfibieën. De dorpjes brengen u dan weer terug in de tijd: elk dorp ligt verborgen tussen de heuvels, vroeger alleen maar bereikbaar met bospaden en prachtige stenen bruggen en helemaal 'back to nature'. Zagori kan u verkennen te voet en/of met de auto. Dit is puur natuur, zo ongerept als maar kan. Daar tegenover staat Ioannina, een levendige stad met historisch centrum en kasteel.

Meteora is wellicht het meest fotogenieke deel van Griekenland. Verspreid over het landschap vindt u de opvallende rotspilaren met op de top talloze kloosters, gebouwd door monniken enkele eeuwen terug. Het is een legendarisch en ongewoon beeld. De streek nodigt uit voor pittige wandelingen en een bezoek aan één of meerdere kloosters kan uiteraard ook niet ontbreken. Dit UNESCO-werelderfgoed moet u simpelweg gezien hebben!

We voorzien nog een tussenstop bij de Olympusberg, met zijn net geen 3.000 meter hoogte de hoogste berg van Griekenland. De berg is legendarisch als berg van de goden in de bekende Griekse legendes. Ontdek de berg al hikend doorheen het nationale park. Vanaf Olympus rijdt u terug naar Thessaloniki, hoofdstad van Noord-Griekenland. U geniet er van de 'stad aan zee' met de Witte Toren en de zeepromenade als hoogtepunten. Vanaf Thessaloniki keert u voldaan terug huiswaarts.

Contacteer
Griekenland

Griekenland

In een notendop

aantal dagen14 aantal overnachtingen13 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Island hopping Griekenland

Griekenland

Kalimèra, Kreta!

Griekenland

Onze reizen

Myconian Collection: luxe en design

Griekenland

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Een divers Turkije ontdekken

Turkije

Deel via mail!