«Een gevarieerde en ontspannen reis! Topbestemming zonder meer!»

De schoonheid van Griekenland

Deze reis brengt u in tien dagen langs een selectie van Griekenlands hoogtepunten: startend in hoofdstad Athene met zijn culturele en culinaire hoogstandjes, gevolgd door heerlijk ontspannen dagen op de twee bekende, pittoreske zoneilanden Mykonos en Santorini met hun mediterraanse aanblik en idyllische stranden. De trip omvat bovendien enkele exclusieve, bijzondere ervaringen; denk aan een zeiltrip op de Egeïsche Zee, luxeshopping op Mykonos, een catamarancruise naar Rinia, een foodtour in Athene en intiem diner bij zonsondergang op Santorini, ... Met dit alles combineren we de mooiste archeologische sites van het land, het heerlijke eilandgevoel, tijd voor ontspanning en subliem tafelen.  

Athene spreekt tot de verbeelding: hoofdstad van het nieuwe Griekenland, maar ook van de eeuwenoude beschavingen uit lang vervlogen tijden. We verwelkomen u twee nachten in de stad om ten volle van de levendige sfeer te kunnen genieten. Uiteraard mogen de culturele hoogtepunten (Syntagma, Parthenon, Acropolis) niet ontbreken, maar dat de stad echt bruist, ervaart u daarna evenzeer in een 'wine bar hopping' en een food tour langs de Varvakios-markt. Een selectie toprestaurants tot slot geeft de mogelijkheid een culinaire twist aan de citytrip te geven. 

Een korte binnenlandse vlucht voert u naar de tweede bestemming: het fantastische eiland Mykonos. Een sfeervol eiland met een bruisend nachtleven enerzijds; een oase van rust en heerlijk uitgestrekte stranden anderzijds. Een paar nachten biedt u verschillende mogelijkheden: heerlijk luieren, paardrijden door het binnenland, een catamarancruise of luxeshopping. Vanuit Mykonos nemen we u ook mee naar twee naburige eilanden: de rust en desolaatheid van Rinia en het archeologisch waardevolle Delos. Met dit alles ontdekt u de veelzijdigheid van het prachtige Mykonos. 

Laatste stop is een tweede eiland van de Griekse Cycladen: Santorini. Een rustige boottocht voert over de Egeïsche Zee zuidwaarts naar het eiland van de vulkanen. Een laatste, maar zeker niet minderwaardige stop in dit Griekse drieluik. Ook hier wacht u opnieuw heerlijk luieren en genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. We voorzien een luxueus diner met zicht op de caldara, een bezoek aan de archeologische site van Akrotiri, een zeiltocht bij zonsondergang en een exclusieve wijntasting. Ten volle Santorini in u opnemen dus!

Contacteer
Griekenland

Griekenland

In een notendop

aantal dagen10 aantal overnachtingen9 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, strandverblijf, culinaire trip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Island hopping Griekenland

Griekenland

Turkish Delight

Turkije

Onze reizen

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Verrassend citytrippen in Valletta

Malta

Het onbekende Griekse noorden

Griekenland

Deel via mail!