«We hebben jullie inzet bij de voorbereiding van onze reis ten zeerste gewaardeerd. Efficiënt, betrouwbaar, flexibel en niet kijkend op een inspanning! (P.M., Loppem)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Auckland (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Auckland. 
Overnachting aan boord.

Dag 2 Auckland (/)

Bij aankomst op de luchthaven van Auckland, pick-up van uw huurauto. Selfdrive naar uw hotel, vrije dag in de stad. De kuststad heeft onder meer de Sky Tower (328m hoog) als hoogste structuur van het zuidelijke halfrond op zijn naam staan. 
Overnachting in Auckland.

Dag 3 Auckland - Paihia (/)

Selfdrive naar Paihia, uitvalsbasis voor een verkenning van de Bay of Islands. Het maritieme park bestaat uit 144 eilanden en baaien. Naast Paihia omvat het ook Kerikeri en Russell als belangrijkste centra.
Overnachting in Paihia

Dag 4 Paihia (Bay of Islands) (/)

Volledige dag in de Bay of Islands, dit geeft u de mogelijkheid de prachtige regio te verkennen. U kan gaan zeilen in de baai of simpelweg genieten van het landschap. Neem zeker de ferry van Paihia naar Russell of bezoek Waitangi. 
Overnachting in Paihia.

Dag 5 Paihia - Auckland (/)

Rit vanaf Bay of Islands, terug naar Auckland. Vrije avond in de stad.
Overnachting in Auckland. 

Dag 6 Auckland - Rotorua (/)

Selfdrive van Auckland naar Rotorua, de natuurlijke speeltuin van Nieuw-Zeeland. Hier maakt u kennis met het de lokale Maori, de lokale Maori-keuken en entertainment met traditionele muziek en de wereldberoemde haka-dans.
Overnachting in Rotorua. 

Dag 7 Rotorua (/)

Volledige dag in Rotorua voor verkenning van de stad en zijn parken, maar ook de ruime omgeving. U kan het Rainbow Springs Nature Park bezoeken (wildlife park), richting Mitai Maori Village trekken of een bezoekje brengen aan Te Puia (Maori Arts & Crafts Institute). Te Puia is ook de plek van de bekende Pohutu-geiser en de thermale parken van Rotorua.
Overnachting in Rotorua. 

Dag 8 Rotorua - Taupo (/)

Selfdrive naar Taupo in een prachtig vulkanisch landschap. Het is de uitvalsbasis voor Turangi, de hoofdstad van het forelvissen; het Tongariro National Park en Orakei Korako Geyserland. 
Overnachting in Taupo. 

Dag 9 Taupo - Wellington (/)

Rit naar Wellington. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en heeft een unieke setting: tussen de groene heuvels enerzijds en aan een natuurlijke havenkom anderzijds. De stad is compact, maar levendig. Bezoek zeker Te Papa, het nationaal museum of ga op wijntrip naar de nabijgelegen Wairarapa-regio.
Overnachting in Wellington.

Dag 10 Wellington - Picton - Abel Tasman NP (/)

Drop-off huurauto. Oversteek van Noorder- naar Zuidereiland met de ferry tussen Wellington en Picton. De ferry gaat via de prachtige Queen Charlotte Sound (deel van de Marlborough Sounds). In Picton, pick-up nieuwe huurauto. Rit naar Abel Tasman Park via Nelson.
Overnachting in het Abel Tasman NP. 

Dag 11 Abel Tasman NP (/)

Volledige dag ter verkenning van het Abel Tasman National Park. het park omvat 225km² noordkust van het Zuidereiland, tussen de Golden Bay en Tasman Bay. Het park telt verschillende zandstranden met turquoise water, granieten kliffen, bos en wildlife, ... Zelfs pinguïns zijn hier trouwe gasten. Het is ook de plek waar de Maori 500 jaar terug als eerste arriveren, in 1642 was het bovendien hier dat Abel Tasman voet aan wal zette als eerste Europeaan. 
Overnachting in het Abel Tasman NP.

Dag 12 Abel Tasman NP - Greymouth (/)

Rit naar Greymouth, een stad met een geschiedenis. De plek heeft een lange goudmijngeschiedenis en is de grootste stad aan de westkust van het Zuidereiland. In de regio kan u aan rafting of zeekajak doen en zelfs even zelf op goud jagen.
Overnachting in Greymouth.

Dag 13 Greymouth - Franz Josef (/)

Selfdrive van Greymouth naar Franz Josef. Samen met Fox-gletjser vormt de Franz Josef-gletsjer een enorme muur van ijs. Maar ze worden aanzien als de meest toegankelijke gletsjers ter wereld. Aarzel niet en waag uw kans!
Overnachting in Franz Josef. 

Dag 14 Franz Josef - Queenstown (/)

Rit naar Queenstown. 
Overnachting in Queenstown.

Dag 15 Queenstown (/)

Vrije dag in de adrenalinehoofdstad van de wereld, Queenstown. Bungeejump, jetboat, mountainbike, rafting, helikoptervlucht, ... Of gaat u liever op wine trail? De Skyline Gondola voert u dan weer naar een prachtig zicht over de stad. U kan zelfs op 'safari' naar settings die u vast herkent uit Lord of the Rings. De keuze is enorm ...
Overnachting in Queenstown.

Dag 16 Queenstown - Te Anau (/)

Rit naar Te Anau, gateway naar het Fjordland NP. Te Anau ligt aan de oevers van het Lake Te Anau en kijkt uit over de Murchison Mountains en Mount Luxmore. Vlakbij ligt de start van de Milford Track. Geniet van een cruise op het meer, ga wandelen of ontdek het lokale wildlife center. Ook de Te Anau Glowworm Caves zijn de moeite. Milford Sounds is dan weer één van de hoogtepunten van het land: een boottocht neemt u mee door de Sound naar de open zee (Tasmaanse Zee) tussen besneeuwde bergen, watervallen en de impressionante Mitre Peak. Zeeleeuwen, dolfijnen en pinguïns vergezellen u. 
Overnachting in Te Anau. 

Dag 17 Te Anau - Dunedin (/)

Rit naar Dunedin, de tweede grootste stad van het Zuidereiland en hoofdstad van de Otago-regio. Een cultureel en historisch ook belangrijke stad in het land. 
Overnachting in Dunedin.

Dag 18 Dunedin - Twizel (/)

Selfdrive naar Twizel (Canterbury), prachtig gelegen nabij Aoraki, Mount Cook en omgeven door rivieren, meren en bergen. Het hoort toe aan de regio van het Mackenzie Basin. Er wordt gezegd dat u hier de mooiste, meest heldere en donkerste hemel kunt zien 's nachts. De rit gaat via Omarama, een bekende locatie voor 'sailplane gliding'.
Overnachting in Twizel. 

Dag 19 Twizel - Christchurch (/)

Rit naar Christchurch, via Lake Tekapo en Mount Cook NP. Lake Tekapo, in het Mackenzie Basin, is 83km² groot en ligt 700m boven zeeniveau. Mount Cook NP is een landschap van sneeuw, ijs en steen met 19 pieken boven 3.000 meter en de Aoraki Mt. Cook als absolute hoogtepunt. Vrije avond in Christchurch.
Overnachting in Christchurch.

Dag 20 Christchurch - Brussel (/)

Vrije dag in Christchurch, een stukje Engeland in Nieuw-Zeeland. De stad aan de Avon-rivier telt tal van restaurants, historische sites, museums, kunstgalerijen, ... Het is er fijn vertoeven. Zelfs een Antactic Centre (Christchurch is een populaire uitvalsbasis voor overtochten naar Antarctica) ligt in de stad. Vervolgens drop-off huurauto.
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 21).

Contacteer

Onze reisverhalen

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

Indian Summer

Canada

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Onze reizen

Roadtrip Washington - Boston

Verenigde Staten

Australië in 4 hoogtepunten

Australië

Under the Florida sun

Verenigde Staten

Deel via mail!