23 mei 2019
Wellness de wereld rond

Veel hotels wereldwijd hebben spafaciliteiten zoals een sauna, hammam en verschillende massages. Maar andere hotels gaan daarin een stuk verder en specialiseren zich als puur wellnessresort.

Bezoekers combineren er een luxueus verblijf met een persoonlijk wellnessprogramma, helemaal op uw maat. We kiezen een aantal van die wellnesshotels voor u uit: de Sha Wellness Clinic in Spanje en Ananda in the Himalayas in India. Twee hotels met een gans andere insteek, maar beiden door hun wellnessmogelijkheden een bestemming op zich. 

U kan er terecht voor uw eigen individuele doel, afhankelijk van uw noden en wensen: de-stress, detox, gewichtsafname, fitness, anti-aging of behandelingen gericht op huidsverzorging, slaap, meditatie en yoga. Een professioneel team van sportleraren, therapeuten, dokters, koks en voedingspecialisten neemt uw parcours ter harte.

Ananda in the Himalayas (Noord-India)

Ananada in the Himalayas spreekt tot de verbeelding. Dit vaak bekroond hotel combineert een luxe-accommodatie op een ruim landgoed, ondergebracht in een voormalig Maharaja-paleis, met een luxe-spa. Wat het helemaal bijzonder maakt, is de ligging van het resort: aan de voet van de machtige Himalaya, 's werelds hoogste gebergte en met uitkijk over de vallei van de Ganges, een ander iconische gegeven. U trekt er zich terug in pure sereniteit, het perfecte decor om helemaal tot rust te komen. 


Aanbod wellness

Ananada legt in de zomermaanden focus op twee programma's:

- Yoga Retreat: programma in groep / 6 nachten / combinatie meditatie en verschillende yogastrekkingen / vanaf 350 EUR per nacht
- Ayurvedic Panchakarma: 2 tot 3 weken / reiniging en verjonging van geest en lichaam volgens de principes van ayurveda / vanaf 400 EUR per nacht 

Beide programma's zijn een totaalpakket van accommodatie, alle maaltijden ter plekke en de vermelde therapieën in een dagvullend programma. De ruime spa van het hotel (25.000m²) bestaat uit 24 behandelkamers, zwembad, hydrotherapie en fitness. Het aanbod bestaat uit meer dan 80 behandelingen, zowel lokale als internationale technieken. Programma's in het hotel zijn mogelijk vanaf 3 nachten.


Hotel

Ananda telt 78 kamers met een minimum van 45m². De kamers zijn ingericht met koloniale elementen en warme kleuren; faciliteiten op de kamer zijn wifi, TV, koffie-en thee. Elke kamer geniet een ruime badkamer, luxe bed en balkon met zicht over het paleis of de vallei. De suites van het hotel beschikken daarenboven over een eigen tuin of zonnedek. 

Het hotel heeft een eigen restaurant, waar u heerlijk buiten kan dineren. Het restaurant serveert organische keuken. Verder heeft Ananda ook een pool bar en eigen tea lounge voor afternoon tea en snacks.

Tijdens uw verblijf kan u 'ganga aarati' (een ceremonieel offer) bijwonen, gaan raften, trekken in de natuur of op safari. Zo combineert u een deugddoend spaverblijf met een actieve vakantie. 

Sha Wellness Clinic (Spanje)

Langs de mediterraanse kust in het oosten van Spanje, nabij Valencia en Alicante, bevindt zich de Sha Wellness Clinic. Het resort viert dit jaar zijn tiende verjaardag en is sinds zijn ontstaan een echte vaste waarde geworden. U verblijft er in een rustgevend kader met het hoogste comfort en niveau van service; gekoppeld aan een professioneel en exclusief wellnessaanbod.


Aanbod wellness

Een verblijf in Sha Wellness Clinic duurt gemiddeld 7 dagen, maar er zijn ook arrangementen mogelijk vanaf 4 dagen en intensieve programma's tot 28 dagen. Arrangementen zijn er in allerhande vormen en maten, afhankelijk van waar u de focus wil op leggen: gewichtafname, detox, fitness, stressmanagement, anti-tabak, sleep recovery, healthy aging, life reset, essence, discovery, ... 

Deze programma's worden, in samenspraak met u, opgebouwd uit verschillende therapieën en behandelingen: traditionele massage, onderwatermassage, Turks bad, sauna, ijsbad, voetbad, body wrap, hydrotherapie, ozontherapie, acupunctuur, algenwrap, pedicure, ... Dit in combinatie met sport en ontspanning: personal fitness training, aquagym, pilates, wandelen, shiatsu, yoga, meditatie, ... en verschillende kookworkshops en gepersonaliseerd voedingsadvies.


Hotel

Sha Wellness Clinic bestaat uit verschillende types suites, allen ruim, licht en modern aangekleed. De suites variëren van 70m² (zelfs het kleinste kamertypes biedt dus voldoende ruimte om comfortabel tot rust te komen) tot 320m²; elk met eigen leefruimte, terras, wifi, TV, kluisje, ruim bed en badkamer. Sommige kamers beschikken over een eigen jacuzzi. Hogere kamertypes bieden ook een eigen dineerruimte, meerdere badkamers, keuken, in-suite kookservice, personal assistant, rooftopterras, VIP-transfer en eigen zwembad aan. Shared residences starten vanaf 2.000 EUR/nacht.

Deel via mail!