«Eerlijk waar: hotel B (Lima) is één van de beste en tofste hotels waar ik ooit verbleef. Werkelijk magnifiek! (M.B., Kortrijk)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Lima (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Lima. Bij aankomst transfer naar uw hotel in de stad.
Overnachting in Lima. 

Dag 2 Lima (O)

Volledige dag rondleiding in de meest interessante buurten van Lima, onder meer Barranco, het kleinste maar meest gezellige deel van de stad. Denk bohémien, charme, creativiteit en eclectische architectuur; de wijk telt verschillende herenhuizen, trendy restaurants, boetieks en uitnodigende bars. 
Overnachting in Lima. 

Dag 3 Lima - Cusco - Pisac - Cusco (O/L)

Privétransfer naar de luchthaven van Lima voor uw binnenlandse vlucht naar Cusco. Rit naar het centrum van de stad, met onderweg stop in Pisac. U bezoekt er de markt en de ruïnes van de de voormalige Incasite. Lunch en route
Overnachting in Cusco.

Dag 4 Cusco - Ollantaytambo - Maras - Moray- Cusco (O/L)

Verkenning van de Sacred Valley. Ollantaytambo is één van de oudste constant permanent bewoonde plekken in de Amerika's en met zijn impressieve fort een geslaagde Inca-vestingsstad. Vervolgens bezoek aan de terrasvormige zoutmijnen van Maras. Eindigen doet u bij de de ronde terrassen van Moray. Lunch en route.
Overnachting in Cusco. 

Dag 5 Cusco - Machu Picchu (O)

Transfer naar het station. Rit aan boord van de Hiram Bingham-trein naar Machu Picchu (Aguas Calientes). Namiddag: verkenning van de site van Machu Picchu. Optionele excursies mogelijk via het hotel. 
Overnachting in Machu Picchu. 

Dag 6 Machu Picchu en omgeving - Cusco (O/L)

Trekking Wayna Picchu (+- 2u), een prachtig, haast privézicht over de Machu Picchu wordt uw verdiende beloning. De hiking is een absolute must voor de avonturiers. Lunch in Belmond Sanctuary Lodge. Terugkeer naar Aguas Callientes. Trein terug naar Cusco (Hiram Bingham).  
Overnachting in Cusco. 

Dag 7 Cusco (O)

Verkenning van Cusco, inclusief San Blas, het kunstendistrict van Cusco en dat al sinds de tijd van de Inca's. Sunset cocktail met zicht op de zonsondergang boven Cusco.
Overnachting in Cusco. 

Dag 8 Cusco - Juliaca - Titicacameer (O/L/D)

Privétransfer naar de luchthaven van Cusco voor uw binnenlandse vlucht naar Puno. Bij aankomst, transfer naar uw hotel aan het meer via Puno. Vrije middag, lunch voorzien. Verkenning van het Titicacameer (kajak, kano, paddle, zeilen, ...) en omgeving (per fiets, wandeling, ...). Evening cocktail en diner. 
Overnachting aan het Titicacameer. 

Dag 9 Titicacameer (O/L/D)

Boottocht naar de drijvende eilanden van riet in het Titicaca National Reserve: Uros en Taquile. Picknick aan het meer. Cocktail en diner in het hotel. 
Overnachting aan het Titicacameer.

Dag 10 Titicacameer - Tiwanaku - La Paz (O/L)

Rit langs de oevers van het Titicacameer tot aan de grens met Bolivia. Border crossing en bezoek aan de pre-Incaruïnes van Tiwanaku (1.500 v.C) Lunch en route. Vervolg naar La Paz.
Overnachting in La Paz. 

Dag 11 La Paz - Uyuni (O/L/D)

Transfer naar de luchthaven van La Paz, de hoogste internationale luchthaven ter wereld. Van hieraf neemt u uw vlucht naar Uyuni. Transfer naar de zoutvlaktes van Uyuni. Bezoek aan de glinsterende zoutvlaktes, inclusief Isla del Pescado of Incahuasi Island. Lunch en route ten midden van de zoutvlaktes. Vervolg naar Coquesa voor een bezoek aan het lokale museum. 
Overnachting in Uyuni. 

Dag 12 Uyuni - Avaroa - Siloli (O/L/D)

Bezoek aan het Avaroa National Reserve, lunch in San Cristobal en vervolg naar de Siloli Desert, op de grens met Chili. Lunch en route.
Overnachting in de nabijheid van de Siloli Desert (Ojo de Perdiz). 

Dag 13 Siloli - Uyuni - La Paz (O/L)

Bezoek aan het Avaroa National Reserve met de gekleurde lagunes, honderden flamingo's, geisers, hot springs, ... en de nabijheid van de Licancabur-vulkaan. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Uyuni voor uw binnenlandse vlucht naar La Paz. Bij aankomst transfer naar uw hotel. 
Overnachting in La Paz. 

Dag 14 La Paz - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven van La Paz. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 15).

Contacteer

Onze reisverhalen

Van Patagonië tot Atacama

Chili

To the end of the world

Argentinië, Chili

Een reis over twee continenten

Ecuador, Panama

Onze reizen

Rondreis Ecuador

Ecuador

Naar het einde van de wereld

Argentinië, Chili

Luxueus dobberen op de Amazone

Peru

Deel via mail!