«Contrast: Singapore versus Cameron Highlands»

Een luxueus schiereiland

Het zuiden van het Malakka-schiereiland wordt gevormd door Maleisië en Singapore. Ze vallen perfect te combineren op een rondreis: van een moderne metropool als Singapore naar het prachtige, uitgestrekte platteland van Maleisië. Deze voorbeeldreis brengt u langs enkele wereldberoemde torens (Marina Bay Sands, Petronas Towers) enerzijds en voert u naar de  rust van de Cameron Highlands anderzijds. 

Singapore is een interessant startpunt van een reis over het Malakka-schiereiland. De stad/ stadsstaat verbaast constant: hoogtepunten zijn de tropische tuinen van Gardens by the Bay en het panorama van Marina Bay Sands, een hotel dat legendarisch werd omwille van zijn architectuur en infinitypool die wel boven de stad lijkt te drijven. 

Vanaf Singapore gaat deze reis noordwaarts; u klimt traagjes omhoog door het Maleisische binnenland. De eerste stops zijn voorzien in Malakka, een allegaartje van culturen en invloedssferen, en Kuala Lumpur (KL), de Maleisische hoofdstad. 

De Cameron Highlands zijn een hoogvlakte met theeplantages bezaaid, her en der een waterval en vooral puur natuur. Hét theegebied van Maleisië is koeler dan de rest van het land en een ware verademing. 

In Penang, de laatste halte van de reis, keert u terug in de geschiedenis. De staat heeft een verleden als commerciële haven en tussenstop op de handelsroutes in dit deel van Azië. Penang kwam later in Britse handen en won nog meer aan belang. Vandaag vormt het kleurrijke en culturele centrum van Georgetown een fijne plaats voor culinaire ontdekkingen en koloniale charme ten top. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode februari, juni, juli, augustus Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, citytrip, natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Aman in Indochina

Cambodja, Laos, Vietnam

Futurisme versus spiritualiteit

Singapore, Indonesië

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Onze reizen

Australië in 4 hoogtepunten

Australië

Combi Bali & Gili Meno

Indonesië

Luxury lodges of Australia

Australië

Deel via mail!