«Korte update: alles goed verlopen. Alle kamers, transfers, ... Nogmaals dank voor uw hulp! (T.T., Kortemark)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Bangkok (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Bangkok.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Bangkok (D)

Bij aankomst op Bangkok Airport, transfer naar uw hotel. Vrije middag. Avondactiviteit: cocktail aan het water, wandeling en diner (Thai style) langs de Chao Phraya-rivier met de Wat Arun als decor. Wandeling op de tempelgronden van Wat Pho. Terugkeer naar uw hotel. 
Overnachting in Bangkok.

Dag 3 Bangkok (O)

Verkenning van Bangkoks spirituele en culturele hoogtepunten, met gids: Wat Saket (een rustige tempel in het stadscentrum) met zicht op de Rattanakosin-buurt en wandeling door het historische district van Bangkok. Verder te bezichtigen: Wat Ratchabophit en het Grand Palace (koninklijke residentie). Namiddag: tocht per longtailboat op de kanalen (klongs) van Bangkok, onder meer over de Chao Phraya-rivier. Bezoek Wat Arun. Terugkeer naar uw hotel. 
Overnachting in Bangkok. 

Dag 4 Bangkok (O/L/D)

Transfer naar Bangwa voor een 'off the beaten track'-dagtrip in de rand van Bangkok. Bezoek aan de Champa-tempel in Koh Sarn Chao, wandeling door de groene buurt en bezoek aan een traditioneel Thais huis. Lokale lunch en kleine demonstratie 'Thai banana cake'. Terugkeer naar de stad voor vrije middag. Avondactiviteit: cocktail in één van de vele rooftopbars in Bangkok en tuktuk-tocht door het business district. Afsluiten doet u met een vaart op de Chao Phraya om de Asiatique Night Market te aanschouwen. Terugkeer naar uw hotel (of tijd om een stapje in de wereld te zetten ...).
Overnachting in Bangkok.

Dag 5 Bangkok - Chiang Rai (O)

Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Chiang Rai. Bij aankomst, transfer naar uw hotel. Namiddag: verkenning van het Thaise platteland rond de stad. U maakt kennis met de Akha-bergstammen in Hloyo Village. Lunch onder de locals en bezoek Akha-museum. Terugkeer naar Chiang Rai.
Overnachting in Chiang Rai. 

Dag 6 Chiang Rai - Nan (O)

Bezoek aan de stad Chiang Rai. Vervolgens rit naar Nan, met tussnenstop bij enkele lokale ambachten en route
Overnachting in Nan. 

Dag 7 Nan (O/L)

Fietstocht ter verkenning van de omgeving: Wat Phumin, Wat Phra That Chang Kham, Hong Chao Fongkham, Wat Phra Kerd en de Nan Riverside Gallery. Onderweg Tung-workshop en lunch in een lokaal restaurant. 's Avonds rit naar Wat Phra That Khao Noi voor de zonsondergang boven Nan. 
Overnachting in Nan. 

Dag 8 Nan - Phrae (O)

Vertrek naar Phrae, met onderweg bezoek aan Wiang Sa Museum en het Vongburi House.
Overnachting in Phrae. 

Dag 9 Phrae - Chiang Mai (O)

Transfer naar Chiang Mai. Namiddag: begeleide stadsverkenning Chiang Mai met de oude stad, langs de stadsmuren en met een confrontatie van oud en nieuw. Bezoek Wat Suan Dok, één van de meest heilige pagodes en het mausoleum van de koninklijke familie. Vervolg naar Wat Phra That Doi Suthep met de naga-carvings. Uitkijk over Chiang Mai bij zonsondergang.
Overnachting in Chiang Mai. 

Dag 10 Chiang Mai (O/L)

Volledige dag weg van de toeristische paden en onderdompelen in de lokale cultuur van Noord-Thailand. Bezoek huis en tuin van een lokale familie, helpen klaarmaken van de lunch met lokale producten en gezamenlijke lunch. Namiddag vrij voor verkenning van het authentieke Thaise platteland. Terugkeer naar de stad.
Overnachting in Chiang Mai. 

Dag 11 Chiang Mai (O/L)

Volledige dag 'elephant experience'. Rit vanaf Chiang Mai naar het kamp in de heuvels. U ontmoet een olifant-mahout, wordt ingeleid bij de olifanten en leert meer over hun dagelijkse leven. Er is interactie mogelijk, tijd om een band te creëren met deze unieke dieren. Wandeling naast de olifanten door de prachtige omgeving. Voederen, baden in de rivier met de olifanten en lunch in het kamp. Terugkeer naar de stad. 
Overnachting in Chiang Mai. 

Dag 12 Chiang Mai - Phuket (O)

Transfer naar de luchthaven van Chiang Mai voor uw binnenlandse vlucht naar Phuket. Bij aankomst, transfer naar uw hotel op het eiland Phuket.
Overnachting in Phuket.

Dag 13 Phuket (O)

Vrije dag in uw hotel, ontspannen! Optionele activiteit is een tocht per speedboat naar de Phi Phi-eilanden.
Overnachting in Phuket.

Dag 14 Phuket (O)

Vrije dag in uw hotel, verkenning van het eiland op eigen houtje.
Overnachting in Phuket.

Dag 15 Phuket - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Indochina deel 3

Cambodja

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Indochina deel 1

Vietnam

Onze reizen

Een luxueus schiereiland

Singapore, Maleisië

Highlights China

China

Puur China: Yunnan

China

Deel via mail!