«Prachtige reis! Alles ging vlekkeloos. Enorm bedankt voor jullie perfecte organisatie! (E.O., Ukkel) »

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Sicilië is het eiland van de schatten: het eiland heeft een verfijnde gastronomie te bieden, geschiedenis en cultuur bij de vleet en uiteraard is er de verleidelijke Middellandse Zee steeds dichtbij. In deze reis verkent u zowel Sicilië (Catania en Taormina) als de voor de kust liggende Eolische Eilanden en dat doet u steeds in tophotels, echte parels. Centraal staat pure ontspanning aan het strand enerzijds en culinaire verwennerij anderzijds.

Bij aankomst in Catania, trekt u meteen naar Taormina. Het is de volgende dag het decor voor een culinaire dag: u geniet van een kookles in een privévilla, begeleid door een professionele chef. Met een bijhorend wijntje geniet u daarna van al dat lekkers. Op de derde dag vertelt een professioneel sommelier u alles over de Siciliaanse wijnen, hun accenten en smaken. Om af te sluiten met een diner in stijl in een lokaal sterrenrestaurant. 

Daarna trekt u richting Eolische Eilanden voor de noordkust van Sicilië, waar u de volgende dagen geniet van zon, zee, strand en heerlijk eten. De eilanden zijn genaamd naar Eolus, de Griekse en Romeinse god van de wind. Die wind begeleidt u tijdens de oversteek naar de vulkanische archipel in de Tyrreense Zee. Elk eiland heeft zijn eigen troeven: Panarea is klein, maar charmant en fotogeniek met zijn kleurenpalet van turquoise naar diep blauw. Stromboli is het meest recent uit zee opgedoken eiland en draagt de naam van zijn nog steeds erg actieve, ruige vulkaan. ... De eilandengroep is UNESCO-erfgoed omwille van zijn natuurlijke erfgoed en vulkanische activiteitWe voeren u voor een lunch naar Panarea, verblijven doet u op Salina met de Stromboli aan de horizon. 

Na een aantal nachten op de eilanden, keert u terug naar het Siciliaanse 'vasteland', waar we u nog één nachtje laten verblijven aan de prachtige Siciliaanse kust alvorens terug huiswaarts te keren. 

 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen7 aantal overnachtingen6 Beste reisperiode april, mei, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring cruise/ reis deels met boot, strandverblijf, bijzondere ervaring, culinaire trip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Shortbreak: proeven van Kroatië

Kroatië

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Combi Dubrovnik & Montenegro

Kroatië, Montenegro

Onze reizen

Belmond Afloat, luxueus op Franse wateren

Frankrijk

Zalig fietsen in de Provence

Frankrijk

Citytrip Malaga: Palacio Solecio

Spanje

Deel via mail!