«Een unieke, andere manier om Frankrijk te ontdekken»

Belmond Afloat, luxueus op Franse wateren

Dit moet één van de meest relaxerende, unieke en meest luxueuze manieren zijn om Frankrijk te ontdekkken: per luxueuze boot. Langs kanalen en rivieren die het landschap doorkruisen, waar het landschap nooit verveelt, de keuken en de wijn doen watertanden, ... Belmond heeft daartoe een portfolio van 7 'barges', samen de 'Belmond Afloat in France'.

De zeven schepen van Belmond kunnen telkens vier tot twaalf gasten in alle comfort aan boord ontvangen. De meesten zijn volledig privé af te huren voor uw gezin, familie, vrienden of zakenpartners. U huurt een volledig bargeschip met uw gezelschap en wij voorzien, samen met Belmond, een volledig programma op uw maat. Twee schepen kunnen ook per cabine worden gehuurd. Bij grote groepen kunnen eveneens twee schepen in tandem worden verzorgd.

Aan boord, leven op het water

Elk van de barges is stijlvol ingericht (nu eens klassiek, dan weer strak en modern) en bestaat uit 2 of 3 dekken. Deze bevatten de privécabines, een zonnedek, gemeenschappelijke lounge en eetruimte. Sommige schepen beschikken ook over verwarmd zwembad (plunge pool) of jacuzzi. Elk van de cabines (steeds voor 2 personen) is voorzien van privébadkamer. Wifi is steeds voor handen.

Op kwaliteit wordt niet bespaard; het hoge ratio crew-gast zorgt voor een vlekkeloze bediening op uw wenken, in het Frans of Engels. Een persoonlijke gids die meereist zorgt telkens voor de gepaste inleiding op de streek waar u doorheen vaart; de chef van het schip staat dan weer in voor het op tafel toveren van vers regionale producten met lokale wijnen en kazen, ... Bij inschepen wordt de toon meteen gezet met een glaasje champagne.

Samen met de gasten wordt telkens een programma met excursies voorgesteld, op maat van wensen en voorkeuren. Daartoe is er een uitgebreide excursielijst met tientallen mogelijkheden per traject. Denk aan een bezoek aan een lokaal kasteel of markt, een verkennende fietstocht in de streek (elk schip heeft fietsen mee aan boord) of een optionele ballontocht. Olijfolietasting, truffelhunt, stadstour, picknick, paardrijden, Wine Academy, champagneproeverij, kanovaren, kookworkshop, golf, massage, patisserieworkshop, ... Werkelijk alles is mogelijk te combineren met uw bootreis op de barge. 

Routes

De barges zijn verspreid over vier streken van Frankrijk en inzetbaar op vier verschillende trajecten. Ze omvatten de streken Côte d'Or, Bourgondië, Franche-Comté, Saône, Provence, Rhône-vallei en Canal du Midi. De klassieke routes zijn vaste scenario's, maar evenzeer aanpasbaar aan de wensen van uw gezelschap. 

De trajecten zijn telkens bereisbaar tussen april en oktober en omvatten telkens 6 nachten (occasioneel ook 3 nachten mogelijk).

De Pivoine en Hirondelle varen in de Champagnestreek ten oosten van Parijs tussen Château Thierry en Châlons-en-Champagne over de rivier de Marne. 

Op de kanalen van Bourgondië tussen Bourgondische dorpen en wijngaarden, thuis van 33 wijnsoorten, varen de Lilas, Amaryllis en Fleur de Lys. 'La Semaine des Grands Crus' gaat van Vandenesse naar St.-Léger-sur-Dheune, met stop in mosterdstad Dijon. De Ouche, het Canal de Losne, de Saône en de Dheune vormen de rode draad doorheen uw bootreis. 

Zuidelijker neemt Napoléon het charmante traject tussen Lyon en Avignon langs de Rhône (Provence) voor zijn rekening met onderweg stop bij Châteauneuf-du-Pape. 

En tot slot leidt het schip Alouette u tussen Carcassonne en Béziers, een traject van het Canal du Midi, een 250km lange waterweg tussen Toulouse en de Middellandse Zee.

De schepen 

Pivoine / Lilas / Amaryllis:   
privéhuur, max. 8 personen - zwembad + zonnedek - 2 dekken - 6 crewleden - 4 cabines met badkamer 

Fleur de Lys:                       
privéhuur, max. 6 personen - zwembad + zonnedek - 2 dekken - 6 crewleden - 3 cabines met badkamer en dressing

Alouette:                             
privéhuur, max. 4 personen - zonnedek 360° - 2 dekken - 4 crewleden - 2 cabines met badkamer 

Hirondelle:                           
privéhuur of per cabine, max. 8 personen - zonnedek 360° - 2 dekken - 5 crewleden - 4 cabines met badkamer

Napoléon:                           
privéhuur of per cabine, max. 12 personen - zonnedek + jacuzzi + outdoor dining - 3 dekken - 6 crewleden - 6 cabines met badkamer

Contacteer

In een notendop

aantal dagen7 aantal overnachtingen6 Beste reisperiode april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

all inclusive

ervaring natuurreis, groepsreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring, culinaire trip Comfort Intensiteit

Onze reisverhalen

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Onze reizen

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Zalig fietsen in de Provence

Frankrijk

Les sources de Caudalie & Les sources de Cheverny

Frankrijk

Deel via mail!