Kroatië, Montenegro

Kathleen Ampen
Kathleen Ampen

Combi Dubrovnik & Montenegro

Dubrovnik is een geliefde en immens populaire vakantiebestemming, een niet te missen stop tijdens een rondrit door Kroatië. Maar u kan het ook prima combineren met buurland Montenegro, een minder voor de hand liggende reislocatie. Ik trok onlangs op verkenning en koos voor een citytrip Dubrovnik in het spoor van Game of Thrones in combinatie met een rit langs de Montenegrijnse Rivièra, de prachtige Adriatische kust van Montenegro.

Dubrovnik als filmdecor én meer!

We ontdekken Dubrovnik, parel der Adriaten, tijdens een wandeling doorheen het magische decor van “Game of Thrones”. De gidse (tevens figurante in verschillende seizoenen van de serie) brengt ons naar Srd Hill, vanwaar we uitkijken over King’s Landing, de hoofdstad van de zeven koninkrijken van Westeros. We flaneren in de straatjes van het oude Dubrovnik en herleven de scène “Walk of Shame”. 

Maar Dubrovnik, één van de mooiste vestingssteden ter wereld en op de lijst van Unesco-werelderfgoed is meer dan Game of Thrones. Een wandeling doorheen de ommuurde stad met zijn indrukwekkende stadspoorten of langs de Placa met de Onofriofontein, het franciscanen- en dominicanenklooser, de kathedraal, het Plein van de Loggia, … is zeker de moeite waard. Leuk zijn de terrasjes aan de oude haven voor een rustmomentje tijdens het stadsbezoek. 

Onbekend Montenegro

Vlakbij Kroatië (om u een idee te geven: van Dubrovnik is het slechts 2u rijden tot Kotor) ontdek ik vervolgens Montenegro, een heel klein landje waarvan bijna niemand de naam van de hoofdstad kent. Het land heeft prachtige baaien, Middeleeuwse stadjes met Venetiaanse invloeden, bergen die doen denken aan Zwitserland en het heerlijke klimaat van de Middellandse Zee. We starten onze kleine rondreis in de Baai van Kotor, de meest zuidelijke fjord van Europa en één van de 10 mooiste baaien ter wereld, ook werelderfgoed. Kotor wordt het kleine broertje van Dubrovnik genoemd. Het is er fijn vertoeven met vele Venetiaanse invloeden en gezellige terrasjes. We verblijven een eindje verderop in de baai, in het stadje Perast, en bezoeken zijn 2 kleine eilandjes. Een boottochtje op het zuidelijker gelegen Skadarmeer is tot slot een aanrader voor vogelliefhebbers. Het meer dat de grens vormt van Montenegro met Albanië is het grootste vogelreservaat in Europa en de laatste habitat van de pelikaan op het continent. Een mooie afsluiter van een geslaagde combireis.

Interesse in een rondreis door Kroatië en/of Montenegro? Ik help u graag verder!

Kathleen

In beeld

14_DSC0231811_DSC0225104_DSC0219613_DSC0229518_20190524_08125106_DSC0221112_DSC0225708_DSC0223203_DSC0219210_DSC0224905_DSC02202

Onze reisverhalen

Shortbreak: proeven van Kroatië

Kroatië

Costa Navarino, een mondaine bestemming op de Peloponnesos

Griekenland

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Onze reizen

Albanië, nieuwe horizonten verkennen

Albanië

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Het onbekende Griekse noorden

Griekenland

Deel via mail!