«Heel erg bedankt, het was een super reis! Het ijshotel is zeker een aanrader voor avonturiers. De reis was heel goed georganiseerd! (L.B., Bellegem)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Kittilä (L/D)

Vertrek vanuit Brussel naar Kittilä. Bij aankomst transfer naar het skidorpje van Levi. Verkennende wandeling in het dorp en aanpassen van de nodige winterkledij die u tijdens de reis ter beschikking hebt tot u Levi verlaat. Uw thermisch pak bestaat uit thermische overall, warme laarzen, handschoenen, muts en helm. Lunch en diner in de stad. 
Overnachting in Levi (hotel of keuze voor overnachting in glazen iglo bovenop de skiheuvel).

Dag 2 Levi en omgeving (O/L/D)

Voormiddag: sneeuwscootersafari doorheen de Lapse natuur langs prachtige sneeuwlandschappen. U rijdt met twee personen op de scooter, sturen kan afwisselend. Rond de middag voorzien we een heerlijke soeplunch en route. Stop bij een bevroren meer om te ijsvissen, probeer gerust zelf! Totale afstand: 30 à 35km (duur: ca. 5uur). Namiddag: vrije tijd in het hotel. Avond: diner in een typische 'kota' met Laps buffet (lokale specialiteiten als zalm en rendierbereidingen) in een gezellige sfeer. 
Overnachting in een hotel in Levi.

Dag 3 Levi en omgeving (O/L/D)

Ochtend: bezoek aan een lokale rendierboerderij, u maakt er kennis met het leven op de boederij (korte duiding en verhalen van de rendierherder) en maakt zelf een korte tocht per slee. Koffie en zoet broodje als lunch. Korte sneeuwschoenwandeling in de buurt door de diepsneeuw (ca. 3u). Retour naar Levi, vrije tijd om te skiën of langlaufen. Optionele activiteiten zijn ice karting of een rit per 'fatbike'. Diner in de stad.
Overnachting in een hotel in Levi. 

Dag 4 Levi en omgeving (O/L/D)

Voormiddag: wandeling heuvelopwaarts naar een mooi uitzichtpunt over de stad en omgeving. Vervolg naar een nabijgelegen huskyboerderij voor lunch. Duiding over het besturen van een huskyslede: 1 persoon zit in de slede, de andere persoon bestuurt de slee met 6 husky's. Tijd voor de tocht zelf: huskytocht van ca. 10km (1u) rond de huskyfarm door een landschap van besneeuwde bossen en heuvels en vooral een indringende stilte die opvalt. Geniet erna bij een glas warm bessensap boven het vuur van de verhalen over het leven op de huskyboerderij. Vervolg naar Snow Village, tussen Levi en Ylläs. Dit is één van de mooiste sneeuw-en ijshotels. U krijgt er een rondleiding in het themahotel en bewondert de verschillende, erg gedetailleerde ijssculpturen, suites, ijskapel, ijsrestaurant en de ijsbar met een welkomstdrankje dat wordt geserveerd. Driegangendiner in het Ice Restaurant van Snow Village. 
Overnachting in een hotel in Levi of een avontuurlijke, koude nacht in Snow Village voor durvers.

Dag 5 Levi - Kittilä - Brussel (O)

Inleveren van uw thermische kledij in het 'safarikantoor'. Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de retour. 
Terugvlucht naar Brussel.

 

Opmerking
Tijdens één van de avonden van uw reis zal uw gids een woordje uitleg doen over het magische Noorderlicht. Na deze presentatie trekt u vervolgens te voet met gids naar een goede plek om het bijzondere fenomeen te aanschouwen. Als zich tijdens uw reis een bijzondere kans voordoet om het Noorderlicht te spotten, geeft uw gids hier de nodige aanwijzingen toe.  

Contacteer

Onze reisverhalen

Winters Lapland ontdekken

Finland

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Onze reizen

Faeröer per selfdrive

Denemarken, Faeröer

Shortbreak Ijsland

Ijsland

Hurtigruten: bootreis Bergen - Kirkenes

Noorwegen

Deel via mail!