«Een perfecte afwisseling van bruisende steden en heerlijke rust!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Washington (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Washington. Bij aankomst, transfer naar uw hotel. Vrije namiddag.
Overnachting in Washington.

Dag 2 Washington (/)

Vrije dag in de stad. Washington valt op door zijn grote, monumentale gebouwen, weidse boulevards en talrijke groenzones tussenin. Het politieke machtscentrum van het land voelt nooit groots aan door het ontbreken van scyscrapers. Wandeling langs The Mall, de brede groenstrook tussen het Capitool en Lincoln Memorial. Bezoek Capitool (zetel Congres) en Witte Huis (exterieur, interieur gesloten voor publiek). Vervolg langs Arlington Cemetery. Mogelijkheid tot bezoeken met Nederlandstalige gids indien gewenst. 
Overnachting in Washington.

Dag 3 Washington (/)

Vrije dag in de stad. Bezoek musea van de stad of cruise op de Potomac River. Alternatief: dagtrip naar Mount Vernon met bezoek aan George Washington Property.
Overnachting in Washington.

Dag 4 Washington - Philadelphia (/)

Rit per trein (Amtrak) naar Philadelphia, ca. 2u. Vrije namiddag in de stad met bezoek aan de historische plekken van Philadelphia: het oude stadscentrum, de Hall of Independence en de Liberty Bell. 
Overnachting in Philadelphia.

Dag 5 Philadelphia - New York (/)

Vrije voormiddag in de stad. Namiddag: rit per trein (Amtrak, ca. 1,5u) naar New York. Bij aankomst, transfer naar uw hotel. 
Overnachting in New York.

Dag 6 New York (/)

Vrije dag in de stad. Ontdek vandaag Lower Manhattan met Wall Street, het One World Center, het 9/11 Memorial en de verrassende wijken Chinatown en Soho. Sluit de dag af met een musical op Broadway. 
Overnachting in New York.

Tip: met de New York City Pass combineert u voor een voordelige prijs toegang tot een selectie van musea en bezienswaardigheden.

Dag 7 New York (/)

Vrije dag in Midtown Manhattan. Flaneren langs Fifth Avenue, bezoek Times Square en turen naar het Empire State Building. Panorama vanaf Top of The Rock (Rockefeller Center) en bezoek Grand Central en de Public Library. Verkenning van Central Park te voet of per fiets, optioneel bezoek Metropolitan Museum, Guggenheim of het American Museum of Natural History. 
Overnachting in New York.

Dag 8 New York (/)

Vrije dag in New York. Verkenning van Ellis Island en/of Liberty Island per ferry vanaf Battery Park. Optioneel ontdekking van de onbekendere wijken buiten Manhattan met Nederlandstalige gids: Brooklyn, Dumbo en Williamsburg. 
Overnachting in New York.

Dag 9 New York - Newport (/)

Transfer naar het verhuurstation van uw huurauto, buiten de stad. Pick-up van uw huurauto en rit naar Newport langs de Long Island Sound. Newport, Rhode Island, heeft een spectaculaire kustlijn, unieke architectuur en een levendig centrum voor watersport. De sfeer is er gemoedelijk. Tot de must-sees behoort het landhuis The Breakers.
Overnachting in Newport. 

Dag 10 Newport - Cape Cod (/)

Selfdrive naar Cape Cod, het schiereiland op de kop van Massachusetts. Het is de plek bij uitstek voor een dagje rust, een mooie stop halverwege de reis. 
Overnachting in Cape Cod.

Dag 11 Cape Cod (/)

Volledige dag vrij aan Cape Cod.  Het schiereiland bestaat uit zand en duinen, charmante havenstadjes en een landschap van vuurtorens. Het prachtige zicht op de oceaan is nooit ver weg. Bezoek aan het schilderachtige Chatham of kunstig Provincetown, mogelijkheid tot fietsen op de Kaap. Vanuit Cape Cod kan u ook deelnemen aan een boottocht op zoek naar walvissen.
Overnachting in Cape Cod.

Dag 12 Cape Cod - Martha's Vineyard of Nantucket (/)

Rit naar de ferryhaven. Ferry-overzet naar Nantucket of Martha's Vineyard, twee residentiële eilanden voor de kust van New England. U kan naar Martha's Vineyard met de auto mee op de ferry of u kiest ervoor om de auto achter te laten en lekker te gaan fietsen op Nantucket. Beste manier om de eilanden te verkennen is immers per fiets of te voet of een combinatie van beiden.
Overnachting op Martha's Vineyard of Nantucket.

Dag 13 Martha's Vineyard of Nantucket (/)

Vrije dag op het eiland. Beide eilanden zijn charmant en ademen de typische 'New England'-sfeer. Geniet er van de rust of onderneem een gezellige fietstocht rond het eiland. Wat er zeker bij hoort? Een lunch schaaldieren of kreeft.
Overnachting op Martha's Vineyard of Nantucket.

Dag 14 Martha's Vineyard of Nantucket - Boston (/)

Ferry naar het vasteland, selfdrive naar Boston in het noorden. Stop en route bij Plymouth, een historische plaats voor de voormalige 'settlers'. Pelgrims die zich religieus onderdrukt voelden, verlieten Europa met het schip de Mayflower en kwamen in Plymouth aan in 1620. Bezoek het Plymouth National Monument, de Plymouth Plantation en de Mayflower. Tijdens uw reisroute rijdt u langs verschillende dorpen die gesticht werden door de pelgrims en de puriteinen. Bij aankomst in Boston, drop-off van uw huurauto.
Overnachting in Boston.

Dag 15 Boston (/)

Vrije dag in de stad Boston, het historische hart van de States, de geboorteplaats van de 'American Dream'. Duik de oude stad in aan de hand van de Freedom Trail, spring binnen in één van de gerenommeerde musea (zoals het Museum of Fine Arts) of ga winkelen in Quincy Market. Boston heeft een heerlijke sfeer die u moet opsnuiven!
Overnachting in Boston. 

Dag 16 Boston (/)

Voormiddag: bezoek de campussen van de legendarische MIT en Harvard. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts.
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 17).

Contacteer

Onze reisverhalen

Indian Summer

Canada

Washington, een citytrip waard

Verenigde Staten

New York anders bekeken

Verenigde Staten

Onze reizen

Auténtica Cuba

Cuba

Día de los Muertos

Mexico

Oost-Canada: Quebec & Ontario

Canada

Deel via mail!