«De mooiste zeereis ter wereld»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Bergen (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Bergen. Bij aankomst transfer naar uw hotel.
Overnachting in Bergen.

Dag 2 Bergen (O)

Vrije dag ter verkenning van Bergen, charmante havenstad en voormalige hanzestad. Bezoek aan Bryggen met zijn karakteristieke houten huizen langs de binnenhaven, karaktervol Skuteviken, de vismarkt en het Hanzemuseum. De Fløibanen brengt u vanaf het centrum naar 300m hoogte voor een prachtige panorama over de stad en omgeving. Geniet er van een aperitief alvorens terug naar de benedenstad te zigzaggen of onderneem een hike naar Ulriken. Net buiten het centrum kan u naar Gamle Bergen, het oude stadsdeel met witte huizen en smalle steegjes of richting Troldhaugen, het zomerhuis van de Noorse componist Edvard Grieg.
Overnachting in Bergen.

Dag 3 Inscheping Hurtigruten (O/D)

Vrije dag in Bergen. 's Avonds inscheping van de Hurtigruten. Reis door de Hjeltefjord, vanwaar eens de Vikingen vertrokken voor hun reis naar de Shetlandeilanden. Diner aan boord en informatieve bijeenkomst met duiding van het programma de volgende dagen. 
Overnachting aan boord.

Opmerking: Als u minder tijd wenst door te brengen in Bergen kan u ook reeds inschepen aan het einde van dag 2. Dan hebt u enkele uren ter verkenning van de stad Bergen, 's avonds verlaat u met de Hurtigruten de stad. 

Dag 4 Ålesund en Geirangerfjord (O/L/D)

Tocht noordwaarts tussen scheren, door fjorden en langs eilanden. Stop in Ålesund, een (onverwachte) parel in art nouveau met prachtige huizen langs Apotekergate en Kongensgate. Panorama vanaf Aksla over de eilanden waarop de stad is gebouwd, de schilderachtige zee-engte en de besneeuwde bergtoppen van de Sunnmørsalpene aan de einder. Vervolg naar de Storfjord en de spectaculaire Geirangerfjord (juni - augustus) of Hjørundfjorden (september en oktober). Dit zijn maar een aantal van de prachtige, indrukwekkende fjorden die Noorwegen telt; het zijn natuurlijke inhammen in het kustlandschap die ontstonden ten gevolge van smeltende gletsjermassa's. Erdoor heen varen levert indrukwekkende beelden op: hoog rijzende rotswanden, grandioze watervallen, een verdwaalde bergboerderij, ... Alle maaltijden aan boord. 
Overnachting aan boord.

Excursiemogelijkheden: Trollstigen - art nouveau wandeling Ålesund - aquarium Atlanterhavsparken en Aksla - bergwandeling Hjørundfjorden - wandeling met bezoek bergboerderij - ...

Dag 5 Trondheim (O/L/D)

Vervolg Hurtigruten naar Trondheim. De stad is koninklijk: in het verleden werden hier 7 koningen en 3 koninginnen gekroond. De stad oogt indrukwekkend met zijn oude stadsbrug Gamle Bybro, de gotische Nidarosdomkerk (hier worden de Noorse kroonjuwelen bewaard), de houten pakhuizen op palen aan het water en de koninklijke residentie Stiftsgården. U verlaat Trondheim door een landschap van oneindig veel eilanden en schilderachtige scheren en door de vervaarlijke Stokssund-passage. Aanmeren in Rørvik. Alle maaltijden aan boord.
Overnachting aan boord.

Excursiemogelijkheden: Nidaros-dom en Ringvemuseum - kajak Nidelven-rivier - fietstocht Trondheim - ...

Dag 6 Poolcirkel en Lofoten (O/L/D)

Vervolg noordwaarts. U passeert tussen Nesna en Ørnes de magische poolcirkel, de denkbeeldige lijn op 66°33'51". Passagiers die voor het eerst de poolcirkel oversteken, krijgen van de zeegod Neptunus hier hun pooldoop. Verder noordwaarts naar Bodø komen de Lofoten in beeld. De archipel is enorm karakteristiek en fotogeniek: pittoreske vissershavens, rood geschildere huizen en stokvis die te drogen hangt aan houten rekken. In de Vestfjord worden in het voorjaar grote voorraden kabeljauw uit zee opgevist; deze wordt vervolgens te drogen gehangen in open lucht en als stokvis naar het zuiden geëxporteerd. Vervolg naar Svolvær, hoofdplaats van de Lofoten. Alle maaltijden aan boord.
Overnachting aan boord.

Excursiemogelijkheden: bootexcursie naar Svartisengletsjer (vanaf Gronoya) - wandeling Bodø en Saltstraumen - RIP-bootsafari Saltstraumen - Lofotr Vikingfeest -...

Dag 7 Tromsø (O/L/D)

's Nachts bent u de schilderachtige Raftsund gepasseerd. Stop in Harstad op de eilandengroep Vesterålen. Vervolg naar 'poolmetropool' Tromsø. Deze noord-Noorse stad is de voornaamste uitvalsbasis voor verkenning van de ijszee, het arctische noorden. Tal van poolexpedities- en onderzoeken vertrekken vanaf de stad noordwaarts. Bezoek Polarmuseum en interactief centrum Polaria. Bezoek houten domkerk en de moderne Ishavskathedraal (IJszeekathedraal). Alle maaltijden aan boord.
Overnachting aan boord. 

Excursiemogelijkheden: stadsbezoek Tromsø - wintertocht per husky - bezoek huskyboerderij - kajaktocht - ...

Dag 8 Hammerfest en Noordkaap (O/L/D)

Aankomst in Hammerfest, 'Noorwegens meest noordelijke stad en gebouwd als handelscentrum voor zaken met buren Rusland. Dit is het dichtste punt bij de Noordpool op uw tocht, al bent u nog steeds 2.100km verwijderd ervan. Verkenning van de Noordkaap met de legendarische metalen wereldbol, de kop van Europa, mag niet ontbreken. Passage langs Sværholtklubben, een gigantische vogelrots en de rotsformatie Finnkjerka. Alle maaltijden aan boord.
Overnachting aan boord. 

Excursiemogelijkheden: verkenning Noordkaapplateau - boottocht naar Gjesværstappa (vogelreservaat met meer dan een kwart miljoen trekkende watervogels) - vogelobservatie - kennismaking met de Samicultuur - rit per sneeuwscooter - bezoek vissersdorp - ...

Dag 9 Aankomst Kirkenes - Brussel (O)

Aankomst Kirkenes, luttele kilometers verwijderd van de Russische grens in de hoek Rusland - Noorwegen - Finland. U stapt van boord, einde van uw Hurtigruten-avontuur. U kan nog enkele dagen in de regio verblijven, het aanbod excursies is legio. Of transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. 

Excursiemogelijkheden: sneeuwscootersafari - riviertocht met bezoek Samenhut - excursie naar de Noors/Russische grens (eventueel per quad)- riviervaart naar de Russische grens - bezoek sneeuwhotel - hondensleetocht - king crab-safari - ... 

Contacteer

Onze reisverhalen

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

De Faeröer-eilanden in slow travel mode …

Denemarken, Faeröer

Winters Lapland ontdekken

Finland

Onze reizen

Combi St. Petersburg en Moskou

Rusland

In de voetsporen van Peter de Grote: Sint-Petersburg

Rusland

Shortbreak Ijsland

Ijsland

Deel via mail!