«De reis is zeer goed verlopen. Bedankt! (P.P., Oostende)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Edessa (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Thessaloniki. Bij aankomst pick-up van de huurauto en rit naar Edessa. De regio telt kasseistenen straatjes, stenen bruggen en een prachtig, groen landschap. Het stadje is bekend voor de Karanoswaterval (Tsiris Papas) die vanaf 70m naar beneden valt. Erachter ligt een indrukwekkend grottencomplex en een stenen brug. Mis zeker ook de dubbele waterval Lambda en de twee meren niet. 
Overnachting in Edessa. 

Dag 2 Edessa - Kastoria (O)

Rit naa Kastoria, een stad met een rijk verleden. Vandaag is het een fantastische stad met een traditioneel karakter. Kastoria werd gesticht door Orestes in aandenken aan zijn zus Electra. Vrij bezoek aan de hoogtepunten van de stad met onder meer verschillende monumenten van de Byzantijnse cultuur zoals de omwalling en zo'n 80 kerken, het meer van Kastoria en het Eco-museum.
Overnachting in Kastoria.

Dag 3 Kastoria (O)

Volledige dag ter verkenning van Kastoria en omgeving.
Overnachting in Kastoria. 

Dag 4 Kastoria - Zagori (O)

U rijdt vandaag naar de Zagori-regio, één van de puurste en meest onaangetaste gebieden van Europa. De regio herbergt de 12km lange Vikos Gorge (één van 's werelds diepste kloven); een nationaal park met bos, watervallen en bergmeren alsook versteende dorpjes van weleer. Ten zuiden van de bergen ligt het karaktervolle stadje Ioannina aan het meer. De levendige stad ligt ingeklemd tussen bergen en het meer van Pamvotis. De christelijke, islamitische en joodse invloeden maken de stad tot een historisch waardevol centrum met Ottomaanse en Byzantijnse architectuur en een imposant kasteel. Vervolg naar Zagori.
Overnachting in Zagori.

Dag 5 Zagori-regio (O)

Volledige dag verkenning van de regio rond Zagori. De streek bestaat uit 46 traditionele dorpen uit steen, gehuisvest in het Pindos-gebergte. De sfeervolle logies, de alpiene lucht en de prachtige zichten over de vallei maken dit tot een bijzonder stukje Griekenland. Vroeger waren de dorpen enkel verbonden met stenen bruggen en bergpaden, vandaag liggen de wegen er geasfalteerd bij maar enkele spectactulaire bochten én de oude bruggen van weleer maken het toch avontuurlijk. 

Enkele hoogtepunten zijn ...
- Vikos Gorge, 's werelds diepste kloof (900 meter diep, 12km lang) met een rijke scala aan vogels, slangen en vlinders. 
- Vradeto Skala: de 1.120 zware trappen van Vradeto zijn gemaakt uit steen en brengen u 250 meter hoog tussen de dorpen Kapesovo en Vradeto. Prachtig zicht over Vikos-kloof!
- Papigo en Kolibithres: twee gezellige dorpjes, uitkijkend over Kamila Peak.

Overnachting in Zagori.

Dag 6 Zagori-regio (O)

Volledige dag in de Zagori-regio. Tijd voor een tocht per auto van dorp naar dorp of een hiking door de prachtige natuur.
Overnachting in Zagori.

Dag 7 Zagori-regio (O)

Volledige dag vrij ter verkenning van de regio rond Zagori.
Overnachting in Zagori.

Dag 8 Zagori - Meteora (O)

Rit naar Meteora (UNESCO). Onderweg maakt u kennis met het indrukwekkende landschap van Noord-Griekenland, zijn traditionele dorpen en heerlijk lokale keuken.
Overnachting in Meteora. 

Dag 9 Meteora en omgeving (O)

Volledige dag ter verkenning van Meteora. Dit is één van Griekenlands meest bijzondere plekken. Meteora, wat zoveel betekent als 'hangend in de lucht' is wereldbekend voor zijn rotspilaren die het landschap domineren en tot 700 meter hoog reiken. De kloosters op deze pilaren werden 600 jaar terug door monniken gebouwd om er één te komen met de natuur. U kan de streek verkennen per auto (ga langs de kloosters van Meteora en de prehistorische grot van Theopetra voor een bezoek) of al wandelend. Wandelen geeft u de mogelijkheid de regio ten volle te ontdekken, aan de hand van zijn verhalen, legendes en geschiedenis. U komt voorbij enkele bijzondere bergpassen en bezoekt een lokaal klooster. Op een uurtje rijden kan u ook op truffelzoektocht met de daarvoor getrainde honden. 
Overnachting in Meteora.

Dag 10 Meteora - Olympus (O)

Rit naar Olympus, de 'thuisbasis' van oppergod Zeus en de voornaamste Griekse goden in de vele legendes en verhalen. Homerus, auteur van de Odyssee en de Ilias gaf de berg een mythische status als berg van de Griekse goden. Het was de plek waar Zeus' legendarische bliksemschichten op de aarde werden gekatapulteerd. Aan de voet van de berg ligt het gezellige stadje Litochoro, gebouwd in de kloof van de Enipea-rivier. Bergen en zee gecombineerd. 
Overnachting in Litochoro.

Dag 11 Olympus (O)

Volledige dag in de regio rond Olympus. U kan een hiking ondernemen langs de verschillende bewegwijzerde paden. Wandelingen bestaan in korte/ makkelijke versie alsook in uitdagende wandelingen. Met de auto kan u de berg deels op richting nationaal park vanwaar de wandelingen vertrekken.
Overnachting in Litochoro.

Dag 12 Olympus - Thessaloniki (O)

Selfdrive naar Thessaloniki, hoofdstad van Noord-Griekenland. De stad aan de Thermaïsche Golf heeft tal van troeven: het archeologisch museum met een aanbod aan goud, gevonden uit opgravingen in de streek is er één van. Slenter rond in de oude stad en flaneer langs de promenade aan zee met de Witte Toren als eyecatcher. Sluit de dag af met een lekker lokale maaltijd in een traditionele taverna.
Overnachting in Thessaloniki.

Dag 13 Thessaloniki (O)

Vrije dag in Thessaloniki.
Overnachting in Thessaloniki.

Dag 14 Thessaloniki - Brussel (O)

Selfdrive naar de luchthaven van Thessaloniki. Drop-off van uw huurwagen.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Turkish Delight

Turkije

Island hopping Griekenland

Griekenland

Onze reizen

De schoonheid van Griekenland

Griekenland

Albanië, nieuwe horizonten verkennen

Albanië

Myconian Collection: luxe en design

Griekenland

Deel via mail!