«Een fantastische bestemming voor liefhebbers van natuur en slow travel»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Vágar (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Vágar. Bij aankomst verwelkoming en assistentie bij pick-up van de huurauto. Rit naar uw hotel.
Overnachting op Vágar.

Dag 2 Vágar - Mykines - Vágar (O/L)

Vandaag bezoekt u Mykines, het meest westerse eiland van de archipel. Een gids vergezelt u hierbij. Het eiland staat bekend voor zijn unieke vogelpracht, zijn bergen en de hike naar Mykines Islet. Het is de ideale uitvalsbasis voor de papegaaiduikers, die u hier van heel dichtbij kan bewonderen. Lunch wordt voorzien door de gids, picknick en route. Bij terugkeer vrijblijvend bezoek aan Bøur en Gásadalur, twee pittoreske en charmante stadjes op Vágar. U ziet het fjord, de eilandjes Mykines en Tindhólmur.
Overnachting op Vágar.

Dag 3 Vágar - Strymoy - Eysturoy (O)

U verlaat Vágar en gaat noordwaarts. De toch gaat via Streymoy naar Eysturoy. Een stop onderweg kan u voorzien bij Vestmanna voor een boottocht naar de 'bird cliffs' van Vestmanna. Vervolg naar Kvívík, een oude vikingnederzetting; stop bij de 'reus en de heks' (2 bekende rotsformaties) en de hoogste berg van de Faeröer, de Slættaratindur. 
Overnachting op Eysturoy.

Dag 4 Eysturoy - Streymov - Eysturoy (O)

Bezoek aan Tjørnuvík op Eysturoy, waar u nog steeds sporen en overblijfselen terugvindt van de Vikings. Geniet van een wandeling langs het strand, de plek waar de Vikings voor het eerst arriveerden op de Faeröer. Vervolg naar Saksun, een absolute must! Dit dorpje is omgeven door steile bergen en een meer met zandstrand; vanuit de inham kijkt u uit over de Atlantische Oceaan. Bezoek er zeker de kerk en het oude werkhuis. Terugkeer naar Eysturoy. 
Overnachting op Eysturoy. 

Dag 5 Eysturoy - Borðoy (O)

U verlaat Eysturoy en rijdt verder richting Klaksvik, de tweede grootste plek op Faeröer. U komt langs Oyndarfjørður. 
Overnachting op Borðoy.

Dag 6 Borðoy - Viðoy / Kalsoy - Borðoy (O)

Verkenning van de noordelijke Faeröereilanden. Eerste stop is Viðareiði waar u tot op de top van de Enniberg kan klimmen met zicht over onder meer Fugloy, Svínoy, Borðoy en Kunoy. Vervolg naar Kunoy voor een wandeling op het eiland. Via Klaksvik (bezoek zeker de oude kerk) naar Kalsoy, bekend voor zijn legendes. De bekendste legende is die van Kópakonan; het standbeeld van de 'zeemeerminvrouw' op Mikladalur herinnert aan dit unieke verhaal. Terugkeer naar Borðoy.
Overnachting op Borðoy.

Dag 7 Borðoy - Tórshavn - Suðuroy (O)

U verlaat de noordelijke eilanden en vervolgt naar Tórshavn, de hoofdstad van de archipel. Van hieruit stapt u op een ferry naar Tvøroyri op het meest zuidelijke eiland van de eilandengroep, Suðuroy. Het eiland staat bekend voor zijn groene bergflanken, kleurrijke dorpjes en ruwe westkust. U bezoekt er aansluitend Akraberg, het zuidelijkste punt van de archipel en de spectaculaire rots van Beinisvørð, de tweede hoogste vogelklif van de Faeröer. 
Overnachting op Suðuroy.

Dag 8 Suðuroy (O)

Volledige dag verkenning van Suðuroy met een hiking naar Hvannhagi, één van de mooiste gebieden op het zuideiland. Onderweg krijgt u een zicht op de kleine eilandjes Lítla Dímun en Stóra Dímun. Bezoek zeker Fámjin waar u de eerste vlag van de Faeröer terugvindt in de kerk.
Overnachting op Suðuroy.

Dag 9 Suðuroy - Tórshavn - Sandoy (O)

Ochtendferry naar Tórshavn, rit naar Gomlurætt voor een aansluitende ferry naar Sandoy. Dit groene eiland verschilt van de andere doordat het minder steil is en vlakker is. Het staat bekend als het saga-eiland. Verschillende plaatsen zijn te linken aan supernatuurlijke krachten en mysterieuze gebeurtenissen. 
Overnachting op Sandoy. 

Dag 10 Sandoy - Skúvoy - Sandoy (O)

Verkenning van het kleine eilandje Skúvoy, ten zuiden van Sandoy. U raakt er per ferry. Bezoek aan de eerste christelijke kerk, de vogelkliffen in het westen en de prachtige vallei Fagradal. Terugkeer per boot naar Sandoy. 
Overnachting op Sandoy. 

Dag 11 Sandoy - Tórshavn (O)

U verlaat Sandoy en keert per boot terug naar Tórshavn. Dit moet zowat de kleinste en meest gezellige hoofdstad ter wereld zijn. Bezoek er de oude stad, 's werelds oudste parlement en het Fort Skansin. Het is ook de gelegenheid enkele lokale winkels en designboetieks binnen te stappen, een koffie te drinken bij de haven of het Nationaal Museum aan te doen. Namiddag: bezoek Kirkjubøur, het oude culturele hart van de archipel. 
Overnachting in Tórshavn.

Dag 12 Tórshavn - Nólsoy - Tórshavn (O)

Volledige dag verkenning van Nólsoy, 20 minuutjes varen van de hoofdsatad. Dit is een terugkeer in de tijd. Bezoek er de kolonie Noordse stormvogels en de vuurtoren. Een hike naar Borðan is aangeraden. Terugkeer naar Tórshavn.
Overnachting in Tórshavn.

Dag 13 Tórshavn - Vágar (O)

Terugrit naar Vágar, drop-off huurauto. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Een stevige brok natuur!

Ierland

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Winters Lapland ontdekken

Finland

Onze reizen

Haunted Ireland, een spookachtige trip door Ierland

Ierland

Shortbreak Ijsland

Ijsland

Hurtigruten: bootreis Bergen - Kirkenes

Noorwegen

Deel via mail!