«Prachtig, rustgevend land! We hopen ooit nog eens terug te kunnen gaan ... (M.C., Oostende)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Paro (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Paro.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Paro (L/D)

Aankomst in Paro (spectaculaire aankomst verzekerd!). Verwelkoming door de gids die u de hele reis zal vergezellen. Transfer naar Thimphu. Verkenning van het culturele erfgoed van de stad (National Memorial Chorten, Weaving Center, Textile Museum, ...). Hike langs de Wangditse Leisure Forest Trail. 
Overnachting in Thimphu.

Amankora Thimphu (2.350m)
Omgeven door naaldbos en aan de rand van de Bhutaanse hoofdstad vindt u Amankora Thimphu. Vlakbij alle faciliteiten van de stad, maar toch in alle rust. U geniet van één van de 16 suites, vormgegeven als in een traditionele dzong: de witte stenen gebouwen van de lodge bereikt u via een ingesloten binnenplein. Vanaf daar leiden trappen naar de leef- en eetruimte. Vanaf het dineerdek buiten geniet u van het prachtige panorama. In de spa zijn twee behandelkamers en een stoomcabine.

Dag 3 Thimphu (O/L/D)

Voormiddag: een hike naar Cheri Goemba Monastery en Pangri Zampa. U verkent in de stad de Craft Bazaar en groentenmarkt. Na de lunch trekt u naar het noorden van de vallei richting Trashi Chhoe Dzong, zetel van regering en koningshuis. Alternatief: tea-time in Thimphu Golf Club op een wel heel grote hoogte. Avond: ontmoeting met de Mynak Trulke, 12e reïncarnatie lama van de Mynak Rinpoche.
Overnachting in Thimphu. 

Dag 4 Thimphu - Punakha (O/L/D)

Transfer naar de Punakha-vallei langs verschillende historische kloosters en hoge bergpassen, picknicklunch onderweg.
Overnachting in Punakha.

Amankora Punakha (1.300m)
Het Amankora-hotel in Punakha bereiken, doet u over een fotogenieke hangbrug over de Mo Chhu. Daar vindt u een tradtionele Bhutaanse 'farmhouse' die als hotel werd vormgegeven. Deze werd destijds gebouwd als uitkijkplaats voor de omliggende rijstvelden en fruitgaarden. Het drie verdiepingen tellende gebouw beschikt over een eetruimte en verschillende ontspanningsruimtes. Zo is er nog de traditionele gebedsruimte. Tijdens de zomermaanden kan u buiten genieten van het diner op het binnenplein, u kan thee drinken in het paviljoen (dat ooit de keuken vormde) of genieten van de spa en yogaruimte. Amankora Punakha is de laagst gelegen van alle vijf lodges op 'slechts' 1.300 meter.

Dag 5 Punakha (O/L/D)

Ochtendlijke hike naar Khamsum Yuelley Namgyal Chorten en Punakah Dzong. 's Namiddags gaat u actief aan de slag met een workshop boogschieten, Bhutaanse nationale sport of een kookles lokale keuken. Voor de lunch kan u genieten van een BBQ in een landschap van naaldbomen, rijstvelden, bergen en een kabbelend stroompje. Het diner geniet u buiten bij het kampvuur. 
Overnachting in Punakha.

Dag 6 Punakha - Gangtey (O/L/D)

Transfer naar Gangtey door een prachtig landschap van dramatische bergen, rivieren en bossen. Wandeling door het stadje met bezoek aan Gangtey Goemba en -Trulku. 
Overnachting in Gangtey.

Amankora Gangtey (3.000m)
In de pittoreske, maar weinig bezochte Phobjikha-vallei, vindt u Amankora Gangtey. Deze lodge, met zijn 3 kilometer de hoogst gelegen lodge van de collectie, bestaat uit acht kamers en kijkt uit over het prachtige platteland en het 16e eeuwse klooster. In de gemeenschappelijke eet-en leefruimte kan u zich installeren in de gezellige sofa en genieten van het prachtige panorama door de ruime ramen die van de vloer tot het plafond reiken. De spa bestaat uit 2 behandelruimtes. 

Dag 7 Gangtey (O/L/D)

Ochtendlijke natuurwandeling (verschillende niveaus mogelijk) door de vallei en het naaldbos of alternatief bezoek aan het Black Neck Crane Center om alles te leren over bijzondere Himalaya-vogels. Bij terugkeer geniet u van een 'hot stone bath' gevolgd door een lokaal Bhutaans diner tussen de kandelaars. 
Overnachting in Gangtey. 

Dag 8 Gangtey - Bumthang (O/L/D)

Transfer naar Bumthang langs dramatische landschappen, terrasvelden, diepe kloven en het lokale leven van Bhutan. Haltes zijn voorzien in Chendebji Chorten en Trongsa Dzong. Bij aankomst bezoekt u Wangdichhoeling, voormalige residentie van de tweede koning.
Overnachting in Bumthang.

Amankora Bumthang (2.580m)
Amankora Bumthang in de Choekor-vallei is omgeven door appel-en peerbomen enerzijds en het Wangdicholing-paleis anderzijds. U kan terecht in één van de 16 suites, verbonden via een dzong-geïnspireerde hall. In deze Amankora zijn ook een bibliotheek, leefruimte met loungestoelen en een traditionale 'bukhari' houtkachel. De spa bestaat uit drie intieme ruimtes en stoomcabine. 

Dag 9 Bumthang (O/L/D)

Vandaag verkent u de regio rond en in de vallei van Bumthang: de bedevaartsplek Jambay Lhakhang of één van 's lands heiligste plekken Kurjey Lhakhang. Een lunch geniet u in een lokale boerderij. Verder naar Tamshing Monastery, enkele lokale ambachten (met bier-en kaasproeverij desgewenst). 
Overnachting in Bumthang. 

Dag 10 Bumthang regio (O/L/D)

Vandaag verkent u verder de regio rond Bumthang met een excursie naar de Tang-vallei, een zeldzaam bezochte regio met tempels en kloosters 'off the beaten path'. Stops voorzien bij Membartsho, Ta Rimochen Lhakhang en Ugen Chhoeling. Picknick onderweg in een fantastisch decor. Wie wenst kan ook enkele hikes ondernemen in de vallei.
Overnachting in Bumthang. 

Dag 11 Bumthang regio (O/L/D)

Volledige dag excursie naar de Ura-vallei, een combinatie van sightseeing, lokaal leven, tempelbezoek, wandelen en/of fietsen. Rit door de Shelthang La-pas (3.600m), verkenning van het dorpje Ura en rit per mountainbike richting Jakar-vallei. BBQ bij het open vuur buiten. 
Overnachting in Bumthang. 

Dag 12 Bumthang - Paro (O/L/D)

Transfer naar de lokale luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Paro, een fantastische vlucht van 45 minuten. Transfer naar uw hotel. Vrije middag. Bezoek Drukgyel Dzong of verder oefenen op het boogschieten. 's Avonds kan u optioneel genieten van de activiteiten in het hotel: een lezing over de 'gross national happiness', het drukken van gebedsvlaggen of een film over de Himalaya.
Overnachting in Paro.

Amankora Paro (2.250m)          
Amankora Paro telt 24 suites, verborgen in het naaldbos en zo'n halfuur vanaf Paro Airport. Het hotel combineert rustiek en hedendaags design met traditionele elementen zoals het gebruik van houten panelen in het interieur en zachtjes hellende daken. In het paviljoen vindt u leef-en eetruimtes, een  bib, boetiek en buitenterras met een panorama over de besneeuwde Mt. Jhomolhari en de ruïnes van een oude dzong. In de spa kan u terecht in de sauna, stoomcabine en in tal van baden. U treft er ook een yoga-suite. 

Dag 13 Paro (O/L/D)

Voormiddag: hiking naar hét meest dramatisch gelegen klooster van het land: Tigers Nest, gebouwd op een steile rots 2.950 meter hoog en 900 meter boven de vallei verankerd. Lunch in een lokale boerderij. Terugkeer naar Paro. Bezoek Kyichu Lhakhang of een verkenning van Paro met o.m. het Nationaal Museum en Paro Dzong. Sluit af met een Tibetaanse Ku Nye-massage. 
Overnachting in Paro.

Dag 14 Paro - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Onderdompelen in het grootste spektakel ter wereld

India

Vol bewondering!

Nepal

Blitzbezoek: 72u Noord-India

India

Onze reizen

Ladakh in stijl

India

De Chinese Muur van bovenaf

China

De gouden driehoek

India

Deel via mail!